Chat
Online
Chat now
20 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Diablo 2
490 hozzászólás
Diablo Hungary
215 hozzászólás
Diablo 1
18 hozzászólás
Három szavas történet
249 hozzászólás
Magyar Diablo III Klánok
92 hozzászólás
Az utolsó remény
169 hozzászólás
Diablo 3
1959 hozzászólás
Trade
249 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Demon Hunter
95270 megtekintés
 
Diablo III - Barbár
94100 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
93831 megtekintés
 
Diablo III - Monk
85604 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
73970 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
73252 megtekintés
 
 
Minden a Legendary Gemekről
43085 megtekintés
 
Mi az a Diablo?
42397 megtekintés
 
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
114 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
72 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

kedveli a(z) Diablo II - Battle.net című cikket. 3 napja
 
 

Friss Diablo hírek

 
Diablo I 2012. április 01. 0 hozzászólás
 

A támadó varázslatok 3 alaptípusra oszthatóak:

  • Tûz
  • Villám
  • Mágia


Leginkább az határozza meg hogy melyik fajtát használjuk, hogy milyenek a szörnyek ellenállásai. A magic alapú varázslatok sajnos nagyon kis szerepet kapnak. Részben azért, mert gyengébbek mint az azonos kategóriájú tûzes és villanyos társaik, részben pedig azért, mert nincs szörny, akin használni kellene. A legtöbben magicre immunisak. Van még a varázslatok között egy egyéb kategória is. Azért egyéb kategória, mert nem lehet behatárolni, hogy milyen alappal sebez. Részleteket lásd lent!

Tûz alapú varázslatok:

Firebolt

A Firebolt a legegyszerûbb tûz alapú varázslat. Egy sima kis tûzlövedéket lõ ki, ami azt a szörnyet sebzi, akit eltalál. Sebzése elég gyík, viszont legalább nem fogyaszt túl sok manát. Ezzel a varázslattal kezd minden mágus. Eleinte még jó szolgálatot tehet, késõbb azonban le kell cserélni a tûzlabdára.
Sebzése függ a spell szintjétõl és a karakter magicjától.
Az elsõ szintû lövedékhez 6 mana kell, késõbb a mana igény lemegy 3 ra.
Az elsõ szintû könyvhöz és bothoz 15 magic kell. Scrollban nincs.
Ár:   Könyv: 1 000

Inferno

Az inferno egy közelharci varázslat. Kasztoláskor a karakterbõl egy pár négyzet hosszú lángcsóva csap ki. Ez a varázslat szerintem pályázhatna a leghaszonalanabb spell kitüntetõ címért. Egyrészt mivel nem sebez nagyot, iszonyú lassú, így eltalálni vele bárkit is meglehetõsen nehézkes, de legalább sok manát is fogyaszt.
Sebzése a karakter szintjétõl függ.
1. szintû varázslat 11, késõbb 6 manába kerül.
Könyvhöz és bothoz 20, scrollhoz 19 magic a minimum.
Ár:   Könyv: 2 000    Scroll: 100

Firewall

A tûzfal egy egész kellemes varázslat. Egy szépen világító tûzfalat húz fel kasztolás után. Általában 2-3 már megteszi a hatását, és kellõen megsebzi a gyanutlanul átsétáló gonoszságokat. Azért van neki hibája is. Elõszöris át lehet rajta gyalogolni sebzõdés nélkül. A másik igen bosszantó tulajdonsága, hogy magasabb szinteken valami iszonyatosan sokáig tart. Valószínûleg az eredeti cél ezzel a varázslattal az lehetett, hogy kirakod magad mögé, és ezzel lezárod az utat a népnek, hogy hátbatámadjon. Hát ez sajnos nem mûködik, a legtöbben hót lazán átsétálnak rajta. Viszont ha te át akarsz menni, akkor vagy megkockáztatod a sérülést, vagy vársz 3 percet, amig elmúlik.
Sebzése a karakter szintjétõl függ.
1. szintû varázslat 28, késõbb 16 manába kerül.
Könyvhöz és bothoz 27, scrollhoz 17 magic a minimum.
Ár:   Könyv: 6 000    Scroll: 400

Elemental

No, ez egy érdekes varázslat. Egy pici tûzdémon elkezd rohangélni, és belecsapódik az áldozatába. Tulajdonképp nagyon hasonlít a fireballra, csak máshogy néz ki, és van neki némi célkövetõ tulajdonsága. Ugyanakkora a sebzése mint az FBnek, viszont pont dupla annyi manát eszik. Emiatt szerintem nem érdemes használni túlzottan, nem ér annyit az a célkövetés.
Sebzése a karakter szintjétõl és a varászlat szintjétõl is függ.
1. szintû varázslat 35, késõbb 20 manába kerül.
Könyvhöz és bothoz 68 magic a minimum.
Ár:   Könyv: 10 500    Scroll: 140

Fireball

Ez kéremszépen A varázslat. A tüzesek közül messze a legjobb. Nem kerül nagyon sok manaba, iszonyatosan nagyot sebez, ráadásul nem csak azt, akit eltalál, hanem a körülötte álló csókákat is. Hátránya hogy alacsonyabb szinteken elég lassan száll a lövedék, ez a probléma később megszűnik. Valami brutálisan nagy vérfürdõket lehet rendezni a gyengébb szörnyek között.
Sebzése a karakter szintjétõl és a varászlat szintjétõl is függ.
1. szintû varázslat 16, késõbb 10 manába kerül.
Könyvhöz és bothoz 48, scrollhoz 31 magic a minimum.
Ár:   Könyv: 8 000     Scroll: 300

Flamewave

Ismét egy kétes értékû varázslat. Elvileg egy mozgó firewall lenne, a könyv szerint iszonyatosan nagy sebzési értékekkel. Gyakorlatilag a fenti állításból egyedül a "mozgó" kitétel állja meg a helyét. Sebzése gyakorlatilag semmi, lévén hogy nagyon ritka hogy nem megy át a szörnyeken sebzés nélkül, és amikor sebzi is õket, akkor sem a könyvben leírt sebzést viszi be, hanem sokkal kevesebbet (a könyv szerinti max sebzése 60 plusz a karakter szintjének hatszorosa, vagyis egy 20. szintû karinál a sebzésre 60+6*20=180, de a valódi sebzése 1-10-ig egy véletlen szám plusz a kari szintje, plusz 1. Vagyis egy 20. szintû karakternél a sebzés maximum 31 lehet).
Sebzése a karakter szintjétõl függ.
1. szintû varázslat 35, késõbb 50 manába kerül.
Könyvhöz és bothoz 54, scrollhoz 29 magic a minimum.
Ár:   Könyv: 10 000     Scroll: 650

Guardian

Ez a varázslat kicsit eltér a fent említettektõl. Itt nem te lövöd ki a lövedékeket, Te csak létrehozol a földön egy 3 fejû sárkányt, aki utána tûzlövedékekkel lelövöldözi a gonosz ellent. Sajnos nem marad túl sokáig a fej, de nagy tömegben azért jól alkalmazható. Vagy hasznos pl akkor, hogyha ki akarjuk csalni a mozgó szörnyeket egy szobából, anélkül hogy minket meglátnának. Esetleg jó arra, hogy megnézzük hányan állnak a sarokban. Sajnos a legközelebb álló szörnyre lõ, ez akkor rossz, ha áll mellette valaki, aki immunis a tûzre, és addig a többi mazsola vígan odacaplat hozzád. Természetesen Te kapod az Xp-t minden szörnyért, akit a guardian ölt meg.
Sebzése a karakter szintjétõl, a spell szintjétõl és a firebolt varázslatod szintjétõl függ.
1. szintû varázslat 50, késõbb 30 manába kerül.
Könyvhöz és bothoz 61, scrollhoz 47 magic a minimum.
Ár:   Könyv: 14 000     Scroll: 950

Villám alapú varázslatok:

Charged Bolt

Ez a leggyengébb villámos varázslat. Sok kicsi pókszerû elektronyos bizgerék mennek szanaszét a varázsló testébõl. Célozni azt nem lehet vele, az a 3 kis valami megy amerre akar. Nagyon hatásosan lehet alacsony szintû szörnyeket irtani sok chargeddel. Kilõsz mondjuk 20at, azokban tuti fennakad néhány szörny. Ha elõtted áll valaki, akkor mind a három belecsapódik a szerencsétlenbe, tripla sebzést okozván ezzel. Alacsony szinteken jó, késõbb azért túl sokra nem lehet használni.
Sebzése a magictól, a lövedékek száma a spell leveltõl függ.
A varázslat 6 manába kerül.
Könyvhöz és bothoz 25 magic a minimum. Scrollban nem található.
Ár:   Könyv: 1 000


Lightning

Egy sima villámot lõ ki. Ez másképp sebez mint az eddigiek, ugyanis ha valakit eltalál, akkor abba nem áll; bele, hanem megy tovább, így a mögötte állókat is jól sebzi. Sõt, mindenkit többször is sebez. Nagyon olcsó, bár a késöbbi szinteken nem lesz elég a sebzése.
Sebzése a magictól, a lövedékek száma a spell leveltõl függ.
1. szintû varázslat 10, késõbb 6 manába kerül.
Könyvhöz és bothoz 10 magic a minimum. Scrollhoz nem kell magic.
Ár:   Könyv: 3 000     Scroll: 150


Chain Lightning

Az elõzõ villám turbósított változata. Soksok villámot lõ ki egyszerre. 1-et mindenképp, abba az irányba, amerre lõttél, ezen kívül még megy egy-egy sugár a hatósugáron belüli szörnyekhez (a hatósugár a spell szintjével növekszik). A varázskönyvben látható sebzés nagyon tájékoztató jellegû, annál lényegesen nagyobb sebzést lehet ejteni. Gondolj csak bele! állsz a terem sarkában, elõtted áll valami gonosz. Mögötte meg 10 olyan, aki a hatósugáron belül van. Lõsz 1 db chaint, és kijön a varázslóból 12 sugár (1 mert lõttél, 1 az elõtted állóra, 10 meg a mögötte állókra) Mivel az egy ember közel áll, ezért mind a 12 sugár át fog rajta menni, egyenként sebeznek 3-szor mondjuk 20-at, az máris 12*3*20=720-as sebzés.Szép, mi? Sajnos azonban a játék nem bír el egyszerre túl sok varázslatot, és ez nagyon gyakran kiakasztja a magas szintû chaint. Ez a játékban kihagyásként jelentkezik, vagyis egy darabig megy a villám, aztán eltünik, majd pár kocka málva megjelenik ismét. Ez nagyon rossz, így ajánlom, hogy ezt a varázslatot ne növeljétek 15. szintre. Célszerû 10. szinten megállni, így ha varázsló vagy, és szerzel még egy Dreamflanget meg egy Thinking capet, akkok még mindig csak 13. szintû a chainod, ami messze jobb mint a 18. szint... Bár háromszor annyi manát fogyaszt magas szinten mint a lightning, mégis azt mondom, hogy megéri ezt használni. Aranyat ér.
Sebzése a karakter szintjétõl függ.
1. szintû varázslat 30, késõbb 18 manába kerül.
Könyvhöz és bothoz 54, scrollhoz 35 magic a minimum.
Ár:   Könyv: 11 000     Scroll: 750


Nova

Errõl a varázslatról igazándiból nem tudok sokat mondani. Könyvben nem megtalálható, botból meg ki varázsol? Scrollból meg fõleg. Nem lenne amúgy rossz, 360 fokban lõ ki valami elektromos lövedékeket, jó sokat. Elég nagyot sebez, bár szerintem olyan nagyon nem használható. Ha körbevesznek, akkor inkább a chain, az sebzik a második sort is, ha meg nem vesznek körbe, akkor meg teljesen felesleges minden irányba lõni.
Sebzése a karakter szintjétõl függ.
Manaigény nincs, lévén hogy nem megtanulható.
Bothoz 87, scrollhoz 57 magic a minimum.
Ár:    Scroll: 1 300

Mágia alapú varázslatok:

Flash

Kezdjük a magices varázslatokat ezzel. Közelharcra kitalált varázslat. A sebzése elég nagy, ha találsz olyan szörnyet, aki odamegy meléd, és szép nyugodtan megvárja, hogy elvarázsolgassad. Én nem igazán találtam hasznosnak.
Sebzése függ a spell és a karakter szintjétõl is.
Az elsõ szintû lövedékhez 30 mana kell, késõbb a mana igény lemegy 16 ra.
Az elsõ szintû könyvhöz és bothoz 33, a scrollhoz 21 magic kell.
Ár:   Könyv: 7 500    Scroll: 500


Bone Spirit

Na ez a varázslat végre érdekes. Úgy mûködik, hogy egy pici szellem kirepül, és belecsapódik az áldozatba, aki ettõl elveszti az 1/3 -ad HP ját. Számtanban jártasok tudhatják, hogy ez nem egy fix szám, minél több HP je van az illetõnek, annál többet von le. Számtanban kevésbé járatosak pedig kérdezik, hogy "Mér nem hal meg a Bucsör 100 Bone Spirit után sem?" Azért, mert mindig az aktuális HP harmadát veszi le, vagyis soha nem tudja nullára redukálni azt. Diablora nem hat, viszont aki nem immunis a mágiára, és sok élete van, azt nagyon jól lehet szivatni ezzel a varázslattal.
Varázsláskor vesztesz 6 HP-t (mana shield esetén manát)
Mindig az aktuális áldozat aktuális HPjának 1/3-át veszi le.
Az elsõ szintû lövedékhez 24 mana kell, késõbb a mana igény lemegy 12 ra. (+6 HP vagy mana)
Az elsõ szintû könyvhöz és bothoz 34 magic kell. Scrollban nincs.
Ár:   Könyv: 12 000


Blood Star

Ezt a varázslatot egyszerûen nem tudom hova rakni. Egy szép mágia golóbist lõ, szép csillag alakja van, azt elismerem, de hogy mire jó... Nagyon drága (mind mana mind arany tekintetében), ahhoz képest nem sebez olyan nagyot. Talán jó lenne akkor, ha lenne olyan szörny, aki mondjuk immunis a tûzre meg a villámra, és valamivel meg akarjuk ölni, de még ilyen sincs. Nem tudom miért kerül ilyen eszméletlenül sokba a könyv... (ez a legdrágább!)
Ráadásul 5 HPt vesztesz minden varázsláskor (mana shield esetén manát).
Sebzése függ a spell leveltõl és a magictõl.
Az elsõ szintû lövedékhez 25 mana kell, késõbb a mana igény lemegy 14 ra. (+5 HP vagy mana)
Az elsõ szintû könyvhöz és bothoz 70 magic kell. Scrollban nincs.
Ár:   Könyv: 27 000

Azonosíthatatlan alapú varázslatok:

Holy Bolt

A legkisebb ismeretlen alapú varázslat. Csak az élõholtakat, zombikat meg csontvázakat sebzi, senki mást. Illetve még Diablot. Az összes többin szépen általmegy. Akit sebez azt viszont nagyon sebzi, ezért a dungeonban még igen jó szolgálatot tehet. Fõleg a varázslóknak, amikor normalon összefutnak King Leoval, ugyanis õt ez a varázslat visszalöki...
Sebzése függ a spell szintjétõl és a karakter magicjától.
Az elsõ szintû lövedékhez 7 mana kell, késõbb a mana igény lemegy 3 ra.
Az elsõ szintû könyvhöz és bothoz 20 magic kell. Scrollja nincs.
Ár:   Könyv: 1 000


Apocalypse

A játék legbrutálisabb varázslata. Mindenkit sebez, még azokat is, akik mindenre immunisak. Ráadásul sebez a falon keresztül is mindenkit, aki a képernyõn belül tartózkodik. Könyvben nem megtalálható, vagyis csak botból lehet varázsolni. Hell/hellben nagyon jó hasznát veszi az apo botoknak a varázsló a Soul Burnerek meg az Advocadek irtásában.
Sebzése csak a karakter szintjétõl függ.
A bothoz 149, a scrollhoz 117 magic kell.
Ár:   Scroll: 2 000


Golem

Ez a spell egy kakukktojás a többihez képest. Megidéz egy kõdarabot, aki meglehetõs kitartással kezdi kutatni az ellent, és meglehetõs szorgalommal kezdi csépelni ugyanazt, ha egyszer utólérte. Mivel tulajdonképpen üt, ezért nem igazán hatékony ellene az ellenállás (Godly Plateet nem számítva) Szintén nagyon hasznos lehet a mindenre immunisak irtásában.
Másik játékost semmi esetben sem támad meg, viszont mindig megtámadja a másik játékos golemét.
Egyszerre csak egy golemed lehet, amikor a másodikat elvarázslod, az elsõ megsemmisül (a másik sem jelenik meg, vagyis csak bukod a manát).
Tudod irányítani is kõböl készült haverod, méghozzá azt figyelembevéve, hogy mindig arra néz õ is amerre te, amig egy képrenyõn belül van tõled.
Ugyanazt az xpt kapod azokért a szörnyekért, amiket a golemed ölt meg, mint amit te öltél.
Sebzése csak a karakter szintjétõl függ.
Az elsõ szintû gólemhez 100 mana kell, késõbb a mana igény lemegy 60 ra.
Az elsõ szintû könyvhöz és a bothoz 81, a scrollhoz 51 magic kell.
Ár: Könyv: 18 000   Scroll: 1 100


Stone Curse

Varázslók körében nagyon népszerû varázslat a kövéváltozatás (másnéven fagyasztás). Hasznos tud lenni hogyha sokan jönnek, és egy párat ideiglenesen ki a akarunk venni a forgalomból. A fagyaszás hossza a spell szintjével együtt növekszik, de maximum 12 mp -ig tart. Ez bõven elég arra, hogy közben megütögessük egy picit az ellent.
Próbáljátok ki például azt, hogy lefagyasztjátok a denevéreket! Nagyon viccesen néznek ki, ahogy megállnak a levegõben kõvé dermedve
Fagyasztani Diablon és a másik játékoson kívül mindenkit lehet.
Amelyik szörny éppen phasingol elfele vagy köõvé van dermedve, az immunis a varázslatra.
Célozni nem kell ezzel, mindig a legközelebbi szörnyre teszi rá a kövesítést.
Az elsõ szintû fagyasztáshoz 60 mana kell, késõbb a mana igény lemegy 40 re.
Az elsõ szintû könyvhöz és a bothoz 51, a scrollhoz 33 magic kell.
Ár: Könyv: 12 000   Scroll: 800

 

 
Címkék:
vissza
Morzan
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

5 éves a Diablo és a Diablo Hungary

Bár mi tegnap lettünk hivatalosan 5 évesek, a Diablo III viszont ma! Szóval Boldog születésnapot mind a kettőnknek!
június 21. - diablohungary.hu

Betekintés: Challenge Rift

Mi az a Challenge Rift és milyen kihívásokat állít felénk? A Blizzard betekintőjének következő részét ezen kérdések feltárásának szánta.
június 21. - diablohungary.hu

Necromancer kampány animáció

Percekkel ezelőtt gurult ki a hivatalos facebook oldalra az alábbi videó, amely az új karakter kampányához tartozik. Sötétnek sötét, erősnek erős, mi kell még?
június 21. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu