Chat
Online
Chat now
9 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Diablo 2
490 hozzászólás
Diablo Hungary
215 hozzászólás
Diablo 1
18 hozzászólás
Három szavas történet
249 hozzászólás
Magyar Diablo III Klánok
92 hozzászólás
Az utolsó remény
169 hozzászólás
Diablo 3
1959 hozzászólás
Trade
249 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Demon Hunter
95100 megtekintés
 
Diablo III - Barbár
93972 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
93638 megtekintés
 
Diablo III - Monk
85488 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
73833 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
73181 megtekintés
 
 
Minden a Legendary Gemekről
43042 megtekintés
 
Mi az a Diablo?
41908 megtekintés
 
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
114 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
72 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

Balu999 hozzászólt a(z) Diablo 2 témájú fórumban. szeptember 05.
 
 

Friss Diablo hírek

 
Diablo II 2012. március 06. 0 hozzászólás
 

Mi is az a Battle.net? Egy ingyenes harcmezõ? Vagy több? Nézzük meg közelebbrõl!

Mostanában egyre jobban elszaporodik a játékokban Multiplayer üzemmód. És az internet rohamos fejlõdésével, nem kerülhette el a sorsát, hogy bekerüljön a Dio2 is, a pakliba. Bizonyos cégek létrehoztak egy-egy világot, szervert, és pénzért árulták az ottani játéklehetõséget. Néhány cég mindezt ingyen kínálja a játékosoknak. Ide tartozik a Blizzard Battle.net-je is. 

Mikor a játék elindul, választhatunk, hogy nyitott, vagy zárt karakterrel fogunk játszani (errõl bõvebben a Nyitott és Zárt karakterek c. résznél). Mindegy melyiket választjuk feljelentkezéskor, mert mindenképp kérni fognak egy azonosítót, és egy kódot. Ezek megadása után, és a szerzõdés elfogadásával, már meg is kezdõdik a csatlakozás.
Ezután kiválaszthatjuk, hogy melyik karakterünkkel akarunk harcba szállni. Amennyiben még nincs egy karakterünk sem, akkor kreálni kell egy újat. Ez ugyanúgy történik, mint single player esetén, kiválasztod a kasztot, beírsz egy jól csengõ nevet (Névgenerátorért a Hasznos Holmik között kutakodj!), kiválasztod, hogy Hardcore vagy normál karaktert szeretnél-e indítani, majd kezdõdhet a móka.
Ha zárt Battle.netre léptél fel, akkor a karakterednek ki kell még választani az "otthonát" is, vagyis hogy melyik régióban található szerveren szeretnél játszani a karakterrel. Jól gondold meg, hiszen nincs lehetõséged a karaktert átvinni másik szerverre. A magyarok értelemszerûen az Europe szerveren vannak. Miután ez is megtörtént, bekerülsz a csevegõ részbe (chat). 

Itt az elõdhöz képest hatalmas újítás, hogy a karaktereknek nem csak a neve látszik, hanem maga a karakter is. Itt rögtön láthatjuk, ki hányas szintû, illetve mit visel (mindez csak zárt karaktereknél van így, nyitott kariknál csak egy csuhás fickó látható, a Blizzard úgy gondolta, hogy náluk nem lényeges megadni a karakter kasztját, szintjét, vagy a nevét (csak az Account nevét mutatja)). Könnyen megbeszélhetõek itt vándorok történetei, anekdotái, vagy csak simán a mindennapok történései. 

Sok lehetõséget biztosít ez a csevegõ szoba. Lehet elnémítani (Squelch) embereket és lehet nekik sugdolózni (Whisper) is. Ezekre szolgálnak a bal alul található gombok. A jobb oldali gombokkal pedig új játékot kreálhatsz (Create), beléphetsz egy már meglévõbe (Join), illetve egy új szobát hozhatsz létre vagy ha már van olyan nevû, akkor beléphetsz oda (Channel). És itt található a kilépés (Quit) gomb is, de ezt egyenlõre talán még ne nyomd meg. :) 

Ha nem szeretnél különféle németekkel, olaszokkal, franciákkal és társaikkal beszélgetni, akkor ajánlom, hogy keress magadnak egy magyar szobát. Ilyen például a Diablo II Hungary. Itt szoktak a magyarok összejönni. 

Középen van egy kis ékkõ (gem), amit lehet ki be kapcsolni, de ne kérdezzétek, hogy mit tesz, mert egyenlõre a Blizzard is csak titkolózik felõle. 

Miután kibeszélgettük magunkat, játszunk is egy kicsit. Vegyük elõbb az érdekesebb részét, a létrehozást (Create). Itt meg kell adni elõször a játék nevét (Game name), és ha nem szeretnénk, hogy publikus legyen a játékunk, akkor egy kódot is (Password). Így csak azok tudnak majd belépni, akiknek elmondjuk a játék nevét, és kódját. Ezután megadhatjuk, hogy miért is nyitottuk meg a játékot (Description).
Ez inkább publikus játékoknál fontos, mert itt írhatjuk le, hogy milyen nemzetiségûeket várunk, vagy kereskedni, fejlõdni akarunk-e. Tehát a játék jellemzõit. És itt jön egy nagyon fontos, és praktikus újítás. Beállíthatjuk a játékosok számát (Max. No. of Players), ami megnövekedett 8-ra, illetve, hogy legyen e szint korlátozás (Level Restriction). Ez utóbbi azt jelenti, hogy a mi szintünktõl mennyire eltérõ karakterek tudjanak belépni. Így nem kell félnie egy 4-es szintû karakternek, hogy bejönnek 30-60-as szintû karakterek, és mindent leirtanak elõle. 

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért is jó, ha 8-an irtják a pályát ugyanazért a tapasztalati pontért. Nos azért, mert ez nem így van! Minél többen vannak a játékban, annál több tapasztalati pontot kapunk egy-egy szörny likvidálásáért. Viszont ennek az az ára, hogy a szörnyek tudása is nõ. Sokkal nehezebb lesz megölni õket. Természetesen, mikor valaki csatlakozik, akkor is nõ a szörnyek ereje, és az értük kapható tapasztalati pont. Errõl egy üzenet is értesíti a játékosokat. Mikor valaki kilép a játékból, akkor pont az ellenkezõje történik, gyengülnek a szörnyek. 

Battle.Neten egy személyhez 3 adat kapcsolódik.

  1. Karakter neve: Értelemszerû :) Ez látható a beszélgetõ csatornákban a karakter képe alatt (Zárt kari esetén), valamint játékon belül is.
  2. Account neve: Minden játékoshoz tartozik egy Account. Ezen belül vannak a karakterek, mindig az Accountra kell bejelentkezni. Ezt akkor írja ki, ha a chaten a karakter fölé viszed a kurzorodat. Erre a névre tudsz üzeneteket küldeni.
  3. ID: Ez pedig a gépet azonosítja. Bármelyik accountról legyél feljelentkezve, bármelyik karaktereddel, az ID ugyanaz, egészen addig, amíg újra nem telepíted a Windowsodat (Diablo I-gyet használva is ugyanaz lesz az ID).

Battle.Neten használható parancsokról:

Minden parancsot a párbeszédablakba kell beírni, ha játékon belül vagy, akkor ezt az Enter gomb lenyomásával hozhatod elõ, kint a csatin meg ugye értelemszerû... 
A parancsokat / -jellel kell kezdeni, innen fogja tudni a szerver, hogy Te most nem beszélgetni akarsz. 

Nézzük a parancsokat:

/who accountnév : Elmondja, hogy az adott accountot használó játékos milyen ID-rõl lépett fel, valamint hogy melyik csatornán van éppen (ha egy publikus játékban van, akkor elmondja a nevét a játéknak, ha egy privát játékban van, akkor csak annyit árul el, hogy éppen játszik). Ezzel lehet megtudni, hogy egy haverod fent van-e a B.Neten. 

  • /who channelnév : Lekérdezheted, hogy kik tartózkodnak egy csatornán.
  • /join channelnév : Átléphetsz egy másik csatornára.
  • /w accountév üzenet: Súghatsz egy játékostársadnak. Ez mûködik csatornán belül, két csatorna között, játékból csatira, csatiról játékba, és játékból játékba is. Vagyis teljesen mindegy, hogy Te mit csinálsz, és mit csinál a másik ember, üzenhetsz neki.
  • /msg accountnév üzenet: Ugyanaz, mint a /w.
  • /ignore accountnév: "Lehalkíthatod" valamelyik játékost, amit õ mond, azt te nem fogod látni.
  • /unignore accountnév: Mint az elõzõ, csak visszafelé. Akinek az üzeneteit eddig nem láttad, most ismét látni fogod.
  • /d2notify: Egy igen hasznos parancs, ha beírod, akkor utána láthatod, hogy kik érkeznek, és kik hagyják el a csatornát. Ha beírod még egyszer, azzal kikapcsolod.

Ezeken kívül van még egy érdekes lehetõség, ami a játékon belül használható. Ha úgy írsz be egy szöveget, hogy elé írsz egy felkiáltójelet, akkor a szöveg nem fent fog megjelenni, az üzenetek között, hanem a karaktered feje felett. Természetesen ezt csak az 'hallja', aki egy képernyõn van veled. Ezek az üzenetek nem jelennek meg a Message Logban. Nagyon jól lehet vele társalogni azokkal, akikkel egy helyen játszotok, és így a többieket nem zavarjátok. 

Ahhoz, hogy Battle.netre felmehess, szükséged lesz a legfrissebb patchre (ezt automatikusan letölti, ha egy korábbi verzióval akarsz fellépni), valamint egy eredeti Diablo II-re. Másolt verzióval a Bnet világáról le kell mondanod. 

Végül még pár szót ejtenék, e mesés világról, kicsit másképp. Egy elég jól felépített szervert és internet játék lehetõséget mutattam be, de e mögött hihetetlen dolgok bújnak meg. Barátságok kötõdnek, klánok alakulnak itt, e helyen a Battle.net-en. Valljuk be, igen csak jól esik munka, vagy esetleg szerencsésebb esetben iskola után leülni a gép elé, és fellépni egy olyan helyre, ahol ismerõsök várnak. Velük egy jót beszélgetni, és esetleg egy fantasztikus játékkal játszani. Tehát az elején feltett kérdésre a válasz az, hogy TÖBB. Sokkal több. Ez inkább egy közösség melynek tagja lehet bárki, aki megveszi a játékot, és fellép a Battle.netre.

 

 
Morzan
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

5 éves a Diablo és a Diablo Hungary

Bár mi tegnap lettünk hivatalosan 5 évesek, a Diablo III viszont ma! Szóval Boldog születésnapot mind a kettőnknek!
június 21. - diablohungary.hu

Betekintés: Challenge Rift

Mi az a Challenge Rift és milyen kihívásokat állít felénk? A Blizzard betekintőjének következő részét ezen kérdések feltárásának szánta.
június 21. - diablohungary.hu

Necromancer kampány animáció

Percekkel ezelőtt gurult ki a hivatalos facebook oldalra az alábbi videó, amely az új karakter kampányához tartozik. Sötétnek sötét, erősnek erős, mi kell még?
június 21. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu