Chat
Online
Chat now
28 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
PlayStation 4
1 hozzászólás
Xbox One
1 hozzászólás
Elsősegély
19 hozzászólás
Diablo 3 Konzol
280 hozzászólás
Diablo 3
1814 hozzászólás
Trade
238 hozzászólás
Diablo 2
420 hozzászólás
Magyar Diablo III Klánok
68 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Monk
58772 megtekintés
 
Diablo III - Barbár
58735 megtekintés
 
Diablo III - Demon Hunter
58162 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
57581 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
46692 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
38745 megtekintés
 
 
Minden a Legendary Gemekről
24875 megtekintés
 
Farmolási tippek
21631 megtekintés
 
Mi az a Diablo?
19884 megtekintés
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
109 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
66 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

 

 

Morzan hozzászólt a(z) PlayStation 4 témájú fórumban. tegnap
 
 

Friss Diablo hírek

 
D3: Reaper of Souls 2014. március 13. 4 hozzászólás
 

A Crusaderek történetét olvashatod a tovább után magyarul. Megtudhatod a keresztes hadjárat történetét, és a további történéseket Zakarum felemelkedésétől, a keresztes lovagok születésén át a Nephalem Crusaderek -ig.

A Keresztes hadjárat Története

Akkhan követői. A Fény bástyái. Zakarum jogos követelői. Mindezek jellemzik a Keresztes lovagokat, a legújabb hőst a „Reaper of Souls” kiegészítőben.

A Zakarum más rendjeitől eltérően a Kereszteseket kissé kegyetlenebb, keményebb fából faragták mint más szent harcost a Sanctuary világában. De honnan is jönnek? Milyen közük van Zakarum sorsának meghatározásában? Hogyan tudnak megbirkózni Malthaellel és mindazzal amit ő szabadít a világra?

Zakarum felemelkedése

A Zakarum vallást sok évvel ezelőtt hozták létre, valamikor a Mágus Klán háborúja idején, melyet Akarat a proféta, Xiansai vándor aszkétája vezetett. A történet szerint ezen idő táján látomása volt Akarat-nak, amelyben a „fény fiait” látta.

A látomást sok oldalról támadták akkor, egyesek valótlannak terjesztették elő, de mindenképp elmondhatjuk, hogy a befolyása a történelemre hatalmas volt. Azt mondják, hogy a látomásban egy hatalmas villanás cikázott át az égbolton, mely lángra lobbantotta Akarat őshitét, ez által létrehozta a „szent fény” szelencéjét. Az emberi test a legerősebb edénye lehetett, kihordani ezt a fényt.

A látomás után Akarat elvándorolt Kehjistan városába hírdetve az igét, és keresvén azokat, akik képesek megvalósítani látomását.

A keresztes lovagok születése

Tassara császár ideje alatt, és nem sokkal Rakkis tábornok nyugatra vonulása előtt, egy pap, akit Akkhannak hívtak, hamis erőket vélt erősödni a Zakarum templomain belül. Akkor még nem tudta, hogy ezek Mephisto mesterkedései voltak. Mephisto sötétsége lassan szivárgott be minden zugba.

Akkhan a hite által hajtva elhatározta, hogy megkeresi a legeltökéltebb, legtehetségesebb harcosokat, és szent küldetéssel ruházta fel őket: találják meg a Zakarumot megrontó erőt, és pusztítsák el azt. Ezek a harcosok ellentétben a Paladinokkal nem nyugatra, hanem keletre vonultak. A Paladinok így Rakkis tábornokkal vonultak Akarat állítólagos utolsó útja felé.

És így megszületett a keresztesek rendje.

A keresztes lovagok szerepe a Zakarumon belül

Míg a régi játékosok ismerik a Paladinokat a Diablo sorozat második részéből elmondhatjuk, hogy habár ugyanazt a  vallást követik, nem ugyanazok a céljaik, sem a mozgatórugóik. Akkor hogyan is illik a képbe a keresztesek rendje?

Nézzük meg, mit is tudunk eddig. A Paladinok Zakarum hívő harcosai. Az idők folyamán különböző csoportok alakultak Paladinokból, különböző célokkal és küldetésekkel. Ezek közé tartoznak a Westmarch Lovagjai (Knights of Westmarch), a Paladinok rendje (Order of Paladins) és a Zakarum Keze (Hand of Zakarum).

A Zakarum inkvizíció alatt a Zakarum Keze rendről kiderült, hogy korruptak és csalók, így végül összeomlottak. A Paladinok rendje undorodván bajtársaik korruptságán, és a hitük elmocskolódásán szétszéledtek és nyugatra vándoroltak, míg végül Westmarch környékén telepedtek le. Westmarch Lovagjai magukba olvasztották a Paladinok szétszéledt tagjait, és elhatárolódtak végül a Zakarum vallástól.

Az eddig felsoroltakkal ellentétben a keresztesek egy kisebb csoportosulás volt, mely tagjai egy elit csoporthoz tartoztak. Megalapításuk óta mit sem változott a céltudatosságuk. Akkhan mikor ezeket a tagokat összeválogatta semmit sem bízott a véletlenre. Már a kiképzésük alatt a korrupció vagy bármilyen más gyengeség első jelét a csírájában kiirtották közülük. Ennek eredményeképp végül csak egy maroknyi, pontosabban 427 harcos indult el végül keletre. A számuk a megpróbáltatások miatt egyre csökkent, míg el nem érkeztünk napjainkhoz mikor is csak 341 ismert tagja volt a keresztesek rendjének. A Crusaderekről az a hír járja, hogy csak akkor teszik le a fegyvert, ha elesnek a csatában, hírük néha messze megelőzte érkezésük.

A vándorút kezdete: A Nephalem Crusader

Mint minden más hős a Diablo 3-ban, a Crusader is egy nephalem, ugyanazokkal a rejtett erőkkel rendelkezik. Hallottak a lehulló csillagról, és mivel a keleti útjuk kilátástalanná vált elindultak New Tristram felé, abban a reményben, hogy szeretett hitük megmentésére válaszokra lelnek.

Felveszed a vértet, a pajzsot és a láncos buzogányt Zakarum nevében? Döntsd el te a keresztesek sorsát az indítás napján!

Battle.net

 

 
Címkék: Crusader
vissza
Morzan
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 3 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
!ParaDoxx  A Zakarum felemelkedése szakaszban az utolsó mondat valahogy nincs jól megfogalmazva:
"Az emberi test a legerősebb edénye lehetett, kihordani ezt a fényt."
Ez így olyan magyartalan megfogalmazás... szerintem.

A keresztes lovagok születése részben szereplő pap neve Akkhan vagy Akkhat? (Mindkét írásmóddal szerepel.)

Ugyanebben a részben:
"[...] a harcosok ellentétben a Paladinokkal nem nyugatra, hanem keletre vonultak."
vs.
"A Paladinok akkor Rakkis tábornokkal keletre indultak [...]"
Most akkor merre is mentek a Paladinok? :)
 

Wingralium

ápr. 14., 08:44
A pap neve Akkhan. De én nem látom sehol sem máshogy írva. Nem leket hogy Akarat nevét olvastad rosszul? :/

A paladinok nyugatfelé mentek Westmarch irányába indultak.
 
 
 
 

!ParaDoxx

márc. 14., 09:49
A Zakarum felemelkedése szakaszban az utolsó mondat valahogy nincs jól megfogalmazva:
"Az emberi test a legerősebb edénye lehetett, kihordani ezt a fényt."
Ez így olyan magyartalan megfogalmazás... szerintem.

A keresztes lovagok születése részben szereplő pap neve Akkhan vagy Akkhat? (Mindkét írásmóddal szerepel.)

Ugyanebben a részben:
"[...] a harcosok ellentétben a Paladinokkal nem nyugatra, hanem keletre vonultak."
vs.
"A Paladinok akkor Rakkis tábornokkal keletre indultak [...]"
Most akkor merre is mentek a Paladinok? :)
 
 
 
 

sir_cubbi

márc. 14., 07:16
De király a történet! Köszönjük! Legalább már tudjuk, hogy mi a különbség Paladin és Crusader között.
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 
 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

2-1-2-patch-magyarul

A holnapi nap folyamán egy kis podcastet tervezünk a DiabloHungaryTV -n, amiben szóban lefordítjuk és átbeszéljük a 2.1.2 -es patch változásait. Az időpont 18:00 és megpróbáljuk maximum 40 percben összesűríteni. Tudjuk jól, hogy javában játszani fogtok, d
január 30. - diablohungary.hu

Új Season: Mire számíthatunk?

Hamarosan itt az idő, hogy az Első Szezon keretében lerakjuk a fegyvereinket és összegezzük az elérteket. Sokakban felvetődik a kérdés, hogy mi is lesz ha lezárul ez a folyamat, mi lesz a sok munkával megszerzett arannyal, illetve szintekkel 2015. február
január 30. - diablohungary.hu

Színes Bögre 2.0! Már rendelhető!

A DiabloHungary.hu egyedi bögréi már elég régóta tervbe voltak, hiszen magyar viszonylatban sajnos nem igazán lehet elérni ilyen termékeket, a licensz jogok miatt. Többek között emiatt is volt ekkora csúszás, mivel egyeztetnünk kellett a Blizzard Entertai
január 30. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu