Chat
Online
Chat now
15 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Diablo 3
1827 hozzászólás
Diablo 3 Konzol
293 hozzászólás
Az utolsó remény
80 hozzászólás
Diablo 2
423 hozzászólás
Error 1016
3 hozzászólás
Xbox One
4 hozzászólás
Elsősegély
34 hozzászólás
Magyar Diablo III Klánok
72 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Barbár
60781 megtekintés
 
Diablo III - Monk
60486 megtekintés
 
Diablo III - Demon Hunter
60278 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
59595 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
48572 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
40872 megtekintés
 
Minden a Legendary Gemekről
26131 megtekintés
 
 
Farmolási tippek
22413 megtekintés
 
Mi az a Diablo?
21076 megtekintés
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
109 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
68 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

Tombrave hozzászólt a(z) Minden a Kanai’s Cube -ról című cikkhez. 37 perce
 
 

Friss Diablo hírek

 
Diablo II 2012. március 06. 0 hozzászólás
 

Diablo II reklámfigurája éveken keresztül a lándzsás Amazon volt. Ez sokat elárul arról, hogy a Blizzard fejlesztői kitüntetett figyelemben részesítették ezt a kasztot. Nem véletlen hát, hogy a karakterválasztó képernyőn is ő az első. S valóban, az Amazon már a kezdetektől félelmetes karakterosztály volt, a későbbi patch-ek lényegében csak erősítettek rajta. Az Amazon továbbá egy személyben hivatott továbbvinni a Diablo I íjászainak hagyományait, így aki az íjakat és nyílpuskákat választja, a Rogue-ok örökösének tekintheti magát. 

Kik is az Amazonok?

 

Társadalmuk a Rend alapelveire épül, így rendkívül fontos számukra a pontosság és a tökéletesség - ez megnyilvánul harctéri képességeikben is. Kiváló katonai vezetők és harcosok kerülnek ki közülük, íjászati tudásuk pedig páratlan az egész világon.

Fülledt klímájú trópusi szigetekről számazó harcos nők, kik több évszázada, más népektől elszigetelten fejlődtek. A többi néptől eltérően kultúrájukban a nők vették át a harcos szerepet a férfiaktól - mint állítják, a dzsungelben ruganyos testfelépítésük, természettől könnyedebb mozgásuk előnyösebb - de a különbség ebben véget is ér. Az Amazonok nem matriarchális társadalomban élnek, a férfiak velük egyenjogúak, több vallási és társadalmi vezető is közülük kerül ki. Közelről szemrevételezve az Amazon egy csinos hölgyemény, bár a trópusi szigetektől eltérően leginkább a harcias északi népek fajtájából való, akinél igazán nem lehet meglepődni, hogy még a közelharcos fegyvereket is jól forgatja.


Egy jótanács: a későbbi patch-ek annyira felerősítették ezt a kasztot, hogy nagyon sokan próbálkoznak vele. Talán túlontúl sokan is, mert olyanok is vannak köztük, akiktől az Amazon harcmodor igazából távol áll, csupán a hatalom szava vezérli őket, az Amazon Rend megértése már kevésbé. Remélhetőleg Te nem fogsz közéjük tartozni, mikor ezt a kasztot választod. 

Csapatban


Igazából egyvalamiben különbözik igazán az Amazon a többi kaszttól - ez a csapattársak segítése. Közös csatározások során megfigyelhető, hogy szinte minden kasztnak van valamilyen képzettsége (aurája, átka, szelleme, harci kiáltása, csapdája, stb), amelynek jótékony hatása érvényesül a csapattársakon is, kivéve az Amazont. Természetesen harci képzettségein kívül használ támogató skilleket is - hisz egy Amazon sem nélkülözheti istenei támogatását - de egyrészt nagyon kevés ilyen van, másrészt azok lényegében csak saját segítségre szolgálnak és nem a többiek megsegítésére. Az Amazont társaságban leginkább egy konok, csak saját magára hallgató harcosnőként írják le, ki megy a saját feje után, és nem tart számot mások segítségére. Pedig az igazi, magas szintű Amazonok a kevés támogató képzettséggel is eltalálják csapattársaik segítésének legjobb módját, és nem is rosszul.


Talán egyvalami van, ami mindennél jobban jellemzi az Amazont: folyton mozgásban van, szinte egy pillanatra sem megállva. Helyezkedik, céloz, lő, taktikázik, szúr és máris máshol van, közben futás, folyamatos futás. Nos, ez az Amazon. 

Képzettségek

 

 

- Az Amazon skilljeinek bővebb leírásása -

  1. Amazon skillek - első oldal
  2. Amazon skillek - második oldal
  3. Amazon skillek - harmadik oldal

 

Az Amazon - ahogy a karakterválasztó képernyőn is olvashatjuk - nagyon sokoldalú harcos. A támadó képzettségeiket tekintve alapvetően több irányba fejleszthetők. Használhatnak íjakat, nyílpuskákat (mint kizárólagos távolsági kaszt), de közelharcosként is megállják helyüket, hosszú lándzsáikkal közvetlen közelről nyársalhatják fel ellenfeleiket. Dárdákat fogva pajzsuk fedezékében közelről is támadhatnak vagy távolról azok egész záporát zúdíthatják ellenfeleikre. Ha nem tudunk dönteni, a fegyverváltást (swap weapon) kihasználva akár hibriddé is fejleszthetjük kedvenc szőke hölgyeményünket, aki azután felváltva használ íjat, illetve dárdát/lándzsát, a helyzettől függően. Nincs könnyű dolga, mert az egyes fejlesztési irányok ellentmondanak, de aki magányosan játszik, vagy Hardcore játékmódban nyomul, annak ez is egy lehetséges alternatíva. 

Egyik fejlesztési iránya, az ún. "Bowazon" irgalmatlan íjas gyilkológéppé teszi, és bár ez csak egy lehetséges irány a sok közül, a játékban ez a fejlesztés a legerősebb - ahogy párbajban is a mindenki által rettegett, legerősebbnek tartott ellenfél kétségkívül az íjas amazon. 
A különböző harci stílusokon belül is több irány elképzelhető, köszönhetően sok erős képzettségének. Jelenleg az Amazon legfontosabb és legerősebb képzettségei a következők:

  • Multiple Shot, Guided Arrow, Strafe, Immolation Arrow, Freezing Arrow;
  • Critical Strike, Slow Missiles, Dodge, Avoid, Evade, Valkyrie, Pierce;
  • Lightning Fury


Passzív és mágikus képzettségekre szinte minden Amazonnak szüksége van. A képzettségek 3 iránya közül ez kifejezetten a passzív védelem fejlesztésére szolgál. A Critical Strike, Slow Missiles, Valkyrie és az elkerülő skillek alapvetőek. A Pierce az íjas és a Lightning Fury-t használó Amazonnak kihagyhatatlan. 

Mindez kihasználható abban az esetben is, amikor speciális fegyvert forgatunk: egyes Amazonok egyéb félkezes fegyverrel (kard, buzogány, harci kalapács) és pajzzsal is megpróbálkoznak, és nem is eredménytelenül. Az Amazon pajzzsal nagyon jól blokkol, amit meg nem blokkol, azt hárítják passzív képzettségei. 

A dárdás fejlesztési irány kulcsa az egész Diablo II jelenleg egyik leghihetetlenebb tömegpusztító képzettsége, a Lightning Fury. Egy dárdát elhajítva ezzel a képzettséggel akár ellenfelek százait sebezhetjük meg. Kevés ellenfél esetén természetesen nem jön ki ez az előny, de az elfogyó dárdák és a pajzs érdekes harcmodort eredményez. 

A jelenlegi patch alapján az íjas és Lightning Fury-t használó dárdás amazon (és a keverékük) a legerősebb amazon fejlesztések. Nagy előnyük, hogy a távolsági támadások miatt könnyen keresztezhetőek, ami nem mondható el a lándzsás Amazonokról. Nekik közvetlen közelről kell helyt állniuk, ráadásul általában pajzs nélkül. Az Amazon fejlesztési irányok közül ez a tipikus "közelharcos", amelyet bár több képzettség is támogat, kétségkívül nem versenyezhet az előzőekkel. További hátrányuk, hogy a közelharcos skillek nagyon gyenge elemi sebzést adnak az Amazon számára (pl. Lightning Strike).

 

 
Morzan
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 
Milyenek a... hír
április 30.
 
Necromancer Összes... hír
április 13.
 
Elindult a... hír
április 12.
 
Necromancer Zárt... hír
április 06.
 
Necromancer... hír
április 02.
 
First Look - Season 10 hír
március 30.
 
Patch 2.5.0 Magyarul hír
március 27.
 
Season Konzolon hír
március 22.
 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

2-1-2-patch-magyarul

A holnapi nap folyamán egy kis podcastet tervezünk a DiabloHungaryTV -n, amiben szóban lefordítjuk és átbeszéljük a 2.1.2 -es patch változásait. Az időpont 18:00 és megpróbáljuk maximum 40 percben összesűríteni. Tudjuk jól, hogy javában játszani fogtok, d
január 30. - diablohungary.hu

Új Season: Mire számíthatunk?

Hamarosan itt az idő, hogy az Első Szezon keretében lerakjuk a fegyvereinket és összegezzük az elérteket. Sokakban felvetődik a kérdés, hogy mi is lesz ha lezárul ez a folyamat, mi lesz a sok munkával megszerzett arannyal, illetve szintekkel 2015. február
január 30. - diablohungary.hu

Színes Bögre 2.0! Már rendelhető!

A DiabloHungary.hu egyedi bögréi már elég régóta tervbe voltak, hiszen magyar viszonylatban sajnos nem igazán lehet elérni ilyen termékeket, a licensz jogok miatt. Többek között emiatt is volt ekkora csúszás, mivel egyeztetnünk kellett a Blizzard Entertai
január 30. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu