Chat
Online
Chat now
19 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Diablo 3
1827 hozzászólás
Diablo 3 Konzol
293 hozzászólás
Az utolsó remény
80 hozzászólás
Diablo 2
423 hozzászólás
Error 1016
3 hozzászólás
Xbox One
4 hozzászólás
Elsősegély
34 hozzászólás
Magyar Diablo III Klánok
72 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Barbár
60781 megtekintés
 
Diablo III - Monk
60486 megtekintés
 
Diablo III - Demon Hunter
60278 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
59595 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
48572 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
40872 megtekintés
 
Minden a Legendary Gemekről
26131 megtekintés
 
 
Farmolási tippek
22413 megtekintés
 
Mi az a Diablo?
21077 megtekintés
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
109 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
68 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

Tombrave hozzászólt a(z) Minden a Kanai’s Cube -ról című cikkhez. 38 perce
 
 

Friss Diablo hírek

 
Diablo I 2012. április 01. 0 hozzászólás
 

Mi az a Diablo?

Ez a pár szavas ismertetõ azoknak szól, akik még nem próbálták a játékot.

A Diablo-t 1997 elején dobta piacra a Blizzard, az egyik vezetõ számítógépes játék fejlesztõ cég. Azon nyomban az év játéka lett, olyan eladási számokat produkálva, amelytõl a konkurenciát úgy kellett felmosni.

Tette mindezt nem véletlenül. Manapság egy játék erkölcsi élettartama néhány hónap, olyan számban dobják piacra az egyre látványosabb, dögösebb, újabb verziókat, klónokat, hogy az átlagos felhasználó gyakorlatilag habzsolja õket, és bizony ebben a mezõnyben tényleg csak a legkitûnõbbek maradnak meg néhány hónapnál tovább. 
A Diablo -t pedig úgy felvértezték alkotói, hogy  másfél évvel piacra dobása után is változatlan népszerûséggel hódított.

Mi a titka a sikernek?
Ezt már egyszer összefoglaltam az egyik újságnak:

1. Aki a verekedõs játékokat szereti, talál benne örömet, mert a több tucat féle szörny legyilkolászása a labirintusokban, a 3 féle karakterrel, és az 5 féle alap fegyverrel, no  meg a legkülönfélébb varázslatokkal  változatos küzdelmet ígér. 
2. Aki a stratégiai játékokat kedveli, annak kitûnõ feladat hosszú hónapok gondos munkájával kifejleszteni egy karaktert, és összeállítani annak felszerelését. 
3. Aki a szerepjátékokat kedveli, annak ismerõs a terep, hiszen a karakter attribútumok számítási rendszere közvetlenül a szerepjátékos sémákból van származtatva. 
4. Aki egyszerûen csak közösségi életre vágyik, hát annak ott a Battle.net, a világ jelenleg legnépszerûbb játék csatornája, ahol a játék mellett akár naphosszat lehet csevegni, cuccokat csereberélni, szervezkedni, klán gyûléseket tartani, meg ami jólesik. 
5. Végül, de nem utolsó sorban el kell mondani, hogy a játék borzasztóan hangulatos, csodálatosak a grafikái, a hangjai, amihez képest meglepõ, hogy megfér egyetlen CD-n, úgy, hogy csak 24 megát lop el a lemezrõl, és nem kér 3Dfx-es kártyát, meg semmi extrát, csak egy árva 3.0-s DirectX vezérlõt, merthogy Win95-ös platformon fut. A minimálisként megadott konfiguráció Pentium 60 MHz, 16 MB RAM.

Játékmenet:

A játék alapvetően hack & slash ("üss és fuss") alapokra épül, ahol nincs Baldur's Gate stílusú monológok és történetvezetés, csak a puszta harc. A játék atmoszférája sötét, gótikus jellegű környezet, hanghatásai és aláfestő zenéi ezt még tovább erősítik. A játékban 4 fő tulajdonságtípus van: Strength: Az erő határozza meg a közelharci sebzést. Magic: A mágia határozza meg az elérhető mannapontok mennyiségét és a varázslatok erejét. Dexterity: Az ügyesség határozza meg a távolsági sebzést, a védelmet és a különféle elkerülési értékeket. Vitality: A vitalitás határozza meg az életpontok számát és azok visszanyerési (regenerálódási) értékét.

Léteznek egyéb paraméterek is, mint a blokkolás és a mágikus ellenállás.

A karakter képes fejfedőt, testpáncélt, pajzsot, gyűrűket, egy amulettet és különféle fegyverzetet hordani. Táskájában négyzetrácsos rendszer alapján helyezhetők el a megszerzett javak, értelemszerűen minél nagyobb, annál több ilyen négyzetet és így helyet foglal el. Az összegyűjtött arany is helyet foglal, míg az öv különálló részként tartalmazhat 8 különféle italt. A tárgyak nagy többsége rendelkezik tulajdonságkövetelményekkel, tehát míg a nehéz páncél sok erőt kíván, egy jobb íj az ügyességedet teheti próbára. Különféle minőségű tárgyak találhatók, a fehér közönséges (normal) , a kék mágikus (magic) , míg az aranyszín (unique) ritkaságok egyedi tulajdonságokkal bírnak (vagy legalábbis hatékonyabbak, mint a mágikusak).

A játék varázslatai kiegyensúlyozott mannaköltséggel rendelkeznek, ám mivel nem képes a varázspont önmagától regenerálódni, a varázshasználók számára létfontosságú a harc során a megfelelő számban elérhető mannaital. A varázslatok könyvek segítségével tanulhatók-fejleszthetők, de különféle Mágia érték szükségeltetik lapjaikon található ismeretek megértéséhez és minél alacsonyabb a mágia szintje, annál könnyebb is rátalálni a könyvespolcokon. Az elérhető varázslatoknak 4 szintje van, az egyszerű tűznyíltól és gyógyítástól egészen az Apokalipszisig és a teleportálásig.

Tristram faluból egyenesen, a temetők közt haladva érhető el a Zakarum katedrális, amit a borzalmak sejtelmes fátyla borított be. 4 különálló fejezetből (act) áll össze az elérhető pályák száma: Templom (Church), Katakombák (Catacombs); Barlangok (Caves) és a Pokol (Hell). Amint a játékos elér egy fejezet elejéhez, a falu szélén megjelenik az adott rész első szintjének közvetlen bejárata (Kivétel persze a kiindulási pontként szolgáló katedrális fejezete). A játék folyamán lehetőség nyílik elmenteni az adott állást, így a megnyitott portálkapu is megmarad és a korábban megtisztított fejezetek sem lesznek újra szörnyekkel teli, ugyanakkor nincs megszabott térkép, véletlen generátor dolgozz ki minden szintet. Három lehetséges nehézségi fokozat van: Normál, Rémálom (Nightmare) és Pokol (Hell).

Kalandozásaid során gyakran bukkanhatsz elrejtett szirénekbe. Ezek a varázslatos kegyhelyek képesek maradandóan megváltoztatni sorsodat, tulajdonságaidat növelhetik, életerőt adhatnak, de akár megátkozhatnak sőt meg is ölhetnek. Mielőtt egyet is megérintenél, érdemes elmenteni a játékállást, nehogy önsorsrontás legyen a vége.

A szörnyek közt megtalálható közelharcos, távolsági és varázslók is, de közös tulajdonságuk, hogy minél többet pusztítasz el egy bizonyos fajtájából, annál többet ismerhetsz meg annak erősségeiből s gyengeségeiből (elemi ellenállás és -gyengeség). A közönséges szörnyek mellett találhatók ritka, egyedi nevű erős bestiák is, akik mindig mágikus, de leggyakrabban egyedi tárgyakat szórhatnak, de személyi kíséretként hozzá közelálló fajúak kisebb csoportja gondoskodhat, ugyanakkor vannak magányos alkatok is. A legvégső főellenség Diablo.

Többjátékos (Multiplayer) mód is biztosított a játékban. Helyi (modemes vagy egyéb) hálózaton vagy a Blizzard által üzemeltetett Battle.net online módban.

Hellfire Kiegészítő:

A játékhoz a Sierra Online készített 1998-ban egy kiegészítő csomagot, Hellfirenéven, ez az egyetlen hivatalos bővítmény, bár nem az eredeti játékot készítő Blizzard Entertainment adta ki.

A Hellfire csak egyszemélyes módban változtat a játékon. Története az eredeti mellett, azzal párhuzamosan fut: egy varázsló véletlenül megidéz egy újabb démont, Na-Krult Tristram városa fölött. A mágusnak bár végül sikerül egy ajtóval lezárnia a démon barlangját, de annak felderítése és elpusztítása már a játékos feladata.

A kiegészítés egy új karakterkasztot, a Szerzetest (Monk) hozza be a játékba. Ez a karakter a pusztakezes harcot, és a botos harcot részesíti előnyben, a többi fegyverrel gyengén szerepel. Mágikus képességei is elhanyagolhatók, különleges képessége a Keresés (Search), mellyel az elrejtett tárgyakat képes felfedni. Új küldetések, új kalandok várják a játékot kipróbálókat.

Rendszerkövetelények

  • Pentium-60
  • 8MB RAM (16MB for Multiplayer)
  • Windows 95
  • SVGA Video Card
  • Microsoft Compatible Mouse
  • Double Speed CD-ROM

 

 
Címkék:
vissza
Morzan
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Necromancer Béta változások
Az elmúlt napokban ismét kis változáson esett át a Necromancer. Az egyik nagy újítás, hogy végre megkapta a legendary itemeket. A tovább után ezeket is megtalálod magyarul.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 
Milyenek a... hír
április 30.
 
Necromancer Összes... hír
április 13.
 
Elindult a... hír
április 12.
 
Necromancer Zárt... hír
április 06.
 
Necromancer... hír
április 02.
 
First Look - Season 10 hír
március 30.
 
Patch 2.5.0 Magyarul hír
március 27.
 
Season Konzolon hír
március 22.
 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

2-1-2-patch-magyarul

A holnapi nap folyamán egy kis podcastet tervezünk a DiabloHungaryTV -n, amiben szóban lefordítjuk és átbeszéljük a 2.1.2 -es patch változásait. Az időpont 18:00 és megpróbáljuk maximum 40 percben összesűríteni. Tudjuk jól, hogy javában játszani fogtok, d
január 30. - diablohungary.hu

Új Season: Mire számíthatunk?

Hamarosan itt az idő, hogy az Első Szezon keretében lerakjuk a fegyvereinket és összegezzük az elérteket. Sokakban felvetődik a kérdés, hogy mi is lesz ha lezárul ez a folyamat, mi lesz a sok munkával megszerzett arannyal, illetve szintekkel 2015. február
január 30. - diablohungary.hu

Színes Bögre 2.0! Már rendelhető!

A DiabloHungary.hu egyedi bögréi már elég régóta tervbe voltak, hiszen magyar viszonylatban sajnos nem igazán lehet elérni ilyen termékeket, a licensz jogok miatt. Többek között emiatt is volt ekkora csúszás, mivel egyeztetnünk kellett a Blizzard Entertai
január 30. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu