Chat
Online
Chat now
421 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Magyar Diablo III Klánok
94 hozzászólás
Diablo 2
504 hozzászólás
Az utolsó remény
171 hozzászólás
Elsősegély
197 hozzászólás
Diablo Hungary
215 hozzászólás
Diablo 1
18 hozzászólás
Három szavas történet
249 hozzászólás
Diablo 3
1959 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Demon Hunter
97495 megtekintés
 
Diablo III - Barbár
96089 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
95946 megtekintés
 
Diablo III - Monk
86830 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
76084 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
74661 megtekintés
 
 
Mi az a Diablo?
44464 megtekintés
 
Minden a Legendary Gemekről
44065 megtekintés
 
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
114 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
72 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

cszcsaba hozzászólt a(z) Magyar Diablo III Klánok témájú fórumban. január 09.
 
 

Friss Diablo hírek

 
Guideok 2012. október 11. 8 hozzászólás
 

A következőkben egyik olvasónk Barbár buildjéről olvashattok bővebben. A cikk igen hosszú és hasznos, így a Barbároknak mindenképpen ajánlatos.

Frissítettem a hírt, ami dőlt betűvel van szedve, az a régi írás és alatta mindig olvashatjátok a javítást.

Passzív képességek:

Weapon master: Ez a „fő kezedben” lévő fegyvered típusától függően ad különböző bónuszokat:

 • Swords/Daggers: 15%-kal nagyobb damage
 • Maces/Axes: 10% critical hit chance
 • Polearms/Spears: 10% attack speedMighty weapons: ütésenként 3 Fury

Én Mace-t használok a critical hit chance miatt, de akinek a többi iteme már biztosít neki 40% körüli critical hit chance-et, azoknak a Mighty weapont ajánlanám, feltéve ha a Whirwind build-et használ az illető.

Ruthless: Megnöveli a critical hit esélyét 5%-kal és a critical hitet magát 50%-kal.

A harmadik passive skill nagyjából szabadon választott. Én a Pound of Flesh-et használom. Ezzel 25%-kal nagyobb az esély, hogy egy health globe-ot találok, valamint ez teljesen fel fogja tölteni az életemet. Én azért tartom ezt fontosnak, mert észre sem vesszük a nagy kavalkádban, de a kiesett health globe-ok sokszor megmentik az életünket, gyakorlatilag majdnem olyan hasznosak, mint a life on hit a fegyverben. De ahogy mondtam a harmadik passzív képességgel lehet kísérletezgetni, nem feltétlenül fontos a build működéséhez.*

*Ezt azzal javítanám, hogy manapság a Bloodthirst passzív skill a leghatékonyabb a 3% life steal miatt. Nagyban megnöveli a Barbárok túlélőképességét.

Aktív képességek:

Ez nagyjából kötött, a vége felé majd leírom, hogy esetleg mit lehet mire lecserélni.


Elsődleges.: Bash a Pulverize rúnával. Azért érdemes ezt használni elsődleges ütésnek, mert ez generálja a legtöbb furyt (8). A rúna segítségével nem csak 1 szörnyet tudunk ütni, hanem a mögötte állókat is. Esetleg a rúnát ki lehet cserélni az Instigation-re, ami plusz 4 fury-t ad ütésenként (így elérhetjük a 12 furyt ütésenként).*

*Elsődleges: Frenzy a Smite rúnával. Érdemes a Bash helyett használni, főleg az Über bossoknál, mert a Smite rúnával 20% esély van arra, hogy stun-oljuk az ellenfelet 1,5 másodpercre. Mivel a Franzy sajátossága, hogy stackelhetően növekszik az attackspeed-ünk (maximum 75% attackspeed-et kapunk) ha ütünk valamit, ezért ha egy ellenfélre koncentrálunk, az majdnem folyamatosan stun-olva lesz. Ezért hasznos az Über bossoknál, főleg Kulle-nél, ezt saját tapasztalatból mondhatom. A Berserkert is lehet tartani vele, sőt időt is lehet nyerni vele folyamatos ütések mellett, csak arra kell figyelni, hogy használjunk is közbe Furyt. Mert ha folyamatosan maximumon van, akkor ugye nem termelünk tovább, vagyis a Berserker nem tart tovább. Egyszerűen annyit csinálok, hogy folyamatos ütés mellett állandóan benyomom a Battle rage és a Sprint skillt csak azért, hogy valami fogyassza is a Furyt. Így folyamatos lesz a Fury generálás, vagyis a Berserker tovább fog tartani.

Másodlagos.:  Whirlwind a Hurricane rúnával. Itt fontos a rúnát megtartani, mert szükséges a gyorsabb mozgás. Ezzel a rúnával ugyanis Whirlwind közben is a gyaloglásunk sebességével tudunk haladni.

 1. War Cry az Impunity rúnával. Ez azért fontos, mert egyrészt megnöveli az Armort 20%-kal, másrészt ami még hasznosabb, hogy egyből 30 furyt generál. A rúna pedig az összes resistance-et 50%-kal megnöveli, ami elég hasznos. Mivel a cooldown-ja fele annyi, mint amennyi ideig aktív a skill, ezért folyamatosan be lehet nyomva.*
  Ezt szintén kicseréltem, mivel a plusz Armort és resistance-eket pótolja a plusz life steal, valamint a patch után kevesebb Furyt generál a War cry, így nem tudjuk rögtön aktiválni a Battle Rage skill-t. Ezért véleményem szerint olyanyira csökkent a hasznossága, hogy le is váltottam.
  Hammer of the ancients a Smash rúnával. Ez szintén az Über bossoknál hasznos nagyon, mivel kis területre nagyot sebez. Igazán hatásos a Frenzy-vel együtt használva. Frenzy stunol, Hammer of the ancients nagyot sebez. Szintén hatásos, a menekülő elitek ellen, ezzel hamarabb meg tudjuk ölni őket, mint ha mindig forogni próbálnánk körülöttük.
 2. Battle Rage az Into the fray rúnával. Ez egy kulcsfontosságú skill a rúnája miatt. Maga a skill 15%-kal nagyobb sebzést biztosít és 3% critical hit chance-et ad. Ami viszont ennél fontosabb, az a rúnája, ami annyit tesz, hogy a critical hiteknek esélyük lesz 15 furyt adni. Mivel ezzel a build-el rengeteget üt a barbár egy másodpercen belül, ezért ebből sok critical hit lesz, vagyis a fury gyakorlatilag végig maximumon lesz, amíg nagy a tömeg. Minél kevesebb az ellenfél, annál nehezebb ezt tartani, de egy hármas-négyes elite csoportnál gond nélkül működik. Kis nehézség csak akkor van, ha már csak egy él, de erre is van megoldás (későbbiekben írom le).
 3. Wrath of the Berserker a Thrive on chaos rúnával. Alapvetően ez a skill mindent megnövel, vagyis a critical hit chance-et, a dodge chance-et, a mozgási sebességet és az attack speed-et is. Mindezeken felül nem fog ránk hatni a fagyasztás, bezárás vagy hátraütés, tehát nyugodtan gyilkolhatjuk az eliteket, megszakítás nélkül. Ez a skill mindössze 15 másodpercig aktív, ám a rúnával ez meghosszabbítható. Ez a rúna 15 fury generálásonként 1 másodperccel hosszabbítja meg a skillt. Ez nem tűnik soknak, de a gyakorlatban ez annyit tesz, hogy ha épp harcolunk, akkor amíg az ellenfél él, addig mi ebbe a Berserker formában tudunk maradni. Ha valaki már gyakorlottan használja ezt a buildet, az nagyjából folyamatosan így tud maradni, mert mire elmúlik a hatása, addig lejár a 120 másodperces cooldown. De ha nem sikerül megtartani addig, amíg a CD lejár, akkor is az elite csoportoknál mindig be lehet nyomni.
 4. Sprint a Run like the wind rúnával. Szintén kulcsfontosságú skill. Alapból a mozgási sebességet növeli 40%-kal 3 másodpercig, a rúna viszont hurrikánokat rak le mögénk ha benyomjuk ezt a skillt. Ha csak egyenesen futnánk vele, akkor a 3 másodperc alatt nagyjából 4-5 hurrikánt rak le. Mindegyik hurrikán 60%-os sebzést okoz a közelben álló ellenfeleknek, ráadásul nagyon gyorsan. Természetesen ezeknek a hurrikánoknak is lehet critical sebzésük, ezért írtam még az elején, hogy a Battle rage rúnája nagyon fontos. Rengeteg sebzést fogunk bevinni, így ahogy már írtam sokszor lesz critical, ezért a fury növekedni fog.

Az ajánlott statok előtt leírom, hogyan kell használni ezt a build-et, mert elsőre nehéz lesz, gyakorlással viszont hamar meg lehet tanulni és ha már jól használja valaki, akkor gyors és hatékony farmolást tesz lehetővé.

Tehát: Alapesetben 0 fury-val és aktív skill nélkül sétálgatunk. Előttünk terem egy elit csoport. Ekkor mielőtt odaérünk hozzájuk benyomjuk a War cry-t. Ezzel rögtön lett 30 furynk. Amint aktív a War cry és van 30 furynk rögtön benyomjuk a Battle rage-et is. Így mielőtt harcolni kezdenénk, már aktív a War cry és a Battle rage is. Ekkor a hozzánk legközelebb álló ellenfelet támadjuk 2-3 Bash ütéssel. Így már van elég furynk ahhoz, hogy elkezdjünk gyorsan futni (Sprint skill-el). Amint bevittük a 2-3 Bash ütést, aktiváljuk a Sprint skillt és elkezdjük körbefutni az ellenfelet. Így szinte azonnal a maximumra ugrik a fury és elkezdhetünk pörögni is a Whirlwind-el. Mindeközben figyelünk, hogy a Sprintet folyamatosan nyomkodjuk. Ha minden skill és rúna úgy van, ahogy leírtam, akkor nem tudjuk olyan gyorsan nyomkodni a Sprintet, hogy elfogyjon a fury. Ha már pörgünk és minden működik, akkor be lehet nyomni a Berserkert is, ezzel még hatékonyabbak leszünk, még gyorsabbak és erősebbek (és persze nem fogunk megfagyni és nem tudnak bezárni minket az elitek).Valószínűleg csupán ebből a leírásból nem lesz érthető a build működése, ezér érdemes figyelni Kingkongor streamjét. Ha esetleg valaki szeretné élőben látni a buildet az dobjon egy pm-et, én megadom a battletagemet és futhatunk egy kört. Azért ha valaki követi ezt a leírást, akkor rá fog érezni és egy idő után automatikusan menni fog.*

*Ezt csupán annyival egészíteném ki, hogy rögtön ütni kezdjük a legközelebb álló szörnyet, amíg elég Fury nem lesz a Battle rage használatához. Mivel patch után megnövelték a Battle rage időtartamát, ezért nem kell olyan sűrűn Furyt "pazarolni" rá.

Statok:

 • Hp: 40 000 a minimum, nekem 50 000 van, ezzel már elég stabilan életben lehet maradni.
 • Strength: 1900+ Nekem 2380 van, ezzel már simán lehet menni, de ugye minél több, annál jobb.
 • Critical hit chance: 40%  vagy több az ideális, de nincs kőbe vésve. Szintén minél több, annál jobb.
 • Critical hit Damage: Minél több, annál jobb. Nekem 416%, de 300% is elég lehet.
 • Resistance: Ebben vagyok a leggyengébb, de a War cry és rúnája miatt nagyjából 600-700 van. Ez is elég, de őszintén szólva a több jobb lenne. Szóval úgy írom, hogy ez a minimum.
 • Life on hit: Én a napokban cseréltem fegyvert és így csak 820 life on hitem maradt. Meglepő módon ez is bőven elégnek bizonyult. Erre is azt írom, hogy 800 a minimum, de ha több az jó.
 • Jelenleg nekem 407 life on hitem van, annyi amennyit a nadrág ad. Ezt pótoltam life steallel, mivel patch után ez hatásosabbnak bizonyult. Most 8,80% life stealem van, ami bőven elég (Bloodthirt-el együtt).
 • Damage: Ez attól függ melyik Act-et akarjuk farmolni. Act I simán megy már 20-30 ezer damage-el. Act III-hoz azonban ajánlott körülbelül 60-65 ezer damage, amit a Battle rage-el 75-78 ezerre lehet buffolni. Ezzel már elég pörgősen megy Act III is.
 • Damage: Mivel az Act-ek már ugyanolyan nehezek, ezért ilyen szempontból már mindegy hol farmolunk. Patch után könnyebb nagy dps-t összeszedni, ezért én azt mondom, hogy 80 ezer damage az alap, 100-110 ezer fölött pedig már szerintem jó.

 

Tippek a buildhez: Az attack speed növelése nagyon fontos. Nekem ez 47%-kal van növelve. Így attól függően, hogy melyik fegyveremmel fogok ütni (mert ugye felváltva üt egyik kézzel majd a másikkal), 1.81 és 2.25 az attack speed-em. Plusz minél nagyobb az attack speed, annál több furyt generálunk, és így tudunk akár 1 elit körül is folyamatosan pörögni, vagy 1 boss körül. Vannak set illetve legendary itemek, amiket érdemes nézegetni az aukciós házban, hátha kifogsz egy jó vételt. Például a Lacuni Prowlers kifejezetten ajánlott, mivel ad 12% mozgási sebességet és 8-9% attack speed-et is. Emellett érdemes szűrni, hogy adjon strength-et, vitality-t és All resistance-et. Így ez a hármas már eléggé megdrágítja és ne is várjuk, hogy sokat fog adni ezekből az értékekből, de például más bracer-ekhez képest (amik esetleg több strength-et adnának) az attack speed nagyban növeli a sebzésünket. Viszont előre szólok, hogy ha valaki Lacuni Prowlers-t szeretne venni ami még critical hit chance-et is ad, akkor „mélyen a zsebébe kell nyúlnia”.Ajánlani tudom ezen kívül a Sage’s Gesture kesztyűt, de figyeljünk oda, hogy adjon attack speed-et, mert nem ad mindegyik (nem úgy, mint a Lacuni Prowlers).Mindezeken kívül a movement speed is jól jön, bár nem feltétlenül szükséges. Én azért javaslom, mert viszonylag könnyű összeszedni 24%-ot, amivel már elég gyorsan futunk. Lacuni Prowlers ad 12%-ot, emellé veszünk egy csizmát, ami szintén ad 12%-ot és már meg is vagyunk. Mempo of Twilight legendary sisak is ad attack speed-et. Ebből is érdemes olyat választani, ami még all resistence-et is ad, valamint socketet. Persze akinek lehetősége van az ezek mellé még a critical hit chance-et se hagyja ki, de ezek hármas együttese igencsak megdrágítja a sisakot (50m körüli). Egyik fegyvernek be lehet tenni egy socketes Blade of the Warlord fegyvert. Egy socketes ilyen fegvyer 20m körül van, viszont van egy olyan tulajdonsága, hogy: „Gain 20 life per fury spent” – Ez nagyjából 400-500 life on hitnek is megfelel, ha ezt a buildet használjuk, mivel gyakorlatilag folyamatosan pörgünk, ami fury-ba kerül, de ezt ugye folyamatosan vissza is töltjük. Viszont minden elköltött fury után kapunk 20 életet. Arról nem is beszélve, hogy ha az elsődleges kezünkbe tesszük, akkor a passzív képesség miatt ütésenként kapunk 3 furyt is (mivel ez Mighty weapon). Érdemes nézegetni a Bul-Kathos’s Warrior Blood nevű fegyvert is, ám ezt már tényleg csak a nagy pénzűek engedhetik meg maguknak. Egy ilyen fegyver socket-tel 75m-nál kezdődik.Ennél jóval olcsóbb lehet egy Echoing Fury. Ennek a fegyvernek nagyon nagy lehet a DPS-e, annak ellenére, hogy egykezes. Mindemellett nem százalék szerint ad attack speed-et, hanem plusz 0.22-t ad hozzá. Ez azt jelenti, hogy míg egy sima mace-nek a sebessége 1.20, addig ennek 1.42, ami rengeteget számít. Sőt, ezt nem csak saját magának adja, hanem a másik kézben lévő fegyvernek is, így ezzel eléggé meg lehet növelni a sebzésünk sebességét.A legjobb azonban barbároknak az Immortal King’s set. Nem olcsó mulatság ezzel felöltöztetni karakterünket, viszont ezzel tényleg nagyon erős lesz. Kifejezetten barbároknak szánt szett és nagyon hasznos minden amit pluszba ad, úgyhogy lehet gyűjtögetni. A „főkezes” fegyvernél érdemes előnyben részesíteni, hogy adjon minél több strength-et, critical hit damage-et és ha lehet emellé még legyen egy socket-e is. Így akár egy fegyverünk adhat 150-200% critical hit damage-et is függően attól, hogy mekkora emerald követ engedhetünk meg magunknak. A másodlagos kezünkben lévő fegyvernél én a gyorsaságra figyeltem, ezért egy daggert választottam, illetve itt fontos, hogy legyen minimum 800 life on hit benne. Ezen kívül itt is érdemes egy olyat választani, ami ad critical hit damage-et és strength-et is. Ha valaki úgy gondolja, a life on hit-et növelheti egy amulet-tel például. Ezek a preferált statok a fegyverekben csak ajánlatok, nem kötelező ezeket követni.

Végül pedig egy alternatíva a skillekhez. Tudni lehet már, hogy a hamarosan megjelenő 1.0.5-ös patch sokat fog gyengíteni a War cry-on, illetve annak rúnáján. Vagyis a rúna 50% helyett csak 20%-kal fogja növelni a resistance-eket. Ami viszont még ennél is zavaróbb lesz, hogy fury-t se fog ennyit generálni, vagyis nem fogjuk tudni rögtön benyomni a Battle rage-et.Tehát a patch után a War cry egyik alternatívája lehet a Ground Stomp a Foot of the mountain rúnával. Ez a skill stun-olja az ellenfeleket pár másodpercre és a rúnával megnöveli a fury generálást 30-ra. Ez a patch után se fog változni, szóval akinek tetszik az már gyakorolhatja ezzel. Nagy hátránya a War cry-al szemben, hogy csak akkor generál furyt, ha legalább 1 ellenségre hatással volt, tehát közelebb kell vele menni a szörnyekhez, mint a War cry-al.Vannak barbárok, akik a War cry helyett az Overpower skillt használják Momentum rúnával. A rúna ebben az esetben is furyt generál, illetve maga a skill csökkenti saját cooldown-ját. Minden Overpower találat 1 másodperccel csökkenti, így ha nagy a tömeg elég sűrűn lehet nyomkodni. Persze mindemellett maga a skill 165%-os sebzést okoz minden ellenségnek 9 jardon belül. Ha ezt választjuk, akkor viszont számolnunk kell azzal, hogy nem lesz fury generáló skillünk, tehát csak akkor fogjuk tudni aktiválni a Battle rage-et, ha megütünk pár ellenfelet a Bash-al. Ennek hátránya szintén az, hogy közel kell mennünk az ellenfélhez és viszonylag sebezhetőek vagyunk amíg nem generáltunk elég furyt.Tehát vannak opciók, amikkel lehet kísérletezgetni, de nekem egyelőre a feljebb leírtak váltak be.A build egyetlen hátránya amit tapasztaltam, az az electrify-os elitek, amik annyi kis elektromos „villámot” küldenek a földön, ahányszor megütjük őket. Mivel ahogy már említettem nagyon sokszor fogunk ütni, ezért rengeteg ilyen kis „villámtól” fogunk sebzést kapni és ezt kicsit nehezen bírja az én karakterem. Persze ezt resistance-el lehet javítani.

Itt nem teszem dőltbe az egészet, de ez az írás pár patch-el ezelőtt született, úgyhogy az urolsó bekezdést fenntartásokkal olvassátok:)

Remélem tudtam segíteni, és sok sikert a build használatához!

 

 
saxxo
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 8 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

Fiftyfan

jún. 30., 00:30
Ráférene egy mostani update is:) Nekem 5-6 ls van és az is elég, ugye minél nagyobb a DPS anál kevesebb ls kell:)
 
 
 
 

saxxo

jan. 26., 16:19
Na updateltem a hírt, így nagyjából naprakész.
 
 
 
 
saxxo  Lenne mit updatelni ebbe, valamikor majd kijavítom.
Az első amit észrevettem, hogy a harmadik passzív skillnek érdemesebb a Bloodthirst használni a 3% lifesteal miatt.
A többit majd updatelem a hírben.
 

Morzan

jan. 26., 13:59
Majd lehetne csinálni egy amolyan "Build" menüt. Aztán oda minden karakternek leírni egy általános összeállítást. 
 
 
 
 

saxxo

jan. 26., 13:52
Lenne mit updatelni ebbe, valamikor majd kijavítom.
Az első amit észrevettem, hogy a harmadik passzív skillnek érdemesebb a Bloodthirst használni a 3% lifesteal miatt.
A többit majd updatelem a hírben.
 
 
 
 

kodi

okt. 11., 20:38
egy értelmes build,thx.
 
 
 
 

saxxo

okt. 11., 17:52
Igazán nincs mit, akinek kérdése van az írjon pm-et, vagy itt kommentbe. Ha tudok segítek:)
 
 
 
 

Morzan

okt. 11., 17:20
Köszönjük az írást. :)
 
 
 
 

dworen

okt. 11., 17:17
Szép terjedelmes leírás! Sokan ww barbárral kapcsolatos kérdéseikre választ kapnak belőle. Kösz a leírást!
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

5 éves a Diablo és a Diablo Hungary

Bár mi tegnap lettünk hivatalosan 5 évesek, a Diablo III viszont ma! Szóval Boldog születésnapot mind a kettőnknek!
június 21. - diablohungary.hu

Betekintés: Challenge Rift

Mi az a Challenge Rift és milyen kihívásokat állít felénk? A Blizzard betekintőjének következő részét ezen kérdések feltárásának szánta.
június 21. - diablohungary.hu

Necromancer kampány animáció

Percekkel ezelőtt gurult ki a hivatalos facebook oldalra az alábbi videó, amely az új karakter kampányához tartozik. Sötétnek sötét, erősnek erős, mi kell még?
június 21. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu