Chat
Online
Chat now
12 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Diablo 2
490 hozzászólás
Diablo Hungary
215 hozzászólás
Diablo 1
18 hozzászólás
Három szavas történet
249 hozzászólás
Magyar Diablo III Klánok
92 hozzászólás
Az utolsó remény
169 hozzászólás
Diablo 3
1959 hozzászólás
Trade
249 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Demon Hunter
95271 megtekintés
 
Diablo III - Barbár
94100 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
93831 megtekintés
 
Diablo III - Monk
85604 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
73970 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
73252 megtekintés
 
 
Minden a Legendary Gemekről
43085 megtekintés
 
Mi az a Diablo?
42397 megtekintés
 
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
114 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
72 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

kedveli a(z) Diablo II - Battle.net című cikket. 3 napja
 
 

Friss Diablo hírek

 
Diablo II 2012. március 06. 0 hozzászólás
 

Itt elsősorban a játékban igen fontos kereskedésről (vásárlás, eladás, javítás, zsákbamacska) olvashatsz, amelyben a városlakók ezúttal is nagy szerepet kaptak.

Csakúgy, mint az első részben, a Diablo II-ben is alkalmad nyílik a kereskedésre a városok lakóival. Ez gyakorlatilag elengedhetetlen a boldogulásodhoz Menedékfölde veszélyes és kiszámíthatatlan vidékein. Bármilyen talpraesett, ügyes és erős is karaktered, mindig szüksége lesz valakire, aki megjavítja tárgyait, vagy gyógyitallal kínálja, amikor kedvenced visszatér valamelyik város biztonságot nyújtó falai közé. A városban akad olyan NJK (Nem Játékos Karakter) akinél tárgyakat vásárolhatsz, olyan aki javít, van aki italokat árul, és van, akinél zsoldosokat bérelhetsz, hogy segítségedre legyenek kalandozásaidban. Olyan is van, akivel csak beszélni tudsz, de ők is fontos információkkal szolgálhatnak, bár róluk nem ezen az oldalon esik szó.

Ami újdonság... Új dolog az úgynevezett "Gamble", vagyis zsákbamacska lehetőség. Van olyan NJK, aki azonosítatlan tárgyakat árul, persze igen borsos áron. Csak azután jössz rá, hogy milyen tulajdonságokkal is rendelkezik a tárgy,miután megvetted: ekkor ugyanis "azonosítja magát".

Általában magic, ritkább esetben rare tárgyakat foghatsz így ki. Bár van esélyed set és unique tárgyra is, ez az esély rendkívül alacsony, úgyhogy ne nagyon reménykedj. Gamble esetén esélyed van kivételes (exceptional) és elit (elite) tárgyváltozatokra is, ez az esély a karakter szintjétől függően
változik (elitre még magas karakteresetén is kicsi az esély).
Elég sok aranyat el lehet így pazarolni, így igazából arra jó, hogy amikor már nem férne el a ládádban az arany, akkor is tudj kezdeni vele valamit. Diablo II LoD esetén a zsákbamacska kínálata minden esetben változik, ahányszor rákattintasz a "Gamble" feliratra.

Szintén új dolog, hogy multiplayer esetén minden játékosnak ugyanazt kínálják az NJK-k, így előfordulhat, hogy egy másik játékos megvásárolja az általad eladott tárgyakat. Persze ha mindenki elhagyja a várost, majd visszatér, akkor minden NJK-nál új kínálat fogadja. Abban az esetben nem változik még a kínálat, ha waypointon keresztül másik városba megyünk, majd visszajövünk. 

A Diablo II-ben lehetőséged van zsoldosokat felbérelni, akik mindenhova követnek téged. Ha kell, életüket is feláldozzák küldetésed sikeréért. Sajnos ez gyakran meg is történik, ha túlerővel találják szemben magukat. Zsoldosokat egy NJK-nál a "Hire" opcióval bérelhetsz fel, láthatod a kínálatot, melyik zsoldos milyen ügyes és mennyibe kerül. Vigyázz, a csatlósok száma véges, egy idő után elfogynak, ha nem vigyázol eléggé rájuk. Egyszerre mindig csak egy zsoldosod lehet. Bővebben a "Zsoldosok" oldalon olvashatsz róluk. 

 

Kereskedés

Maga a kereskedés most már nem egy sima listával zajlik, hanem a kereskedő árukészletét is ugyanúgy látod, mint az Inventory-dat. Vásárolni és eladni vagy az erre való ikonokkal, vagy a "fogd és vidd" módszerrel lehet, vagyis megfogod a tárgyat, áthúzod és kattintással lerakod. Külön találhatóak a páncélok (Armor lap), a fegyverek (Weapons lap) és az egyéb tárgyak (Misc lap). Normál, socketed (ezek még a játék elején) és mágikus tárgyak ugyanúgy megtalálhatók közöttük. A tárgyaidat az üllőt és kalapácsot ábrázoló ikonok segítségével javíthatod meg - az első csak egy tárgyat, a második (Repair all) minden javítható tárgyadat megjavítja, ami rajtad van (a másodlagos fegyverzetet is). A komolyabb cuccok javítása (különösen a töltettel rendelkezőké) igen sokba kerülhet, ezért "Repair all" javítást csak akkor vállalj, ha van elég pénzed a javításra, különben hirtelen sok pénz nélkül találhatod magad.


Sajnos a kereskedők sem tudnak bármennyit fizetni tárgyaidért, normál szinten az első Act-ben az árak felső határa 5.000 arany, a másodikban 10.000, a harmadikban 15.000, a negyedikben 20.000, az ötödikben pedig 25.000. Nightmare szinten mindenhol 30.000, Hellen 35.000 arany a felső határ. 

Rogue Encampment

Akara Charsi Gheed Kashya

Akara 
Ha odamész hozzá, feltölti az életedet és a manádat. Nála vehetsz különböző italokat, tekercseket és könyveket, illetve ő árulja a botokat, jogarokat és a pálcákat is, amelyek főleg mágiát használó kasztok számára szükségesek. 

Charsi 
A kovács. Megjavíttathatod vele tárgyaidat és vásárolhatsz is nála, fegyvereket, pajzsokat, páncélokat, öveket, íjakat, kesztyűket és csizmákat is kínál. Nála ruházhatsz fel egy tárgyat mágikus képességekkel (nehézségi szintenként egyszer). 

Gheed 
Nála is minden megtalálható, ami Charsinál, csak kicsit nagyobb haszonnal dolgozik és nem javít. Ezenkívül árul kulcsokat és zsákbamacskát is, szintén elég magas áron. 

Kashya 
Ő vezeti az íjászokat a csatákban. Ha teljesítetted a küldetését, akkor zsoldosokat bérelhetsz nála, vagy ha az meghal, nála támaszthatod fel, némi ellenjuttatás fejében. 

Lut Gholein

Drognan Elzix Fara Greiz Lysander


Drognan 
Akarához hasonlóan ő is főleg botokat, jogarokat és pálcákat árul, de találhatsz nála pajzsokat is. Tekercseket is nála vehetsz. 

Elzix 
Igazi kereskedő, nem veti meg a jó üzletet és a nagy hasznot, mindenfajta harci felszerelést megtalálsz nála, de fő profilja az azonosítatlan tárgyak árusítása (gamble). 

Fara 
Lut Gholein kovácsa, mindenféle tárgyat vásárolhatsz és javíttathatsz nála. Leglényegesebb azonban, hogy egyúttal meg is gyógyít és feltölti a manádat, ha hozzá lépsz. 

Greiz 
A város biztonságáért felelős, a zsoldosok kapitánya. Nála bérelhetsz fel lándzsás harcosokat, vagy feltámaszthatod zsoldosodat, ha az elhalálozott. 

Lysander 
Ő különböző italokat és kulcsokat árul Lut Gholeinben, egyéb felszerelést hiába keresel nála. 

Kurast Docks

Alkor Asheara Hratli Ormus

Alkor 
A város szélén lakik, ott kotyvasztja különböző italait. Szerencsédet is próbára teheted nála, hiszen zsákbamacskát is árul. 

Asheara 
A Vas Farkasok csoportjából bérelhetsz fel zsoldosokat, vagy támaszthatod fel elhunyt harcosodat, ha felkeresed őt. Ha már éppen arra jársz, némi - főleg távolsági harcosok számára szükséges - felszerelést is beszerezhetsz nála. 

Hratli 
Nála javíttathatod meg tárgyaidat Kurastban. Természetesen a javítás mellett kereskedéssel is foglalkozik, kulcsokat is nála vehetsz. 

Ormus 
Ő árulja a mágiahasználó kasztok fegyvereit, botokat, jogarokat és pálcákat, valamint néhány pajzsot és sisakot. Emellett meggyógyít és a manádat is feltölti, ha szóba állsz vele. Szintén nála vehetsz könyveket és tekercseket is. 

The Pandemonium Fortress

Jamella Tyrael Halbu


Jamella 
Még ezen a helyen is találkozhatsz egy vérbeli kereskedővel. Van nála zsákbamacska és tárgyak is szép számmal: páncélok, sisakok, íjak, pálcák, botok, jogarok. Sőt, még üvegcséket is árul, persze nem üresen. Ha odalépsz hozzá, meggyógyít és feltölti a manádat. 

Tyrael 
Tyrael a mennybéli erőd északi részén, a kandalló mellett áll. Ő itt a zsoldos-feltámasztási megbízott, vagyis ha meghal a szárnysegéded, hozzá lehet fordulni ilyen kéréssel. Persze ő is pénzért támaszt fel, akárcsak a többi zsoldosvezér. 

Halbu 
Megjavítja felszerelésed és szívesen rendelkezésedre bocsát néhányat fegyverei és páncéljai közül, persze csak ha megfizeted. 

Harrogath

Anya Larzuk Malah Nihlathak Qual-Kehk


Anya 
A fiatal harcosnőnél páncélzat mellett dobófegyvereket és karmokat is vásárolhatsz. Miután megérkezik a városba, ő veszi át a Gamble lehetőségét Nihlathaktól. Ha teljesíted a küldetését, nála nevesítheted (Personalize) egy tárgyadat (nehézségi szintenként egyszer). 

Larzuk 
Ő a barbárok kovácsa, páncélokat és fegyvereket árul, valamint megjavítja a felszerelésed. Nála tudsz majd foglalatot rakni egy tárgyba (nehézségi szintenként egyszer). 

Malah 
Malah fog meggyógyítani, ha megsebesülsz, emellett a manádat is feltölti. Pálcákon, jogarokon és botokon kívül tőröket, dárdákat árul. Nála vehetsz tekercseket, italokat és kulcsokat. 

Nihlathak 
Nem sokáig fogsz vele találkozni, ez idő alatt némi szerencsejátékon (gamble) kívül kevés hasznát veszed az árulónak. Rövidesen vele együtt ez a lehetőség is eltűnik a városból, mindaddig, amíg Anya meg nem érkezik. 

Qual-Kehk 
A rangidős barbár harcos bemutatja neked városát és a különböző küldetésekről is beszél neked. A legfontosabb azonban, hogy nála bérelhetsz/támaszthatsz fel barbár zsoldosokat, persze jó pénzért.

 

 
Morzan
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 
kép 88
 
 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

5 éves a Diablo és a Diablo Hungary

Bár mi tegnap lettünk hivatalosan 5 évesek, a Diablo III viszont ma! Szóval Boldog születésnapot mind a kettőnknek!
június 21. - diablohungary.hu

Betekintés: Challenge Rift

Mi az a Challenge Rift és milyen kihívásokat állít felénk? A Blizzard betekintőjének következő részét ezen kérdések feltárásának szánta.
június 21. - diablohungary.hu

Necromancer kampány animáció

Percekkel ezelőtt gurult ki a hivatalos facebook oldalra az alábbi videó, amely az új karakter kampányához tartozik. Sötétnek sötét, erősnek erős, mi kell még?
június 21. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu