Chat
Online
Chat now
16 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Diablo 3
1827 hozzászólás
Diablo 3 Konzol
293 hozzászólás
Az utolsó remény
80 hozzászólás
Diablo 2
423 hozzászólás
Error 1016
3 hozzászólás
Xbox One
4 hozzászólás
Elsősegély
34 hozzászólás
Magyar Diablo III Klánok
72 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Barbár
60814 megtekintés
 
Diablo III - Monk
60512 megtekintés
 
Diablo III - Demon Hunter
60304 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
59630 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
48604 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
40906 megtekintés
 
Minden a Legendary Gemekről
26146 megtekintés
 
 
Farmolási tippek
22425 megtekintés
 
Mi az a Diablo?
21091 megtekintés
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
109 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
68 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

Tombrave hozzászólt a(z) Minden a Kanai’s Cube -ról című cikkhez. tegnap
 
 

Friss Diablo hírek

 
D3: Reaper of Souls 2013. november 05. 0 hozzászólás
 

De egy valamit nem feledhetünk, Westmarch teljesen más volt a modern időkben, mint teremtése pillanatában. – Deckard Cain, Tyrael Könyve.

Az első dolog ami eszünkbe juthat Westmarchot meghallva, vajon ez lesz az első zóna mellyel a játékosok találkoznak a Diablo 3 Reaper Of Souls kiegészítőjében? Egy város, mely hősies és véres meséktől átitatott,  egy névadó Lovagrend hazájául szolgáló bázistól kezdve,  egy építészeti csodáig, mely Rakkis király hódításainak állít emléket.

Mi oka van az alapításának? Vagy talán a titkok, melyek miatt Rakkis királyt inkább temették egy bűzös mocsárba, mintsem a csillogó fővárosba? Azt mondják, a legjobb felkészülés a jövőre, a múlt tanulmányozása, ezért vessünk egy közelebbi pillantást ezekre a legendákra, míg felvértezzük magunkat a káoszra és  Malthael a Halál Angyalának közelgő pusztítására.

 

A hódítás terményei

Közel két és fél évszázaddal korábban, a Zakarum hit gyors fellendülése mellett, számtalan bajok sújtják Kehjistan birodalmát. Éhínségtől és betegségektől kezdve a zavargásokig, minden előkészület létrejött egy új hit reményében, mely arra hivatott, hogy a kétségbeesettek szívében fűtse és táplálja a reményt. Bár sok politikus és nemes úgy látta az új hitet, mint valami fenyegetést, Tassara császár - friss uralmának idején - felismerte Akarat tanításait, melyeket eszközként használhat hírnevének megszilárdítására. A rügyező vallást ölelve Tassara siettetni szerette volna a Zakarumi dogmák gyors elfogadását, ezáltal megbizonyosodhatott arról, hogy az emberek hűek maradnak az ügyéhez.

  • Rakkis felemelkedése:

Nem sokkal mennybemenetele után, Tassara versenytársai szövetkeztek a trónra lépés érdekében, hogy együttes erővel megdöntsék a császár hatalmát, mielőtt a helyzet végleg biztonságossá vált volna. A felkelés felkészülésére Tassara a legfanatikusabb hívők mellett besorozott egy képzett katonai tábornokot, Rakkist. Rakkis hőstettei visszhangoznak a történelemben, emellett fontos megjegyezni, hogy tagadhatatlan ereje és sorozatos győzelmei a korona megvédése érdekében, inspirációul szolgált a köznép számára.

Rakkis népszerűségének negatív hatásai elválaszthatatlanok voltak a pozitívtól, amint Tassara potenciális veszélyként tekintett a tábornokra, ezért elrendelte, hogy a tábornok nyugatra induljon és hódítások során terjessze a Zakarumi hitet.

Ahogy a hadjárat keresztül vágott a földön, Rakkis hadserege mély ellenállásba ütközött, az Ivgorod nemzetbe és az Arreat hegy barbárjaiba. A kudarcok ellenére Rakkis, zászlaja alatt 7 háborúzó törzset egyesített, lassan egyesítve a Zakarum hitet a kultúrájukkal. Az új erő lehetővé tette, hogy délen a maradék bennszülött ellenállást is leverjék.

Hamarosan eljött az ideje, hogy a tábornok bizonyságot követeljen tetteiért. Ennek érdekében kihírdette, hogy elkobozza Westmarchot, a feladat tiszteletére, mellyel Tassara bízta meg. A fővárosa, mely ugyanezt a nevet viselte, folyami kikötőként szolgált, emellett a tengerhez való közelsége lehetővé tette, hogy napjainkra kereskedelmi és katonai hatalommá válhasson.

 

Ostrom alatt lévő város

Westmarch a több évtizedes békét és jólétet élvezte, alig páran dacoltak a a megfélemlítő hadsereg haragjával. Akik megtették, mint például Khanduras balsorsó inváziója - Tristram elsötétedése közben -  őket lemészárolták, alig pár túlélőt hagyva, hogy elmesélhessék az invázió megtizedelését. Westmarch 200 éves megalapítása óta, semmiféle külső erő nem okozott kárt a félelmetes városfalakon belül élőknek, egészen Malthael eljöveteléig, aki azzal a szándékkal jött, hogy a főváros teljes népességét lemészárolja egy eddig ismeretlen cél érdekében.

Felvetődik a kérdés: Miért Westmarch? Milyen titkokat tartogat a város, mely idecsalogatná a Halál Angyalát a város küszöbéhez?

Egy titkos história

Általánosságban elmondható, ha valaki el akarna választani egy hatalmas nemzetet a vadonból, a legkevésbé vonzó hely egy új otthon számára bizonyára a bűzölgő mocsarak mellett lenne. Mégis pontosan ezt tette Rakkis, mikor új helyet választott nemzete fővárosának. Talán hátsó szándék áll emögött? Biztosan, hiszen az Angiris Tanács, nem egy, hanem két független tagjának is felkeltette érdeklődését ez a helyszín.

Westmarch közelében pihent egy kincs, melyhez hasonlót Rakkis sosem lett volna képes beszerezni hadjáratai során. Megkoronázása után, a király uralkodásának sok évét töltötte a Küklopsz romok bevándorlásával, melyek a közeli mocsár alatt helyezkedtek el. Őfelsége parancsára, Rakkis királyt örök nyugalomra helyezték volna a romok között. Sokan azt suttogták, hogy a romok nem egy letűnt civilizáció nyomai, sokkal inkább egy, az Angyalok és Démonok leszármazottjainak, a Nephalemek elveszett városa.

A hely tagadhatatlan erőt rejt magában, csak páraknak sikerült valamit is megtudniuk eme ősi folyosókból. Azt mondták,a városa legnagyszerűbb tulajdonságot birtokolta, figyelemre méltó volt a védelme, mely meggátolhatta mind az Angyalok és Démonok átjutását a városba. E védelem említései jól rejtettek voltak, de Tyrael az új halandó, a Bölcsesség megvilágításában a szükség idején jött rá erre a védelemre. Óvóhelyet keresve Menedék világában a Fekete lélekkőnek. E helyet tervelte ki a szörnyű műalkotás elrejtésre, hol biztonságban lett volna Angyali és Démoni beavatkozástól egyaránt. A Főgonosz erejével a kőben, még a Magas Mennyekben sem lehetett megbízni a lélekkő őrzését illetően.

Sajnos senki, még maga Tyrael sem láthatta előre az ellenséget, mely megháborítaná a Fekete lélekkövet.

Mint Tyrael, Malthael is átváltozáson ment keresztül, a Halál megtestesülésében képes volt akadálytalanul átlépni a Romváros küszöbeit.

Westmarch jövője

Most, hogy veszélyek fenyegetik Westmarchot, mely teljesen elpusztulhat, csak Te, bátor Nephalem mentheted meg e történelmi várost a teljes pusztulástól. Lakóit kiválasztják és élőhalottakként küldik vissza az élők világába, hogy Malthael minden kívánságát teljesítsék. Hogy fogsz segíteni Westmarchon melyet teljesen megszállt a gonosz? Mit gondolsz, milyen ismeretlen szörnyűségeket kell majd megállítanod?

 

 
kaboomlolxd
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
5 éves a Diablo és a Diablo Hungary
Bár mi tegnap lettünk hivatalosan 5 évesek, a Diablo III viszont ma! Szóval Boldog születésnapot mind a kettőnknek!
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 
Milyenek a... hír
április 30.
 
Necromancer Összes... hír
április 13.
 
Elindult a... hír
április 12.
 
Necromancer Zárt... hír
április 06.
 
Necromancer... hír
április 02.
 
First Look - Season 10 hír
március 30.
 
Patch 2.5.0 Magyarul hír
március 27.
 
Season Konzolon hír
március 22.
 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 
 
kép 46
 
 
kép 14
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

2-1-2-patch-magyarul

A holnapi nap folyamán egy kis podcastet tervezünk a DiabloHungaryTV -n, amiben szóban lefordítjuk és átbeszéljük a 2.1.2 -es patch változásait. Az időpont 18:00 és megpróbáljuk maximum 40 percben összesűríteni. Tudjuk jól, hogy javában játszani fogtok, d
január 30. - diablohungary.hu

Új Season: Mire számíthatunk?

Hamarosan itt az idő, hogy az Első Szezon keretében lerakjuk a fegyvereinket és összegezzük az elérteket. Sokakban felvetődik a kérdés, hogy mi is lesz ha lezárul ez a folyamat, mi lesz a sok munkával megszerzett arannyal, illetve szintekkel 2015. február
január 30. - diablohungary.hu

Színes Bögre 2.0! Már rendelhető!

A DiabloHungary.hu egyedi bögréi már elég régóta tervbe voltak, hiszen magyar viszonylatban sajnos nem igazán lehet elérni ilyen termékeket, a licensz jogok miatt. Többek között emiatt is volt ekkora csúszás, mivel egyeztetnünk kellett a Blizzard Entertai
január 30. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu