Chat
Online
Chat now
9 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Az utolsó remény
169 hozzászólás
Diablo 3
1959 hozzászólás
Három szavas történet
248 hozzászólás
Trade
249 hozzászólás
Diablo 2
481 hozzászólás
Elsősegély
196 hozzászólás
Segítség
10 hozzászólás
Diablo 3 Konzol
327 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Demon Hunter
93232 megtekintés
 
Diablo III - Barbár
92021 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
91757 megtekintés
 
Diablo III - Monk
84231 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
72354 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
71989 megtekintés
 
Minden a Legendary Gemekről
42178 megtekintés
 
 
Mi az a Diablo?
40545 megtekintés
 
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
114 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
72 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

Spongya hozzászólt a(z) Az utolsó remény témájú fórumban. 3 napja
 
 

Friss Diablo hírek

 
Guideok 2012. július 03. 5 hozzászólás
 

A legutóbbi gold farm guide után máris itt van a következő. Ebben az AH-ról lesz szó és annak legoptimálisabb kihasználásáról. Reméljük ezzel is segíteni tudjuk a Ti „munkátokat” és hasznos tanácsokat fogtok találni a lent leírtakban.

Útmutató az Aukciós házhoz, töréshez és eladáshoz

Ez az útmutató azoknak szól, akik nem tudják pontosan mit is kezdjenek az összefarmolt tárgyakkal és túl sok időbe kerül meghatározni, hogy egy-egy tárgy mennyit is érhet, vagy ára alatt rakják be AH-ba és buknak rajta súlyos goldokat.

Bár ezek a szabályok nem egyszerűek és gyorsan megtanulhatóak, de ezeket használva érhetjük el a legjobb eredményeket. (FIGYELEM: ez a guide csak normál játékosoknak szól, a hardcore playerek ne ezt használják!)

I. Mi kerüljön AH-ba:

Legideálisabb csak olyan tárgyakat AH-ba tenni, ami többet ér mint 10K. Ami ennél kevesebbet ér csak foglalja a helyet AH-ban és elveszi az időt a jobb tárgyak eladása elől, tehát az olcsóbb tárgyakat vagy adjuk el a városban vagy törjük össze a kovácsnál. Lássuk az általános szabályokat típusokra bontva.

Páncélokról (Armor) általánosan: a következő stat kombókat lehet 10K+ gold értékben eladni AH-ban, néha elég ha csak az egyik stat van jelen a tárgyban:

 • 15%+ magic find
 • 18%+ gold find
 • 220+ dex
 • 220+ int
 • 100+ int / 100+ vit
 • 100+ (int or vit) / 50+ All Resist (AR)
 • 100+ dex / 30+ (any resist) / 50+ AR
 • (int or str or dex) / vit / AR
 • vit / AR / armor

Ha a páncélban van socket azzal számolhatunk úgy, hogy plusz 40 int/vit/str/dex. Ha a talált páncél rendelkezik ilyen értékekkel, kombókkal akkor tegyük félre, mert ezt el lehet adni AH-ban, ha nincsenek ilyen tulajdonságai, adjuk el a városban vagy törjük szét a kovácsnál.

Sisakok (Helm) – legyen benne 20%+ magic és/vagy gold find socket nélkül, ha rendelkezik sockettel, akkor ez a szám elég ha eléri a 12%-ot. (FIGYELEM: ez nem azt jelenti, hogy csak az MF és GF sisakokat lehet eladni AH-ban, de ezeket keresik a legtöbben és leggyorsabban lehet eladni)

Karkötők (Bracer) – 5%+ crit esély párosítva magas int vagy dex vagy int/AR, int/vit kombóval

Kesztyűk (Gloves) – érdemes megtartani a 25%+ crit eséllyel és/vagy crit sebzéssel rendelkező tárgyakat, melyek a páncéloknál (armor) már leírt int/dex számokkal rendelkeznek

Cipők (Boots) – 11%+ ms plusz a páncéloknál leírt int/dex mutatók

Amuletek – 20%+ magic és/vagy gold find önállóan is megfelelő az eladásra. Továbbá, az alábbi számokkal érdemes AH-ba betenni a tárgyakat: 300+ life on hit, 6%+ IAS, 7%+ crit esély vagy 60%+ crit sebzés. Természetesen ha plusz értékek is vannak ezek mellett alacsonyabb számokkal is jó áron eladhatóak.

Gyűrűk (Rings) – Ugyanazok vonatkoznak ezekre, mint az amulettekre csak felezni kell az értékeket. Általában a felezett stat is elég, hogy jó áron el tudd adni a gyűrűket. Ha kétséged van inkább tedd el ezeket és nézz utána jobban, hogy megéri-e eladni.

Fegyverek (Weapons) – Mint tudjuk főleg ezek határozzák meg a DPS-ünket. Ezért a következő feltételeket állítjuk a fegyverekkel szemben a gyors eladás érdekében: 1 kezes fegyvernél 700+ DPS, 2 kezes fegyvereknél pedig 1000+ DPS alatt nem teszünk be semmit AH-ba. Ezen azonban változtathatnak a következő értékek (megj.: -50 DPS azt jelenti, hogy 1 kezes fegyvereknél csak 650+ DPS szükséges a sikeres eladáshoz):

 • Hand-Crossbows: +100 DPS
 • Bows / Crossbows: -75 DPS
 • Cold Damage (csak X-bow esetén): -150 DPS
 • 100+ dex/int/vit: -50 DPS
 • Socket: -50 DPS
 • 50%+ Crit sebzés: -50 DPS
 • 150+ Life on Hit (csak 1 kezes fegyvereknél): -100 DPS

Off-hands – A guide készítője (megj.: és én sem) specialistája ezeknek a tárgyaknak, azonban itt egy általános leírás ezekről is:

 • Sources/Mojos – A legfontosabb tényező a +sebzés, ahol ez a szám 300+ megéri eladni, de a 7%+ crit esély vagy magas int értékek is segítenek az értékesítésben.
 • Quivers – jó kombinációnak számít a 100+ dex, 8+ max discipline, crit esély, magas IAS százalék és +x% elemntal arrow.
 • Pajzsok (Shields) – Ideális a magas block százalék (17%+) és 1100+ armor, plusz pár hasznos stat (dex, vit, +life%, all res.)

II. Találtam egy megfelelő tárgyat AH-ra. Mi legyen most?

Hogy sikeres lehess először is össze kell hasonlítanod a tárgyat az AH-ban találhatóakkal. Keresd meg a tárgy elsődleges tulajdonságát. Páldául, ha az adott tárgyad rendelkezik 150 int, 50 vit és 35 AR tulajdonságokkal, ezek közül az INT lesz a meghatározó.  Ezután keresünk hasonló paraméterekkel rendelkező darabokat, de úgy, hogy a keresési feltételeknél 140 int, 40 vit és 25 AR feltételeket adjuk meg. Tehát a gyengébb tárgyak árat nézzük meg és ezek közül a legolcsóbb ár alá tesszük be a mi tárgyunkat. Magyarul egy gyengébb item áránál is olcsóbban adjuk el a mi erősebb tárgyunkat.

Ezzel biztosíthatjuk magunknak, hogy adott érték mellett az első helyen fog megjelenni a mi tárgyunk AH-ban a sok hasonló darabbal szemben. Továbbá ne féljünk levinni az árakat. Ha a hasonlításnál legolcsóbb termék is már több mint egy napja bent van, azt jelenti, hogy az adott tárgy túlárazott és ezért nem viszik el, tehát erre is érdemes figyelni és adott esetben jelentősen olcsóbban eladni.

Végezetül még néhány tip:

Ne féljünk olcsón eladni tárgyakat. Ha csak ott csücsül a „zsákunkban” egy rakás dolog és nem adjuk el ezeket csak potenciális goldoktól esünk el.

Ha gyorsan szeretnénk megszabadulni zsákunk tartalmától először adjuk el a gold find és magic find tárgyakat. Ezeket mindig gyorsan és hatékonyan lehet eladni, akár 10-15 perc alatt.

A socketes tárgyakba mindig tegyél square gemet (ne flawless-t) mielőtt beteszed AH-ba. Mindig próbáld a tárgy elsődleges tulajdonságához passzoló gemet beletenni a tárgyba.

Használj 9-eseket. Nem hiába a mai üzleti világban is ezt teszik. A 99 999 sokkal kevesebbnek tűnik, mint a 100 000 gold, főleg mikor egymás alatt vannak kilistázva. Ezzel is segíted a gyors eladásokat.

III. Ez a tárgy szemét. Eladni vagy széttörni?

Törj össze minden ilvl60+ tárgyat és ilvl59+ gyűrűt, amulettet és „follower special-t” a kovácsnál.

Minden mást adj el a városban (de először ellenőrizd le, hogy nincs-e benne „level reduced”).

Minden 60-as szintű tárgyból a kovácsnál történő összetörés után garantáltan „inferno essences-t” fog kapni. Ezeket is könnyedén el lehet adni AH-ban, akár darabonként 2K gold környékén is. Azonban érdemes az Essences árát is figyelni, hiszen gyakran ingadozik az  - tehát ha egy lvl 60 -as fegyvert el tudunk adni többért az árusnál mint az Essences -t az AH -ban akkor tegyük meg.

 

Gigged

 

 
mucsesz
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 5 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

CorruptSouls

aug. 15., 11:11
ien itemeket szerintem fel sem érdemes rakni...
sztem amiket biztonsággal el lehet adni
azok dex/int/str + vit/(life +%) + all resistence
és ha ezek mellett van mf/gf ill. és crit hit chance/damage +%
ilyeneket érdemes berakni AHra...
 
 
 
 

CorruptSouls

aug. 15., 11:09
ezzel a "stratégiával" csak 1 gond, hogy a másfél napot meg kell várnod, ergo másfél naponta 10 itemet lehet csak eladni, ami kevés :)

 
 
 
 

Liteon

aug. 15., 10:24
Egy példa arra hogy nincs megbízható módszer az ah-ra.
Volt egy mellvértem a strength a dexterity a intelligence és a vitality is 50 felet volt plusz egy kő hely. Látszik nem egy lvl60 cucc.
1. alkalom végignézem az ah-t és kirakom a cuccot a következő képen 5.000 arany kezdő és 35.000 arany azonnalira. Nem kelt el.
2. alkalom kezdő 2.000 arany azonnali 25.000 arany, nem kelt el.
3. alkalom Ez alkalommal 600 arany kezdőt adtam meg de nem adtam meg azonnalit, el vitték 75.000 arany felett.
Tehát nincs megbízható módszer lehet bármilyen kalkulátor, táblázat, utána keresés ha nincs rá vevő nincs eladás. Nekem személy szerint az a alacsony kezdő ár, azonnali nélkül jött be így tízből hatott-hetet el tudtam adni szép nyerseséggel.
 
 
 
 

CorruptSouls

júl. 16., 16:49
sokan 2db 1 kezes fegyverrel mennek a daaaget nem kapjak meg természetesen csak az egyiknél, de ha kapsz 1 itemet 200 damagevel és 260dexterityvel pl valszeg elég jó áron el fogod tudni adni...

 
 
 
 

mucsesz

júl. 05., 08:46
Még egy kis segítség a sikeres értékesítéshez:  http://ahornotah.appspot.com/

Ez is nagyjából azonos szabályokon alapul, mint a fenti leírás. Használjátok és mindenkinek sok sikert az eladásokhoz.
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

5 éves a Diablo és a Diablo Hungary

Bár mi tegnap lettünk hivatalosan 5 évesek, a Diablo III viszont ma! Szóval Boldog születésnapot mind a kettőnknek!
június 21. - diablohungary.hu

Betekintés: Challenge Rift

Mi az a Challenge Rift és milyen kihívásokat állít felénk? A Blizzard betekintőjének következő részét ezen kérdések feltárásának szánta.
június 21. - diablohungary.hu

Necromancer kampány animáció

Percekkel ezelőtt gurult ki a hivatalos facebook oldalra az alábbi videó, amely az új karakter kampányához tartozik. Sötétnek sötét, erősnek erős, mi kell még?
június 21. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu