Chat
Online
Chat now
11 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Diablo 2
490 hozzászólás
Diablo Hungary
215 hozzászólás
Diablo 1
18 hozzászólás
Három szavas történet
249 hozzászólás
Magyar Diablo III Klánok
92 hozzászólás
Az utolsó remény
169 hozzászólás
Diablo 3
1959 hozzászólás
Trade
249 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Demon Hunter
95271 megtekintés
 
Diablo III - Barbár
94100 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
93831 megtekintés
 
Diablo III - Monk
85604 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
73971 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
73252 megtekintés
 
 
Minden a Legendary Gemekről
43085 megtekintés
 
Mi az a Diablo?
42397 megtekintés
 
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
114 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
72 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

kedveli a(z) Diablo II - Battle.net című cikket. 3 napja
 
 

Friss Diablo hírek

 
Diablo II 2012. március 06. 0 hozzászólás
 

Ezen az oldalon a játékban felbérelhető zsoldosokról olvashatsz.
Diablo II egy nagy újítása a felbérelhető zsoldos NJK-k voltak, akik nem csak álldogáltak a városban, de követtek is minket a harcmezőkre, ahol minden tudásukat bevetették az oldalunkon.

A kiegészítő meg-jelenése után tovább fejlődtek - az egyik fontos változtatás, hogy már nem csupán egy Act-en belül képesek mozogni, a másik pedig, hogy az "O"gomb megnyomásával elő-hívhatjuk a zsoldoslapot, ami a karakterlapjuk és az inventory-juk is egyben (tehát már felszerelési tárgyakat is adhatunk nekik). Itt láthatjuk a zsoldosunk tulajdonságait, akárcsak a saját karakterünknél. A zsoldos neve mellett az életének aktu-ális/maximális értékét találjuk. Ez alatt kö-vetkezik a tapasztalati pontja, a szintje, és a következő szint elé-réséhez szükséges összes tapasztalati pont mennyiség. A bal alsó oszlopban a zsoldos erő és ügyesség értékei (Strength és Dexterity), a sebzése és védelmi értéke található. A jobb oldali oszlop mutatja a bérenc ellenállásait.

A zsoldosok ugyanúgy kapnak tapasztalati pontokat és lépnek szintet, mint mi (kivéve, ha velünk megegyező a szintjük, ekkor ők nem kapnak xp pontot). Minden szintlépésnél nőnek az értékeik (a láthatóakon kívül a találati pontosságuk is).

A zsoldosaink szintlépésükkor a következő üzenettel tájékoztatnak minket, ami a fejük felett jelenik meg:"I feel much stronger now" (ekkor ugyanúgy meggyógyulnak mint mi). Fontos tudni, hogy tapasztalati pontokat csak az általad és a követőid által leölt ellenfelek után kaphatnak, más játékosoktól nem, feltéve hogy legalább egy szinttel magasabb vagy, mint ők (addig szintet sem lépnek, amíg te nem lépsz). A maximális szintjük 98. 

Ha segédünk esetleg elesik a harcban, nem kell félnünk attól, hogy odaveszett a munkánk vagy a ráaggatott felszerelés. Keressük fel a helyi zsoldos-feltámasztó NJK-t, aki némi pénzért cserébe feltámasztja őket és máris újra magunk mellett tudhatjuk őket. Persze ezt nem kell megvárnunk, velünk együtt ők is meggyógyulnak, ha kapcsolatba lépünk a helyi gyógyítóval. 

Mint már említettük, a zsoldosok több fajta felszerelési tárgyat is használni tudnak, vagy egyszerűen csak tárolni azokat, ha úgy tetszik. Természetesen ebben a tekintetben rájuk is vonatkoznak az erő-, ügyesség- és szintkövetelmények. A zsoldosokon levő tárgyak soha nem veszítenek durability-jükből (tartósságukból), vagyis az ethereal tárgyak a lehető legjobb választás a számukra (magasabb védő- és támadóérték, alacsonyabb követelmények). Egy dolgot ne felejts el: ha zsoldost váltasz, akkor a rajta levő cuccok elvesznek! 

A felszerelésük válogatásánal ajánlott elfelejteni a manával, staminával kapcsolatos cuccokat, lévén ebben kifogyhatatlanok. Továbbá nem hat rájuk a +Vitality módosító sem, így ebből meg nem kapnak +életet. 

A zsoldosok olyan képzettségeket használnak, amikkel a kasztok is rendelkeznek. Bizonyítottan azonban csak az Act I-es íjász-ra és az Act II-es sivatagi zsoldosra hatnak +skillek, a többiekre való hatásuk nem megerősített. 

A sebzésük a főszörnyek ellen sokkal kevesebb a mienknél, 50%, 35% és 25% a három nehézségi fokozaton. Játékosok ellen a sebzésük negyedét, másik zsoldos ellen felét sebzik. 

A játékban jelenleg 5 Act van, ebből négyben tudunk felbérelni zsoldosokat, a legelsőt az Act I második küldetésének teljesítése után (ekkor kapsz is egyet), vagy a 8. szint elérése után tudod felbérelni. Amennyiben kihagyod az említett küldetést és nem is bérelsz fel addig, akkor Asheara fog adni neked egy zsoldost, Kurastban, a Gidbinn küldetés után: 

Act I, Quest 2:
"Sister's Burial Grounds"
Act III, Quest 2:
"Blade of the Old Religion"
Ha megölöd Blood Ravent, Kashya a rendelkezésedre bocsát egy Rogue zsoldost. Ha visszavisszük a Gidbinn-t Ormusnak, menjünk el Asheara-hoz. Ha még soha nem volt zsoldosunk, ő az egyik emberét állítja szolgálatunkba.

A Pandemonium Fortressben csak feltámasztani tudunk, erre ott Tyraelt kell megkérni. A másik négy helyszínen a következő emberekhez kell fordulnunk zsoldosügyben: 

Act I
Rogue Encampment
Act II
Lut Gholein
Act III
Kurast Docks
Act V
Harrogath
Kashya Greiz Asheara Qual-Kehk


Rogue Encampment

Az íjászok táborában meglepő módon íjászlányokat bérelhetünk fel, akik feltűnően hasonlítanak a Diablo I Rogue-jára. Legelső zsoldosunkat Kashya ingyen rendelkezésünkre bocsátja, ha teljesítettük a küldetését (Act 1 Quest 2). Az íjászoknak két fajtája van, az egyik fagy-, a másik tűznyilakat képes kilőni (miután elérte az utóbbi használatához szükséges 4. szintet). A páncélok és sisakok mellett fegyverzetként csak olyan Bow Class osztályú fegyvert tudunk neki adni, ami nem Amazon-only. Távolsági harcosok, ha valaki megközelíti őket, hátrébb húzódnak és onnan lövik tovább nyilaikat. Hatnak rájuk a cuccok által adott +All, +Bow and crossbow és +Amazon skillek. A skillekkel elérhető korábbi "villám-nyíl" 1.10 alatt már nem működik!


Lut Gholein

A lándzsás városvédőket Greiznél bérelhetjük fel. Nagy hasznunkra válhatnak, hiszen sima "Jab"támadásaikon kívül különböző aurákat is kapnak, amelyeket persze át is adnak nekünk és egyéb követőinknek. Az auráikról az alábbi táblázatban láthatsz összefoglalást, a különböző aurákról részletesen pedig a Lovagi képzettségek között olvashatsz. Normál és Hell nehézségi fokozatokon azonosak az aurák (csak más szintűek), Nightmare-en eltérőek (lásd az alábbi táblázatot). Az Act II-es zsoldosok páncélok és sisakok mellett nem Amazon-only Spear-t és Javelin-t, valamint Polearm osztályú fegyvereket képesek használni.
Normal és Hell Nightmare
Típus Aura Típus Aura
Combat Prayer Combat Thorns
Defensive Defiance Defensive Holy Freeze
Offensive Blessed Aim Offensive Might


Kurast Docks

A harmadik felvonásban a Vasfarkasok mágusai (akik kinézetük alapján a Diablo I mágusaival állhatnak rokonságban) közül bérelhetünk fel harctársakat. Nekik három fajtájuk van: tűz, villám és jég alapú képzettségekkel vannak felszerelkezve a gonosz ellen. A sisakok és páncélok mellett ők egykezes Sword Classfegyvereket és nem Paladin-only pajzsokat képesek használni. Az íjászokhoz hasonlóan ők is távolsági harcosok, a harcvonaltól távol fogják megidézni varázslataikat. Az általuk használt skillekről az alábbi táblázatban találsz útmutatót, magukról a képzettségekről pedig a Varázslőnő képzettségei között olvashatsz. Fontos tudni, hogy bár elemi mágiákat használnak, de ezek sebzését emeli a kezükbe adott kard teljes sebzése (az elemi sebzéseket is beleértve), tehát a fegyver nem csak dísznek van a kezében.
Fire Lightning Cold
Fire Ball
Inferno
Lightning
Charged Bolt
Ice Blast
Glacial Spike
Frozen Armor


Harrogath

Harrogath barbár városában természetesen barbár harcosokat bérelhetünk fel, miután teljesítettük Qual-Kehk küldetését (Act 5 Quest 2). Ők a megszokott sisakok és páncélok mellettegy darab, egy- vagy kétkezes Sword Classfegyvert, valamint a zsoldosok közül egyedüliként kasztspecifikus tárgyakat, barbarian-onlysisakokat is képesek használni, pajzsokat azonban nem. Rendkívül erősek, élet-regenerációjuk sokkal jobb a többi zsoldosnál. Sokáig bírják az ütéseket, ami nem is baj, hisz mindig a harcvonalban találjuk őket. Mindegyik barbár zsoldos Bash képzettséget használ, ütéseikkel így hátra tudják lökni, valamint kis időre meg tudják bénítani ellenfeleiket.

1.10-es változások

Az 1.10-es patchben jó pár dolog változott, ami a zsoldosokat is érinti. Nem működnek ellenük az ITD fegyverek, a "-x% defense" módosítók pedig csak 50%-os hatékonysággal működnek ellenük. Erősödött a regenerációjuk, a healing potik pedig hatásosabbak számukra, hogy a megerősödött ellenfelekkel szemben képesek legyenek talpon maradni. Megnövekedett a szintenként kapott élet, találati pontosság és védelem értékük csakúgy, mint a hatótávolságuk, vagyis hogy körülöttünk milyen messze mászkálnak el. A legfontosabb változtatás azonban, hogy sokkal kevesebbe kerül a feltámasztásuk (igaz, többször is halnak meg :) ).

 

 
Morzan
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 
 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

5 éves a Diablo és a Diablo Hungary

Bár mi tegnap lettünk hivatalosan 5 évesek, a Diablo III viszont ma! Szóval Boldog születésnapot mind a kettőnknek!
június 21. - diablohungary.hu

Betekintés: Challenge Rift

Mi az a Challenge Rift és milyen kihívásokat állít felénk? A Blizzard betekintőjének következő részét ezen kérdések feltárásának szánta.
június 21. - diablohungary.hu

Necromancer kampány animáció

Percekkel ezelőtt gurult ki a hivatalos facebook oldalra az alábbi videó, amely az új karakter kampányához tartozik. Sötétnek sötét, erősnek erős, mi kell még?
június 21. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu