Chat
Online
Chat now
12 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Diablo 2
506 hozzászólás
Az utolsó remény
173 hozzászólás
Magyar Diablo III Klánok
94 hozzászólás
Elsősegély
197 hozzászólás
Diablo Hungary
215 hozzászólás
Diablo 1
18 hozzászólás
Három szavas történet
249 hozzászólás
Diablo 3
1959 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Demon Hunter
100316 megtekintés
 
Diablo III - Barbár
98735 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
98731 megtekintés
 
Diablo III - Monk
88536 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
78836 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
76571 megtekintés
 
 
Mi az a Diablo?
45788 megtekintés
 
Minden a Legendary Gemekről
45178 megtekintés
 
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
114 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
72 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

Johnson hozzászólt a(z) Diablo 2 témájú fórumban. április 27.
 
 

Friss Diablo hírek

 
Guideok 2013. július 18. 7 hozzászólás
 

Sziasztok! A nevem bobglad és ez az első postom. Remélem élvezettel fogjátok olvasni, és találtok benne megannyi hasznos információt, ami segítségetekre lesz a farmolásban.

A mai reflektorfényben egy 5m gold értékű WW Barbár lesz.  Kezdő Barbár és diablo játékosoknak elegendő információt ad, hogy egy olcsó és hatékony farmszörnyeteget  megismerjen.

5m gold kezdő játékosnak sem elérhetetlen, de persze lehet még olcsóbban is hatékony karaktert alkotni. Több ember aki most kezd el játszani azt látja, hogy mindenki magas monster power level-en játszik, így persze, hogy Ő is oda szeretne menni ezzel követve a divatot. DE akik most kezdik a játékot ill. kevés goldjuk van azok elsődlegesen ne arra törekedjenek, hogy mp10-re mehessenek, hanem alacsony mp-n,  több  farmkört bejárva hatékonyabban itemet és ezáltal pénzt gyűjteni.  Az alacsonyabb mp növeli a komfort érzetet, növeli annak az esélyét, hogy több item essen és pörgősebbé teszi a játékot mp10-el szemben.

Egy rövid példa erre: tegyük fel, hogy sikeresen végigviszel egy act1-es mp10-es farmkört  mondjuk több mint egy óra alatt, de tegyük hozzá, hogy sokszor meghalsz és a loot sem ragadtad el. Ezzel szemben lehet, ha ugyanabban a gearben mp3-4-5-re mentél volna egyrészt 1 óra alatt 4xannyi kört futsz, és 4x növeli a loot esélyét, ráadásul nem halsz meg, ami ellenkező esetben időveszteség. Szerintem nagy a különbség. Ne úgy válasszunk monster power level szintet, hogy még épp nem halunk meg, hanem úgy, hogy hatékony és gyors legyen!

Egy 5m gold értékű barbárt készítettem nektek játékosoknak, hogy ötletet adjon esetleg barbárt készíteni, vagy a meglévőt olcsón fejleszteni.

Pár kérdés már fel is merül, hogy ennyi pénzből mit lehet létrehozni? Mire lesz alkalmas? Mennyire lesz masszív?Mennyire hatékony?

Mp3-4 farmolására alkalmas ez a budget barbár, tehát alacsony szinten, de nagyon haladósan. Berserket folyamatosan fent lehet vele tartani, és az affixokat se kell nézni , hogy az elit éppen reflect vagy bármi más. Akár bele is állhatsz a robbanásba, úgy ölöd a monsterek tömkelegét, hogy nem félsz semmitől sem.  Ez a fajta játékmód nem a nagy kihívásról szól, sokkal inkább a hatékonyságról és a sebességről.

 

5 M ( mp3-4  WW-Hota hybrid BARB )

Skill: Bash

Rúna: Punish

Funkció: 5 másodpercig 8%-al nőnek a képességeid sebzései a bash használata után, továbbá 3x stackelheted

 

Skill: Whirlwind

Rúna: Hurricane

Funkció: lehetővé teszi, hogy a skillt a mozgási sebességeddel vidd véghez

 

Skill: Hammer of the Ancients

Rúna: Smash

Funkció: egy kisebb területre mért támadás 406%-os sebzéssel megspékelve

 

Skill: Battle Rage

Rúna: Into the Fray

Funkció: az effekt alatt a crittelés további 15 Fury-t eredményezhet

Skill: Wrath of the Berserker

Rúna: Thrive on Chaos

Funkció: minden 25 szerzett furypontonként 1 másodperccel nő a skill hatóideje

 

Skill: Sprint

Rúna: Run like the Wind

Funkció: tornádók tombolnak nyomdokaidban, amik 60%-os fegyversebzéssel operálnak 3 másodpercig

 

Passzív: Bloodthirst

Funkció: a bevitt sebzésed 3%-át megkapod életként

 

Passzív: Weapon Master

Funkció: bónuszokat kapsz a main handben hordott fegyverekre: kardok és tőrök esetén +15% sebzést; buzogányoknál és fejszéknél +10%-nyi esélyt a crittelésre; polearmoknál és dárdáknál +10% attack speedet; erős fegyvereknél 3 furyt ütésenként

 

Passzív: Ruthless

Funkció: 5%-al nő a critical esélye, a crit damage pedig 50%-al

 

A skillek ismertetése után bemutatnám, hogy milyen itemeket is rejt az 5m gold.

 

Fejes: Mempo of Twilight  250.000 gold ( érdemes belőle 9as-t venni,12% life, valamint vitaiity-vel vagy több strength-el )

 

 

Chest: Blackthorne’s Surcoat 350.000 gold ( lehetőség szerint több strength és több vitality )

Csuklós: Lacuni Prowlers  130.000 gold ( szintén a mempo-hoz hasonlóan törekedjünk a 9as-re, ill. ha a pénzünk engedi strength is legyen rajta ). Ez egy viszonylag drágai item, de az össz 24% movement speedhez elengedhetetlen kellék. Jelen esetben nincs rajta fő statunk, így választottam a physical resistet, ami a fizikai támadások és a reflect sebzés ezzel a legmeglfelelőbb az all resist után.

FONTOS: 24% movement speedet nem csak lacuni és cipő párosításával lehet elérni, hanem más kombinációkkal is. Inna nadrágon ill. Tyrael chest is rendekezik ezzel a speciális tulajdonsággal, de a lényeg, hogy a WW Barbárnak kötelező a 24% movement speed akármelyik kombinációval.

Vállas: Vile Ward 150.000 gold (több vitality tobb strength ha lehetséges )

 

Gyűrűk: 350.000+ 500.000 gold  ( lehetőség szerint minimum 4 crit hit chance, crit hit damage és main stat, valamint vitality vagy resist). Az all resist után a leghasznosabb resist a physical. Érdemes nézni rá, ha éppen vagy nem találunk olcsó all resisteset, vagy nem érezzük magunkat eléggé biztonságban.

 

Narág: Blackthorne’s Jousting Mail 250.000 gold ( több strength és vitality, vagy több vitality és armor ill. physical resist-el)

Nyaklánc: 450.000 gold ( legyen rajta fő stat, minimum 7 crit és 50 crit hit damage ) Ajánlott resisttel venni, és/vagy vitality és armor kombinációk)

 

Öv: Immortal King’s Tribal Binding 200.000 gold ( 3% life steal, több strength és vitality  lehetőség szerint)

Cipő: Immortal King1s Stride 154.000 gold ( több strengt és vitality ha több pénzünk van )

Kezes 200.000 gold ( legyen rajta strength, legalább 8 crit és minimum 6as )

FONTOS: attack speedet ne találomra vegyétek a gearbe, fontos breakpointok vannak a tornádó sebzésére amit az oldal végén közlök, így ez alapján válasszátok meg, hogy melyik ruhára mennyi attack speed szükséges. Jelen esetben elég volt a 6 attack speed is, hogy a gearben elérjem a 2.01-es attack speed breakpointot.

Fegyver main hand-be: 300.000 gold ( lehetőség szerint magas legalább 800-850 average damage, socket, és crit hit damage legyen rajta). Ha pénztárcánk engedi main stat is legyen rajta.

FONTOS: Attack speed ne legyen az első kezünkben levő fegyveren, ugyanis annál jobb minél lassabb a fegyver, és minél nagyobb az average damage és crit hit damage rajta ill. van a fegyveren fő statunk jelen esetben a strength..

Off hand fegyver: Echoing fury 300.000 gold ( magas crit hit damage/ssocket és fő stat legyen rajta, valamint legalább +0,24 attack per second bonus legyen rajta)

FONTOS: Alapvető probléma, hogy main hand-be teszik ezt a fegyvert ráadásul úgy hogy a socket mellett nincs crit hit damage. A tornádó sebzését a main hand sebzése határozza meg, így hiába van kisebb dps-ű off hand fegyverünk, a tornádó nem sebez kevesebbet. Ahol számít az off hand sebzése az a bash, Hota és azok a képességek ahol ütni kell. Minél lassabb a main hand és nagyobb a sebzése, annál többet sebez a tornádó is.

Hogy miért off hand-be raktam a fegyvert? Ha a main hand fegyverünk, jelen esetben mace 1.2 attack speed-el rendekezik, akkor nem ezzel a sebességgel fog sebezni, hanem azzal amit az echoing fury képvisel. Tehát mindkettő, azaz a main hand és az off hand is 1.45-el fog sebezni.

Többen nem tudják miért kell echoing fury-t venni. Egy dolog miatt értékes mégpedig a +0,25 attack per second bonusa miatt ami többet ad mint ami attack speedet bármi itemről összegyűjthető lenne.

Vásárlás összesítése: 4.800.000 goldot költöttem a Barbárra

EU szerver 2013.07.17

 

Az összefoglaló képen látható, hogy scoundrel-el és buffal 121k dps-em van ami elegendő mp3-4 aktív farmolásához. Alapvető célom volt, hogy masszív is legyen, ne csak a sebzést növeljem az ehhez szükséges 500 all resistet teljesítettem, ill 47k hp-m van, ami több mint megnyugtató alacsony monster poweren.

Tegyük hozzá, hogy paragon 100-as vagyok, tehát vegyük figyelembe, hogy nekem több main statjaim vannak egy paragon 0-hoz képest. Ezt vegyétek figyelembe ha hasonló geart vennétek nem paragon 100-on.

Játékstílus: Berserk fentartása permanens módon, ill. bash és a ww ritmikus használata, ergo megütöd a szörnyet bash-el majd utána ww-zel 5 másodpercen belül újra ritmikusan. Nem nehéz, egy kicsit gyakorolni kell. A hotát pedig akkor használjuk ha olyan célpontunk van ami szétfut, vagy falazik, vagy ahol nincs lehetőség ww-ni.

 

Korábban ígértem a tornádók sebzéséhez szükséges attack speed breakpointot. Íme:

RLTW TICK FREQUENCY CHART

 • APS: Attacks Per Second value
 • FPT: Frames Per Tick (frame length) = (20 / aps); rounded down to the nearest whole number
 • TPS: Ticks Per Second (tick frequency) = (60 / frame length)
 • DPS: Damage per second (dps) of 1 tornado = (60 / frame length) * 20% weapon damage
 • TICKS: total number of ticks over 3 seconds of 1 tornado = (180 / frame length); rounded up to the nearest whole number
 • DMG: total damage over 3 seconds of 1 tornado = (180 / frame length) * 20% weapon damage

 

 • 0.90000-0.90909 aps - 22 fpt - 2.73 tps - 54.55% dps - 9 ticks - 180% dmg
 • 0.90910-0.95238 aps - 21 fpt - 2.86 tps - 57.14% dps - 9 ticks - 180% dmg
 • 0.95239-1.00000 aps - 20 fpt - 3.00 tps - 60.00% dps - 9 ticks - 180% dmg
 • 1.00001-1.05263 aps - 19 fpt - 3.16 tps - 63.16% dps - 10 ticks - 200% dmg
 • 1.05264-1.11111 aps - 18 fpt - 3.33 tps - 66.67% dps - 10 ticks - 200% dmg
 • 1.11112-1.17647 aps - 17 fpt - 3.53 tps - 70.59% dps - 11 ticks - 220% dmg
 • 1.17648-1.25000 aps - 16 fpt - 3.75 tps - 75.00% dps - 12 ticks - 240% dmg
 • 1.25001-1.33333 aps - 15 fpt - 4.00 tps - 80.00% dps - 12 ticks - 240% dmg
 • 1.33334-1.42857 aps - 14 fpt - 4.29 tps - 85.71% dps - 13 ticks - 260% dmg
 • 1.42858-1.53846 aps - 13 fpt - 4.62 tps - 92.31% dps - 14 ticks - 280% dmg
 • 1.53847-1.66666 aps - 12 fpt - 5.00 tps - 100.00% dps - 15 ticks - 300% dmg
 • 1.66667-1.81818 aps - 11 fpt - 5.45 tps - 109.09% dps - 17 ticks - 340% dmg
 • 1.81819-2.00000 aps - 10 fpt - 6.00 tps - 120.00% dps - 18 ticks - 360% dmg
 • 2.00001-2.22222 aps - 9 fpt - 6.67 tps - 133.33% dps - 20 ticks - 400% dmg
 • 2.22223-2.50000 aps - 8 fpt - 7.50 tps - 150.00% dps - 23 ticks - 460% dmg
 • 2.50001-2.85714 aps - 7 fpt - 8.57 tps - 171.43% dps - 26 ticks - 520% dmg
 • 2.85715-3.33333 aps - 6 fpt - 10.0 tps - 200.00% dps - 30 ticks - 600% dmg

 

Én a 2.0001 breakpointot értem el a gearben, így a tornádóim 20-at tickelnek, és az azutáni breakpoint a 2.22  attack speed-néll már 23-at tickel, ami azért jó mert többet sebez összességében. Jelen esetben 60%-al.

Érdemes a minimum 2.00001 attack speedet megcélozni a gearben, az egy minimum érték amivel még érdemleges ebben a buildben menni.

Köszönöm a figyelmeteket, ha bármi kérdésetek, észrevételetek és hozzászólásotok van várom itt a fórumon!

Bobglad

 

 
bobglad
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 5 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

saxxo

júl. 19., 17:49
Talán ez is segíthet még. Bár már nem mai darab de azért az alap dolgok nem változtak sokat.
Sajnos nekem muszáj az echoingot a main handbe tenni a passzív skill miatt, mert offhandbe egy sword van.
Egyébként egy idő után minden karakter és build unalmassá válik és akkor már szerintem jobb ha kvázi nem kell figyelni, mert a karakter halhatatlan, márpedig aki jól használja ezt a buildet, az gyakorlatilag nem fog tudni meghalni vele:)
 
 
 
 

kolli01

júl. 19., 10:05
Lehidalok... ez marha jó lett! Sok mindent most tudtam meg, pedig a megjelenéstől játszok. Az igaz, hogy Monk-os vagyok, Barbárt csak pár hónapja hajtom.

Grat a cikkhez! Remek!

 
 
 
 

bobglad

júl. 18., 20:11
Igen, nem nagy költségekbe fut bele az ember 40 Ft-al :)
 
 
 
 

CorruptSouls

júl. 18., 18:43
tényleg szép cikk és le a kalappal, 5m gold annyi, mint 35-40 forint? :)
 
 
 
 

Morzan

júl. 18., 17:39
Szép hosszú cikk. :D Biztos találnak benne hasznos infót! :) Köszönjük, és persze más is küldhet be hasonlót! Szívesen feldolgozzuk és publikáljuk. 
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 
 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

5 éves a Diablo és a Diablo Hungary

Bár mi tegnap lettünk hivatalosan 5 évesek, a Diablo III viszont ma! Szóval Boldog születésnapot mind a kettőnknek!
június 21. - diablohungary.hu

Betekintés: Challenge Rift

Mi az a Challenge Rift és milyen kihívásokat állít felénk? A Blizzard betekintőjének következő részét ezen kérdések feltárásának szánta.
június 21. - diablohungary.hu

Necromancer kampány animáció

Percekkel ezelőtt gurult ki a hivatalos facebook oldalra az alábbi videó, amely az új karakter kampányához tartozik. Sötétnek sötét, erősnek erős, mi kell még?
június 21. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu