Chat
Online
Chat now
642 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Diablo 2
502 hozzászólás
Elsősegély
197 hozzászólás
Az utolsó remény
170 hozzászólás
Diablo Hungary
215 hozzászólás
Diablo 1
18 hozzászólás
Három szavas történet
249 hozzászólás
Magyar Diablo III Klánok
92 hozzászólás
Diablo 3
1959 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Demon Hunter
96337 megtekintés
 
Diablo III - Barbár
95007 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
94824 megtekintés
 
Diablo III - Monk
86183 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
74941 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
73867 megtekintés
 
 
Mi az a Diablo?
43802 megtekintés
 
Minden a Legendary Gemekről
43530 megtekintés
 
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
114 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
72 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

drkbl hozzászólt a(z) Véres Aratás /Act III./ című cikkhez. 12 órája
 
 

Friss Diablo hírek

 
Guideok 2013. április 12. 10 hozzászólás
 

Biztosan sokan tudjátok, hogy egy-egy kaszthoz több féle úgynevezett build létezik. Ebben a leírásban egy kevésbé népszerű Monk buildet szeretnék bemutatni nektek.

Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy nekem nem a Monk az elsődleges karakterem, így nem is ismerem 100%-osan. Ennek ellenére azért írom ezt a cikket, hogy megismertessem a Tempest rush buildet az olvasókkal, illetve egy alapfokú segítséget nyújtsak ennek elsajátításában. Ha esetleg valaki hibát talál a leírásban, az jelezze nyugodtan, bár én ennek alapján készítettem egy Tempest rush Monkot, ami meglehetősen jól működik.

(képre kattintva nagyobb méret, ide kattintva Bnet inventory)

Első lépésben figyelmeztetni szeretnék mindenkit, hogy ez a build arra való, hogy kis MP lvl-en nagyon gyorsan haladjunk, ennek köszönhetően gyorsan farmoljunk, első sorban egyedül. Azért egyedül, mert olyan gyorsan fogunk haladni, hogy a többi kasztnak esélye sem lesz követni minket, ha meg megvárjuk őket, akkor a build értelmét veszti.
Én egy viszonylag olcsó variánsát írom le a buildnek, mivel szerintem ez inkább elérhető az átlagos játékosok számára. Éppen ezért szinte lehetetlen lesz MP lvl5 fölött közlekedni vele, de már az is nagyon nehézkes. A megfelelő szint az MP lvl0-3 maximum. Persze ezt ki lehet tolni, ha valaki több pénzt költ rá, de az alapok minden esetben ugyanazok, maximum 1-1 item többet fog adni a hasznos értékekből, így nagyobb lesz a damage, resistance, life stb.

A build lényege:
A nevéből is kiderül, hogy elsősorban a Tempest rush skill-t fogja használni karakterünk. Ennek lényege, hogy a „Tailwind” rúnával plusz 25% movement speed-et kapunk, miközben 155%-os weapon damage-et okozunk azoknak a szörnyeknek, amiken keresztülfutunk. Ez a skill azonban spiritet használ, ám nem csak konstans értékkel, hanem az attack speed-ünk függvényében is. Minél gyorsabban ütünk, annál több spiritbe kerül ez a skill. Éppen ezért a legtöbb karakterbuildhez képest itt a lehető legkisebb attack speed-re törekszünk. Ezért aztán rögtön el is felejthetjük a trifectás itemeket, amik híresen drágák az aukciós házban, így tudjuk viszonylagosan alacsonyan tartani a költségeket.

Itemizáció:
Mivel minimális attack speed mellett is folyamatosan spiritet használ a Tempest rush skill, ezért ezt ki kell egyensúlyozni spirit regeneration-el. Két alapvető item kell ehhez. Inna’s radiance és Stone of Jordan, mindkettő magas spirit regeneration-el. A magas jelen esetben minimum 2,20-t jelent, de minél nagyobb annál jobb, szóval érdemes 2,30-ra szűrni.

Tipp: Stone of Jordan-nél trükkösen lehet szűrést alkalmazni, javaslom a következőket: Így állítsunk be a szűrést az aukciós házban: armor, ezen belül „All armor item types”. Minden mást hagyjunk üresen, majd az első szűrési rublikába állítsuk be a „Bonus vs elites” lehetőséget (emellé írjunk minimum 25-ös értéket), majd a második rublikába a „Spirit regeneration”-t (ide pedig szintén minimum 2,20-as értéket). Ezek után ha rányomunk a „Search” gombra, kizárólag Stone of Jordan-eket fog listázni az általunk megadott értékekkel.

Érdemes minél nagyobb Elitek elleni bónuszt keresni, illetve olyat, ami +6% damage-et ad. A harmadik érték lényegtelen (Nyilván nem lényegtelen, a legjobb az lenne, ha ezek az értékek mellett a harmadik a „Sweeping wind” skillre adna bónusz damage-et, de ilyenből nagyon kevés van az aukciós házban és jelenleg a legolcsóbb 120m Gold).
Mivel a teljes Inna set szükséges, ezért mindenképp Inna’s Radiance kell fejes gyanánt. Itt fontos a minél nagyobb dexterity, vitality és ahogy azt már mondtam spirit regeneration, lehetőleg 6 critical hit chance-el.

Spirit Regen. itemek ideális szűrési értékek összefoglalása:
Stone of Jordan: 6% damage, 28-30% Bonus vs Elites és 2,30 Spirit regeneration
Inna’s Radiance: 170 dex, 70-80 vita, 2,20 Spirit és 6 critical hit chance

Nézzük a többi itemet:
Amulett: Legalább 8 critical hit chance, 60 critical hit damage és minimum 50 All resistance kell. Mindemellett jó ha ad 50 fölötti dexterityt és vitalityt. Létezik spirit regen-es legendary amulett is (Xephirian amulet), de ha nem akarunk több száz milliót költeni rá, akkor a spirit regen mellett kevés hasznos dolgot fog adni, ezzel nagyban lecsökkentve a damage-et, plusz alapvetően nincs is szükség ennyi spirit regenre.
Mellvért: Inna’s Vast Expanse, 180 dex, 80 vita és hasznos ha „Extra health from globes”-ot ad.
Bracer: Semmiképp ne Lacuni legyen, hanem sima rare bracer. Meg lehet próbálni craftolni, aki szerencsés, az olcsón megúszhatja. Optimális esetben 140 dex, 60 vita, 60 allres és 5 critical hit chance-et kéne adnia.
Gyűrű: Minimum 4 critical hit chance, critical hit damage, 100 körüli vitality és minél több average damage. Emellé persze ha befér a dex az csak jó (a másik ring nyilván a Stone of Jordan)
Öv: Inna’s Favor, előny a 8% damage és az alap dex roll mellé vagy vitalityt keressünk, vagy Pickup Radiust (utóbbit javaslom).
Gatya: Inna’s Temperance, alap dex roll mellé ha övből vitalityset vettünk, akkor ide Pickup radiust keressünk, de mivel a gatya több vitalityt adhat, ezért javaslom, hogy ebbe 120 körüli vitalityt tegyünk és az övbe keressünk Pickup radiust. Jelen esetben sajnos az alap rollja ad attack speedet, ezt nem tudjuk kikerülni, mert csak ezzel együtt lesz meg a teljes Inna set, ami szükséges a Sweeping Wind skill spirit költségének csökkentése miatt. Arról nem is beszélve, hogy szintén kapunk 10 életet elköltött spiritenként, és ugye a Tempest rush folyamatosan fogyasztja a spiritet, így ha lassan is, de folyamatosan kapunk életet. Ez tényleg nem sok, de kvázi ingyen van:) Arra viszont érdemes figyelni, hogy ha lehet csak 8 attack speed-eset vegyünk, ne 9-eset.
Vállas: Azért hagytam a végére, mert tapasztalataim szerint érdemes craftolni. Könnyű olcsóbban jobb vállast craftolni, mint amit az aukciós házból vehetünk. Szintén optimális értékei a 230+ dex, 80+ vita, 60+allres és ezeken kívül bármi ami pluszba hasznos lehet (Pickup radius, Armor, % life).
Kesztyű: Nem véletlen, hogy a kesztyűt és a csizmát a legvégére hagytam, ugyanis ez egy kicsit talán szokatlan lesz. Immortal King’s Irons kesztyűt keressünk minimum 50, de inkább 60 feletti all resistance-el és 150 fölötti dex-el. Nem lesz drága, mivel ez a set normál esetben a barbárokat erősíti, akiknek strength kéne, jelen esetben viszont a dexterity élvez elsőbbséget.
Csizma: Immortal King’s Stride, itt másra nem kell szűrni, csak a magas dex-re, jó ha 170 fölötti. Így a kesztyűnek és a csizmának köszönhetően kapunk a set bónuszból plusz 60 all resistnace-et.
Fegyver: Erősen ajánlott a Skorn, mivel alapvetően lassú, mint minden kétkezes fegyver, viszont több és jobb értékeket ad a többi kétkezes fegyvernél. „Life after each kill”-el érdemes keresni, ezt nagyjából 3000-re állítsuk, így a költségeket alacsonyan tudjuk tartani és mivel kicsi MP lvl-en fogunk menni, ahol a szörnyek gyorsan halnak, ezért ez a kevésbé használt (ezért olcsó) élet visszatöltő tulajdonság is megteszi. Érdemes legalább 180 critical hit damage-el keresni és persze 300 dexterity-vel. Ha ezeket beírtuk, akkor keressétek meg a legnagyobb DPS-űt, amit még a pénztárcátok enged. Nem lesznek túl drágák, bőven 1300 fölötti DPS-el már lehet kapni 10m Gold alatt.

Most, hogy leírtam milyen itemek kellenek, lássuk a körülbelüli árakat. Ahogy az elején írtam ez egy olcsó build, persze minden relatív. Én ezt az olcsóságot úgy értem, hogy a többi kaszt jól működő buildjéhez képest olcsó, pláne úgy nézve, hogy elképesztően effektív alacsony MP lvl-en. Az alábbiakban kerekítve leírom, hogy én mit mennyiért vásároltam:

 • Fejes – 7M
 • Amulett – 7M
 • Chest armor - 6M
 • Bracer – 9M
 • Gyűrű – 5M
 • Stone of Jordan – 4M
 • Öv – 4M
 • Gatya – 6M
 • Vállas - Craft
 • Kesztyű – 0,5M
 • Csizma – 1M
 • Fegyver – 7M

Ha összeadjátok, láthatjátok, hogy egy kis szerencsével 60M alatt ki lehet hozni egy teljesen jól működő, erős és stabil Tempest Rush geart. Persze ez így is sok pénz, de véleményem szerint ennyi pénzből más kasztnak se lehetne jobb geart összerakni, amivel magasabb MP lvl-en tudna menni, pláne nem ilyen gyorsat. A köveket nem írtam bele a végösszegbe, ez még nyilván megdobja a költségeket, viszont a legtöbb játékos már rendelkezik minimum star nagyságúakkal, ami elég lehet ehhez a buildhez is. Persze a nagyobb csak jobb, szintén pénztárcafüggő.

Milyen értékek jönnek ki egy ilyen gearből?
Damage: 110-120 ezer
Life: 35-40 ezer
Resistance: 400-480
Critical hit chance: 40-45%
Critical hit damage: 380-440%
Spirit regen Unbuff!: 8,50+

Ezek az adatok nagyon változóak lehetnek, azért írtam csak le, hogy nagyjából lássátok mire lehet számítani ennyi pénzből.

Most, hogy felöltöztettük Monkunkat lássuk milyen skillek kellenek:
Elsődleges skillre érdemes a Fist of Thunder-t használni a Quickening rúnával. Ezzel lehet a legtöbb spiritet generálni, ha esetleg fogyóban lenne, ennek ellenére gyakorlatilag nem fogjuk használni ezt a skillt, ha jól kezeljük a buildet.
Másodlagos skillre rögtön be is rakhatjuk a Tempest Rush-t a Tailwind rúnával, ami plusz 25% movement speed-et ad. Gyakorlatilag el se fogjuk engedni ezt a gombot az egész farmkör alatt.
A billentyűzet gombjaira érdemes az alábbi skilleket állítani:
Wave of Light – Empowered Wave: Ezzel a rúnával lecsökkentjük a skill spirit költségét, így egy nagyon hatékony és gazdaságos támadó képességet kapunk. Még így is érdemes csak az Elite packoknál használni, hiszen ha jól irányítjuk akár MP lvl2-n egy harang megöli szinte az egész packot.
Sweeping Wind – Inner Storm: Azt hiszem ez elég egyértelmű. Arra kell csak figyelni, hogy a 3 stack mindig meglegyen. Nem túl bonyolult, ha látjuk, hogy lejárna, csak újra benyomjuk a skillt, így megmarad a 3 stack. Persze ha folyamatosan szörnyeken át futunk, akkor szinte nem is kell figyelni rá, mert „megújítja” magát. Ha mégis azt látjuk, hogy lejárna, nem nagy gond, mert az Inna set-nek köszönhetően szinte ingyen (75 helyett csak 5 spiritért) meghosszabbíthatjuk. A 3 stack pedig azért fontos, mert ezzel a rúnával kapunk még 3 spirit regenerationt.
Mantra of Conviction – Submission: Szintén egyértelmű. Ha nehezen tudjuk tartani a spiritet, akkor ki lehet cserélni a Mantra of Healing-re a Circular Breathing rúnával, így innen is kapunk 3 spiritet másodpercenként. Ez azonban véleményem szerint nem szükséges már.
Csere lehetőség: Ha a Mantra of Healing-et használjuk a Circular Breathing-el, akkor a Sweeping Wind Inner Storm rúnáját lecserélhetjük a Cyclone rúnára (mivel az Inner Storm rúnával elvesztett 3 spirit regen.-t pótoljuk a Mantra of Healing-el), így az esetlegesen hátramaradt mobok nagy részét megöli a tornádó.
Végül pedig a biztonság kedvéért érdemes a Serenityt berakni az Ascension rúnával. Így 4 másodpercig sebezhetetlenek leszünk, ám nagyobb haszna van akkor ha fagyasztanának minket az elitek vagy bezárnának, stb., ugyanis halál közeli állapotba azért ritkán kerül monkunk egy ilyen gearrel alacsony MP lvl-en.
Lássuk a passzívokat:
Fleet Footed: Egyértelmű, még gyorsabbak leszünk.
Exalted Soul: Ennek segítségével tágabb intervallumban gazdálkodhatunk a spirittel, valamint innen is kapunk 1 spiritet másodpercenként.
The Guardien’s Path: A mi esetünkben ettől a passzív skilltől 35%-kal több spiritet fogunk generálni, mivel kétkezes fegyvert használunk.

Javaslat: Followerként használjuk a Templart a Resource regeneration skill miatt. Tanítsuk meg neki az „Inspire” skillt, ettől plusz 12% spiritet fogunk regenerálni.

Használat:
Igen egyszerű, első lépésként aktiváljuk a mantránkat, majd az első szörny előtt a Sweeping Wind-et is és innentől kezdve figyelünk rá, hogy mindig aktívan tartsuk a 3 stacket. Mindeközben folyamatosan nyomva tartjuk a bal egérgombot (amennyiben erre állítottuk a Tempest Rush-t) és átfutunk az egész pályán. Egy-egy nagyobb mob tömegen, illetve eliteken szükséges lehet többször átfutni, amíg meg nem halnak.

Remélem érthető volt a leírás és tudtam vele segíteni. Nincs más hátra, mint futni:


 

 
saxxo
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 6 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
bobglad  Ezt, hogy így leírtad nagyon díjazom jó ötlet volt :) De azért én 110k dps-el bővel mp1-et famolnám sőt inkább 0-át, mert a skorpión is többször kell átfutni ahogy látszik a videón...

Meg ha a fejesen is van spirit regen, és soj is van, nem kell tuttira még a spirit reges sw, ott már lehet variálni 40 crit felett cyclone rúnával, alatta pedig fire storm rúnával mert nagyobb a deep sebzése... (tudom leírtad :) )

4-500 fizikai resist megvan, és egy life steal skorn vígan lehet menni reflect elitekre is, nem kell már a bubi, de mindenképp 30k hp felett kell lenni.....

Meg ugye, 10 -15 kör után eléggé monotonná válik a körözés így tempest rush-al, így egy jó nagy segg is mellékeltetik :D


 

saxxo

ápr. 12., 22:33
Nos igen, ahogy írtam ez első sorban low lvl farmra jó, viszont MP1-en is sztem többször kell átmenni a mobokon, mivel a tempest rush knockbackeli őket.
Azért annak ellenére, hogy többször átfutni a pókokon, sztem elég hatékony MP2-n is:)
 
 
 
 

kolli01

ápr. 12., 21:35
Remekül összeszedett leíràs. Köszi.
 
 
 
 

bobglad

ápr. 12., 21:14
Ezt, hogy így leírtad nagyon díjazom jó ötlet volt :) De azért én 110k dps-el bővel mp1-et famolnám sőt inkább 0-át, mert a skorpión is többször kell átfutni ahogy látszik a videón...

Meg ha a fejesen is van spirit regen, és soj is van, nem kell tuttira még a spirit reges sw, ott már lehet variálni 40 crit felett cyclone rúnával, alatta pedig fire storm rúnával mert nagyobb a deep sebzése... (tudom leírtad :) )

4-500 fizikai resist megvan, és egy life steal skorn vígan lehet menni reflect elitekre is, nem kell már a bubi, de mindenképp 30k hp felett kell lenni.....

Meg ugye, 10 -15 kör után eléggé monotonná válik a körözés így tempest rush-al, így egy jó nagy segg is mellékeltetik :D


 
 
 
 

zoleet

ápr. 12., 20:57
nekem megy jól :)

 
 
 
 

simsi

ápr. 12., 10:51
Saxxo: Hoppá, ha a beágyazott videót nézitek, akkor szaggat, hiába nyitod meg innen youtube-on. Ha a közvetlen linkről nézitek, akkor sokkal jobb, tehát itt a link:
https://www.youtube.com/watch?v=qSsezE0SItQ
Ha a linkre kattintotok, akkor is szaggatni fog a videó, másoljátok ki a linket és egy új ablak címsorába másoljátok be. Így valószínűleg jó lesz, számomra is rejtély miért van ez:D
 
 
 
 

saxxo

ápr. 12., 10:38
Sajnos úgy döntött a youtube, hogy szaggatni fog a videó, amit feltöltök (megjegyzem tegnap még nem szaggatott, szóval ???:D), ezért sry, de azért remélem a lényeg így is látszik.
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

5 éves a Diablo és a Diablo Hungary

Bár mi tegnap lettünk hivatalosan 5 évesek, a Diablo III viszont ma! Szóval Boldog születésnapot mind a kettőnknek!
június 21. - diablohungary.hu

Betekintés: Challenge Rift

Mi az a Challenge Rift és milyen kihívásokat állít felénk? A Blizzard betekintőjének következő részét ezen kérdések feltárásának szánta.
június 21. - diablohungary.hu

Necromancer kampány animáció

Percekkel ezelőtt gurult ki a hivatalos facebook oldalra az alábbi videó, amely az új karakter kampányához tartozik. Sötétnek sötét, erősnek erős, mi kell még?
június 21. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu