Chat
Online
Chat now
692 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Diablo 2
502 hozzászólás
Elsősegély
197 hozzászólás
Az utolsó remény
170 hozzászólás
Diablo Hungary
215 hozzászólás
Diablo 1
18 hozzászólás
Három szavas történet
249 hozzászólás
Magyar Diablo III Klánok
92 hozzászólás
Diablo 3
1959 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Demon Hunter
96528 megtekintés
 
Diablo III - Barbár
95179 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
95028 megtekintés
 
Diablo III - Monk
86284 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
75151 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
74007 megtekintés
 
 
Mi az a Diablo?
43920 megtekintés
 
Minden a Legendary Gemekről
43622 megtekintés
 
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
114 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
72 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

drkbl hozzászólt a(z) Véres Aratás /Act III./ című cikkhez. november 28.
 
 

Friss Diablo hírek

 
D3: Reaper of Souls 2013. november 05. 0 hozzászólás
 

De egy valamit nem feledhetünk, Westmarch teljesen más volt a modern időkben, mint teremtése pillanatában. – Deckard Cain, Tyrael Könyve.

Az első dolog ami eszünkbe juthat Westmarchot meghallva, vajon ez lesz az első zóna mellyel a játékosok találkoznak a Diablo 3 Reaper Of Souls kiegészítőjében? Egy város, mely hősies és véres meséktől átitatott,  egy névadó Lovagrend hazájául szolgáló bázistól kezdve,  egy építészeti csodáig, mely Rakkis király hódításainak állít emléket.

Mi oka van az alapításának? Vagy talán a titkok, melyek miatt Rakkis királyt inkább temették egy bűzös mocsárba, mintsem a csillogó fővárosba? Azt mondják, a legjobb felkészülés a jövőre, a múlt tanulmányozása, ezért vessünk egy közelebbi pillantást ezekre a legendákra, míg felvértezzük magunkat a káoszra és  Malthael a Halál Angyalának közelgő pusztítására.

 

A hódítás terményei

Közel két és fél évszázaddal korábban, a Zakarum hit gyors fellendülése mellett, számtalan bajok sújtják Kehjistan birodalmát. Éhínségtől és betegségektől kezdve a zavargásokig, minden előkészület létrejött egy új hit reményében, mely arra hivatott, hogy a kétségbeesettek szívében fűtse és táplálja a reményt. Bár sok politikus és nemes úgy látta az új hitet, mint valami fenyegetést, Tassara császár - friss uralmának idején - felismerte Akarat tanításait, melyeket eszközként használhat hírnevének megszilárdítására. A rügyező vallást ölelve Tassara siettetni szerette volna a Zakarumi dogmák gyors elfogadását, ezáltal megbizonyosodhatott arról, hogy az emberek hűek maradnak az ügyéhez.

  • Rakkis felemelkedése:

Nem sokkal mennybemenetele után, Tassara versenytársai szövetkeztek a trónra lépés érdekében, hogy együttes erővel megdöntsék a császár hatalmát, mielőtt a helyzet végleg biztonságossá vált volna. A felkelés felkészülésére Tassara a legfanatikusabb hívők mellett besorozott egy képzett katonai tábornokot, Rakkist. Rakkis hőstettei visszhangoznak a történelemben, emellett fontos megjegyezni, hogy tagadhatatlan ereje és sorozatos győzelmei a korona megvédése érdekében, inspirációul szolgált a köznép számára.

Rakkis népszerűségének negatív hatásai elválaszthatatlanok voltak a pozitívtól, amint Tassara potenciális veszélyként tekintett a tábornokra, ezért elrendelte, hogy a tábornok nyugatra induljon és hódítások során terjessze a Zakarumi hitet.

Ahogy a hadjárat keresztül vágott a földön, Rakkis hadserege mély ellenállásba ütközött, az Ivgorod nemzetbe és az Arreat hegy barbárjaiba. A kudarcok ellenére Rakkis, zászlaja alatt 7 háborúzó törzset egyesített, lassan egyesítve a Zakarum hitet a kultúrájukkal. Az új erő lehetővé tette, hogy délen a maradék bennszülött ellenállást is leverjék.

Hamarosan eljött az ideje, hogy a tábornok bizonyságot követeljen tetteiért. Ennek érdekében kihírdette, hogy elkobozza Westmarchot, a feladat tiszteletére, mellyel Tassara bízta meg. A fővárosa, mely ugyanezt a nevet viselte, folyami kikötőként szolgált, emellett a tengerhez való közelsége lehetővé tette, hogy napjainkra kereskedelmi és katonai hatalommá válhasson.

 

Ostrom alatt lévő város

Westmarch a több évtizedes békét és jólétet élvezte, alig páran dacoltak a a megfélemlítő hadsereg haragjával. Akik megtették, mint például Khanduras balsorsó inváziója - Tristram elsötétedése közben -  őket lemészárolták, alig pár túlélőt hagyva, hogy elmesélhessék az invázió megtizedelését. Westmarch 200 éves megalapítása óta, semmiféle külső erő nem okozott kárt a félelmetes városfalakon belül élőknek, egészen Malthael eljöveteléig, aki azzal a szándékkal jött, hogy a főváros teljes népességét lemészárolja egy eddig ismeretlen cél érdekében.

Felvetődik a kérdés: Miért Westmarch? Milyen titkokat tartogat a város, mely idecsalogatná a Halál Angyalát a város küszöbéhez?

Egy titkos história

Általánosságban elmondható, ha valaki el akarna választani egy hatalmas nemzetet a vadonból, a legkevésbé vonzó hely egy új otthon számára bizonyára a bűzölgő mocsarak mellett lenne. Mégis pontosan ezt tette Rakkis, mikor új helyet választott nemzete fővárosának. Talán hátsó szándék áll emögött? Biztosan, hiszen az Angiris Tanács, nem egy, hanem két független tagjának is felkeltette érdeklődését ez a helyszín.

Westmarch közelében pihent egy kincs, melyhez hasonlót Rakkis sosem lett volna képes beszerezni hadjáratai során. Megkoronázása után, a király uralkodásának sok évét töltötte a Küklopsz romok bevándorlásával, melyek a közeli mocsár alatt helyezkedtek el. Őfelsége parancsára, Rakkis királyt örök nyugalomra helyezték volna a romok között. Sokan azt suttogták, hogy a romok nem egy letűnt civilizáció nyomai, sokkal inkább egy, az Angyalok és Démonok leszármazottjainak, a Nephalemek elveszett városa.

A hely tagadhatatlan erőt rejt magában, csak páraknak sikerült valamit is megtudniuk eme ősi folyosókból. Azt mondták,a városa legnagyszerűbb tulajdonságot birtokolta, figyelemre méltó volt a védelme, mely meggátolhatta mind az Angyalok és Démonok átjutását a városba. E védelem említései jól rejtettek voltak, de Tyrael az új halandó, a Bölcsesség megvilágításában a szükség idején jött rá erre a védelemre. Óvóhelyet keresve Menedék világában a Fekete lélekkőnek. E helyet tervelte ki a szörnyű műalkotás elrejtésre, hol biztonságban lett volna Angyali és Démoni beavatkozástól egyaránt. A Főgonosz erejével a kőben, még a Magas Mennyekben sem lehetett megbízni a lélekkő őrzését illetően.

Sajnos senki, még maga Tyrael sem láthatta előre az ellenséget, mely megháborítaná a Fekete lélekkövet.

Mint Tyrael, Malthael is átváltozáson ment keresztül, a Halál megtestesülésében képes volt akadálytalanul átlépni a Romváros küszöbeit.

Westmarch jövője

Most, hogy veszélyek fenyegetik Westmarchot, mely teljesen elpusztulhat, csak Te, bátor Nephalem mentheted meg e történelmi várost a teljes pusztulástól. Lakóit kiválasztják és élőhalottakként küldik vissza az élők világába, hogy Malthael minden kívánságát teljesítsék. Hogy fogsz segíteni Westmarchon melyet teljesen megszállt a gonosz? Mit gondolsz, milyen ismeretlen szörnyűségeket kell majd megállítanod?

 

 
kaboomlolxd
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

5 éves a Diablo és a Diablo Hungary

Bár mi tegnap lettünk hivatalosan 5 évesek, a Diablo III viszont ma! Szóval Boldog születésnapot mind a kettőnknek!
június 21. - diablohungary.hu

Betekintés: Challenge Rift

Mi az a Challenge Rift és milyen kihívásokat állít felénk? A Blizzard betekintőjének következő részét ezen kérdések feltárásának szánta.
június 21. - diablohungary.hu

Necromancer kampány animáció

Percekkel ezelőtt gurult ki a hivatalos facebook oldalra az alábbi videó, amely az új karakter kampányához tartozik. Sötétnek sötét, erősnek erős, mi kell még?
június 21. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu