Chat
Online
Chat now
10 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Diablo 2
506 hozzászólás
Az utolsó remény
173 hozzászólás
Magyar Diablo III Klánok
94 hozzászólás
Elsősegély
197 hozzászólás
Diablo Hungary
215 hozzászólás
Diablo 1
18 hozzászólás
Három szavas történet
249 hozzászólás
Diablo 3
1959 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Demon Hunter
100316 megtekintés
 
Diablo III - Barbár
98735 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
98730 megtekintés
 
Diablo III - Monk
88536 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
78836 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
76571 megtekintés
 
 
Mi az a Diablo?
45788 megtekintés
 
Minden a Legendary Gemekről
45178 megtekintés
 
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
114 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
72 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

Johnson hozzászólt a(z) Diablo 2 témájú fórumban. április 27.
 
 

Friss Diablo hírek

 
Theorycraft 2014. június 04. 5 hozzászólás
 

Theorycraft cikksorozatunk kicsit átalakult és már nem kimondottan csütörtökön, hanem random időpontokban számíthattok rá! Most pedig nézzük meg Ridikmc Crusader buildjét.

Először is szeretném megjegyezni, hogy nem vagyok a már meglévő buildek másolásának a híve, sosem néztem sehonnan és senkitől milyen skilleket / itemeket használ és ezek hogyan állnak össze egy speciális builddé. Mindenkit szeretnék arra ösztönözni ha esetleg kikerül az oldalra a kis firkálmányom éééés meg is tetszene, akkor is érdemes az embernek a saját száj ízére átalakítani, picit formálni, finomhangolni, ezek után mégis csak jobban magáénak érzi az ember és én szívesebben játszom ezzel a tudattal.

Ridikmc

Mikor elkezdtem crusaderezni szinte azonnal a kedvenc spellemmé vált a Heaven's Fury, rendben használgattam is, elvoltam vele de persze utánanézni van-e rá külön build nem jutott eszembe. Totál véletlen (szerencsémre) jött 2 drop kb. 1 hét eltéréssel aminek igen csak megörültem mivel most ez képezi a crusaderem alapját. Ez a 2 item elengedhetetlen a buildhez, a többi alakítható de ezt a következőkben ki is fejtem.

Skillek:

diablo-iii-reaper-of-souls-crusader-skill-akarats-champion

Akarat's Champion: Testedet elönti az erő, melyet a rended képviselői hordoznak. 25% támadósebesség bónuszt és 100% Wrath regenerációt kapsz 20 másodpercig. Az első halálos sebesülés után, melyet e varázslat hatása alatt elszenvedsz, az életerőd teljesen visszatöltődik.

 • Szint 49 Prophet: Míg aktív, 150%-os Páncélzatbónuszt kapsz.

Icon-crusader-against-all-odds.jpg

Phalanx: Idézd meg hősök inkarnációját, melyek rohamot indítanak a célterület felé. Az ellenfelek, kik útjukba kerülnek 380%-os sebzést szenvednek el.

 • Szint 30 Bowmen: A megidézett hősök, többé nem előre menetelnek, hanem Íjat ragadnak, melyekkel 150%-os sebzést okoznak ellenfeleidnek. Az íjászok követnek téged, miközben haladsz 5 másodpercig. Az íjászokat 5 másodpercenként egyszer idézheted meg.

Icon-crusader-heavens-fury.jpg

Heaven's Fury: Hívj le egy égető fénysugarat a mennyből, mely 1260%-os Holy sebzést okoz 6 másodpercen át minden ellenfélnek, kit ér eme fény.

 • Szint 31 Blessed Ground: A Fénysugár által megérintett föld izzani kezd 975%-os sebzést okozva X másodpercig azoknak, kik áthaladnak rajta.

Icon-crusader-laws-of-valor.jpg

Laws of Valor: Aktív: Hatalmazd fel magad a törvénnyel, mely 15%-al gyorsabb támadósebességet biztosít neked és bajtársaidnak 5 másodpercig. Passzív: Szavalod a törvényt, mely 8%-al gyorsabb támadó sebességet ad. Egyszerre csak egy törvény lehet aktív.

 • Szint 21 Invincible: Az Aktív hatás mellé 16505 életerőpontot kapsz találatonként.

Icon-crusader-slash.jpg

Slash: Égesd fel a levegőt magad előtt fegyvered sebzésének 190%-át tűzsebzésként felhasználva.

 • Szint 34 Crush: A Slash 20% Kritikus találati esélyt kap.

Icon-crusader-fist-of-heavens.jpg

Fist of the Heavens: Hívj le egy villámokból formált oszlopot a mennyekből, mely felrobbanva 340%-os Villám sebzéssel sújtja le ellenfeleid egy 8 yardos körben. A robbanás 6 villámot hoz létre, melyek kifelé ívelve 340%-os Villámsebzést okoznak.

 • Szint 42 Fissure: Egy Villámból készült energiahasadékot teremtesz, mely 400%-os sebzést okoz 5 másodpercig a környező ellenfeleknek. Ha egy mások hasadék is van a közelben, villámok fognak csapkodni köztük 185%-os bónuszsebzést okozva minden egyes csapással.

Passzív:

Hold Your Ground

Hold Your Ground - Nem tudsz többé Dodge-olni (támadás kikerülése), viszont a Védekezési esélyed 15%-al nő.

Vigilant

Vigilant - Az életerőd regenerációja 2063 ponttal nő. Minden nem-fizikai sebzés 5%-al csökken.

Heavenly Strength

Heavenly Strength - Képes vagy egy Kétkezes fegyvert hordozni egy kézben, miközben a másikkal pajzsot viselsz. A maximum mozgási sebességed 15%-al csökken.

Finery

Finery - Szerezz minden foglalatba helyezett drágakőből Strength-et.


Itemek:

A build alapja: Fate of the fell, ez egy kétkezes flail, a speciális képessége, hogy egyszerre 3 "lézer" jön le az égből ha a Heaven's furyt használod. Eberli Charo, pajzs ami 45%-al lecsökkenti a Heaven's Fury cd-jét. A build akkor kerül majd tökéletes állapotba az én nézőpontom szerint ha a full Akkhan set is meglesz melyből sajnos még csak 3 db van. A set bónusza az Akarath's champion cooldownját 50%-al redukálja.
Most egy kis okfejtés következik mit-miért-hogyan. Kezdeném is a felsorolás szerint:
Én ezt a buildet használom mindenhova, és elég jól elvagyok vele persze bizonyos helyzetekben, az oda specializálódott összeállítások biztosan jobban szuperálnak. Akarath's Champion, természetesen a build egyik alapköve az akkhan settel ötvözve szerintem ez egy kihagyhatatlan eleme lesz az egésznek. Alapból 90 sec cd van rajta és 20 secig aktív, cd-je a settel lecsökken 45 secre, amihez még hozzá adódik egy socketes sapiban lévő 12,5% cd reduction, paragonból 10%. és ez még bőven növelhető tetszőlegesen, tehát ha azt nézzük egy átlag cd reductionnal 10-15 secenként 20 secre formban vagyunk. Ez részemről még a build elméleti része, gyakorlatban kell 3 item hozzá.
 • Phalanx, Ez egy teljesen opcionális választás, két dolog miatt van bent. Egyrészt szeretem a skillt másrészt egész jó single target dmg. Kövezzetek meg nem nézek utána de ránézésre secenként 2-őt szerintem elereszt egy bowmen amiből van négy és darabja közel 2 millát sebez az esetemben. Ki lehet számolni, hogy az 5 sec alatt amíg lent vannak mit osztanak ki.
 • Heaven's Fury, szerintem ezt nem kell kifejtenem miért is használom. Azért annyit hozzátennék, hogy így 3 ággal igen meggyőző tömegoszlató :)
 • Laws of valor, megint csak tetszőleges választás, én a kétkezes fegyver miatt jól érzem magam +attack speeddel.
 • Slash, ezt három okból használom: szeretem a sok critet, a közelharci képességeket (tudom a többi távolsági de "auto attack" lévén ezzel folyamatosan a mobok arcában kell maradnom, így a crusader nem veszti el a szememben a páncélos "lovag" mentalitását aki bizony bevágódik a tömegbe és úgy aprít), a harmadik pedig, hogy a kesztyűm 19% fire és a gatyám 15% Slash dmg-t ad. (ez a későbbiekben a holy dmg-es cuccokkal változni fog a zeal runára)
 • Fist of the heavens, ez szimplán csak tetszik, semmi cifrázás. Különösebb szerepe nincs a build fontosságában.

A passzív képességeket nem fejtem ki külön külön, inkább jöjjön egy kis egyveleg. Tehát ezek után úgy néz ki a dolog, hogy 2-3 sec kihagyással dobálod lefelé a 3 ágú Heaven's Furyt amit a phalanxal támogatsz, a  slash runája miatt esetemben 80%+ crittel csépelem a monstákat és elitek esetén azonnal Akarat's Champion. Amit még szeretnék megemlíteni azok a statok: paragonból nálam strength, crit, cd reduction, all resist, armor, life on hit és area dmg van kirakva/készülőben. Alapvetően úgy voltam vele, hogy amin lehet crit azon az legyen elsősorban és amin lehet all resist azon meg az. Ebből adódóan a fegyverben emerald mig a sapiban, chest armorban, gatyóban pedig diamond van, Az itemek tehát a feljebb említett fontossági sorrendben főként critre és all resistre vannak relollolva (persze item válogatja mit mire kell, megint csak saját stílusunk szerint) Nem kezdek el lefirkálni minden értéket, a screen shotokon úgyis látszik majd, viszont még annyit hozzátennék, hogy a viszonylag magas all resist és armor miatt a pajzsra már +block % került a tényleges ütéssel szembeni védelemre is odafigyelve. Még ragozhatnám sokáig de úgy gondolom felesleges, akinek valami konkrét kérdése lesz annak szívesen válaszolok majd. A build T4 -ig életképes.
Várjuk a Te buildedet is! Küldd el nekünk saját buildedet és mutasd meg a közösségnek! Olvasd el az alábbi cikket: LINK - majd a leírtak alapján üzenj nekünk az info@diablohungary.hu címre.

 

 
Morzan
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 5 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
ridikmc  Sziasztok! Én köszönöm a lehetőséget...
Az egyetlen gond, hogy ez a build még az előző patch előtt íródott és azóta rendesen átalakult, de szerencsére maga a heaven's fury build alapvetően erősebb lett (t6 képes lazán). Ha valakit érdekel a mostani skill összeállítás akkor klikk ide:
https://eu.battle.net/d3/en/profile/Ridik-2319/hero/38558470
 

Morzan

jún. 05., 10:50
Igen a patchek.. mi meg nem vagyunk gyorsak. :)
 
 
 
 
noavatar

Gyapi1969

jún. 05., 08:37
Gratulálok. Szép leirás.
 
 
 
 
noavatar

ridikmc

jún. 05., 05:55
Sziasztok! Én köszönöm a lehetőséget...
Az egyetlen gond, hogy ez a build még az előző patch előtt íródott és azóta rendesen átalakult, de szerencsére maga a heaven's fury build alapvetően erősebb lett (t6 képes lazán). Ha valakit érdekel a mostani skill összeállítás akkor klikk ide:
https://eu.battle.net/d3/en/profile/Ridik-2319/hero/38558470
 
 
 
 
noavatar

Tomy

jún. 04., 23:32
Nagyon király!Köszi szépen!Jó kis build!Remélem nekem is kiesik a fail meg a shiled...én is szeretem a Heaven's Fury-t
 
 
 
 

Tombrave

jún. 04., 22:10
Szép,lényegre törő,közérthető leírás,köszönjük.
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

5 éves a Diablo és a Diablo Hungary

Bár mi tegnap lettünk hivatalosan 5 évesek, a Diablo III viszont ma! Szóval Boldog születésnapot mind a kettőnknek!
június 21. - diablohungary.hu

Betekintés: Challenge Rift

Mi az a Challenge Rift és milyen kihívásokat állít felénk? A Blizzard betekintőjének következő részét ezen kérdések feltárásának szánta.
június 21. - diablohungary.hu

Necromancer kampány animáció

Percekkel ezelőtt gurult ki a hivatalos facebook oldalra az alábbi videó, amely az új karakter kampányához tartozik. Sötétnek sötét, erősnek erős, mi kell még?
június 21. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu