Chat
Online
Chat now
11 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Diablo 2
490 hozzászólás
Diablo Hungary
215 hozzászólás
Diablo 1
18 hozzászólás
Három szavas történet
249 hozzászólás
Magyar Diablo III Klánok
92 hozzászólás
Az utolsó remény
169 hozzászólás
Diablo 3
1959 hozzászólás
Trade
249 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Demon Hunter
95271 megtekintés
 
Diablo III - Barbár
94100 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
93831 megtekintés
 
Diablo III - Monk
85604 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
73970 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
73252 megtekintés
 
 
Minden a Legendary Gemekről
43085 megtekintés
 
Mi az a Diablo?
42397 megtekintés
 
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
114 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
72 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

kedveli a(z) Diablo II - Battle.net című cikket. 3 napja
 
 

Friss Diablo hírek

 
Diablo I 2012. április 01. 0 hozzászólás
 

Griswold

 

Ő a falu kovácsa, s mint ilyen, rendkívül fontos és hasznos ember. A főtéren áll, műhelyének ajtajában, és a következő köszöntéssel fogad: "Wow, what can I do for ya?"

Itt elolvashatod, hogy mit mondanak róla a többiek a városban.

Lehetőségeink:

Talk to Griswold:
Természetesen lehet vele beszélgetni is. Ha van valami érdekes a labirintusban, akkor arról hajlandó nyilatkozni, egyébként csak pletykál.  

Buy Basic Items:
Normál, vagyis semmiféle attribútummal nem rendelkezõ , fehér cuccokat árul, tudásukhoz mérten (de csakis ahhoz mérten!) kedvezõ áron. Az ő szakterülete a páncélzat és a fegyverek, kivéve a botokat, amiket Adria árul. A cuccok típus szerint vannak rendezve, kezdve a fejfedőkkel, aztán a ruha, páncél, pajzs, kard, fejsze, buzogány, végül az íjak. Amit megveszel, eltûnik és nem jön helyére semmi, ezt a kínálatot akár el is lehet fogyasztani. Kínálata elég rapszódikus, van, hogy semmiféle fejfedõ vagy egyetlen íj sincs nála, ami kínos tud lenni egy meghalás után, amikor bármiféle cucc jó lenne. Vigasztaló viszont, hogy úgy vettem észre, hogy valahányszor lemegyek-feljövök, ez a kínálat (de csak ez!) megváltozik, szóval esetleg érdemes kísérletezni. Másik játékost természetesen lehet segítségül hívni, mert - és ez mindegyik árusra vonatkozik - tökéletesen más kínálatot mutat a különbözõ játékosoknak.  

Buy Premium Items:
Ezek a különleges képességekkel rendelkező tárgyak, amiket árul. Ugyanazoknak a cuccoknak a változatairól van szó, mint az előző pontnál. A kínálat valamelyest alkalmazkodik a karakter fejlettségéhez, tehát a kezdõ karinak rosszabb, de olcsóbb dolgokat kínál. Griswold gyakorlatilag fütyül rá, hogy neked speciel milyen értékeid vannak, és akár az is előfordulhat egy közepesen fejlett karinál, hogy egyetlen cuccot sem tudsz használni a kínálatából, azok mind pirosan fognak vigyorogni rád. (A kezdő kari értékeit ugyebár nem tudja eltéveszteni, egy jól fejlett viszont kapásból teljesít bármilyen attribútum követelményt.) Én jellemzően varázslóval szoktam így járni, akinek fejlesztem a mágiáját, és hanyagolom az erejét, erre Griswold bead egy csupa barbárnak való tárgyat... Ahogy fejlődik a kari, úgy nőnek a cuccok átlag értékei, bár ebben is van hullámzás, néha nagyon rossz itemeket akar ránk sózni. Úgy vettem észre, hogy valahol a 25. és a 30. szint között éri el a plafont, innen hiába fejlõdik tovább a karakter, nem kap jobb ajánlatot. Ennek egyszerû oka, hogy nem is kaphat. Ezen a szinten már beajánl Gris egy-egy páncélt 120-140 ezer aranyért. Ennyi arany (mondjuk a 120 ezer) elfoglal 24 kockát az Inventory-ban, további 6-ot a páncél, amire vágysz, mert annak külön hely kell, nem hajlandó a pénz helyére tenni, ez összesen 30 kocka. Az Inventory elméletileg 40 kocka, tehát elmehetne a dolog maximum 170 ezer aranyig, de én még nem láttam 140 ezernél drágább cuccot. Ebből következik, hogy a még ennél is jobb cuccokat csak találni lehet, vásárolni nem. Én már találtam olyan páncélt, amit 66 ezerért akart megvenni, ami ezek szerint 264 ezerbe került volna nála, de ezt lásd lentebb. Griswold egyébként furcsán áraz. Úgy tûnik, hogy a tárgy eredeti árához nem hozzáadja az attribútumnak megfelelõ plusz értéket, hanem szorozza. Ebbõl elég furcsa helyzet áll elő, mert míg egy kard normál kivitelben mondjuk ér 500 aranyat, de Obsidian Sword of Heavens-ként már 50 ezret, akkor egy 2500-ba kerülő normál páncél 250 ezerbe kell, hogy kerüljön ezekkel az attribútumokkal. Tehát ugyanazok az attribútumok egyszer 49500, egyszer pedig 247500 aranyba kerülnek, attól függően, hogy milyen itemhez kapcsoljuk, pedig a kari szempontjából pontosan ugyanannyit érnek. Griswold a játék elején adja be a kínálatot, ezen csak akkor hajlandó módosítani, ha szintet lépsz, de akkor is jobban teszed, ha nem portálon jössz ki, mert akkor nagyobb a változás. Viszont minden megvett tárgy helyett újat kínál a listán, tehát esetleg ezzel is érdemes kísérletezni (ha sok pénzed van).  

Sell Items:
Itt lehet eladni az itemeket Gris-nek, szintén ugyanazokat a fajtákat, mint amiket venni lehet tőle, azzal a különbséggel, hogy készséggel megveszi a unique, vagyis arany színű, tehát egyedi tárgyakat is, valamint az ékszereket, amiket csak találni lehet Multiplayer-ben. Viszont ne is reménykedj, hogy jót kereskedsz Gris-szel: itt jól csak ő járhat. Hajszál pontosan negyed áron hajlandó visszavenni azt, amit már egyszer eladott, és mégis sorban állnak előtte, sőt, csak hozzá fordulnak egyesek. A negyed ár vonatkozik mindenre, a unique itemekre is, amelyek használhatóságára ebből lehet egy picit következtetni. Ami nagyon fontos, hogy Gris ugyanannyit ad azért a cuccért, ami hibátlan, mint azért, ami már erõsen elhasználódott, tehát kidobott pénz eladandó itemet javíttatni.  

Repair Items:
Griswold feladatköre az összes elhasználódott tárgy megjavítása. A javítás költsége arányos az item értékével, az elhasználódás pedig ugyebár a tartósságával, tehát jobb odafigyelni egy méregdrága kardra, nehogy ne bírd megjavíttatni. A páncélzat lassabban pusztul. A labirintusban fellelt tárgyak a unique és az indestructible kivételével minden esetben erősen használtak, erre is jó odafigyelni, mielőtt elkezdesz használni egyet.

Tolmács:

Griswold: Pletykák a többiekrõl

Adriáról
"While I have to practically smuggle in the metals and tools I need from caravans that skirt the edges of our damned town, that witch, Adria, always seems to get whatever she needs. If I knew even the smallest bit about how to harness magic as she did, I could make some truly incredible things."

Míg nekem gyakorlatilag úgy kell becsempésznem mindazokat a fémeket és szerszámokat a mi átkozott városunk mellett elhaladó karavánoktól, addig annak a boszorkánynak, Adriának, szemlátomást mindig mindene megvan. Ha csak egy kicsit is értenék ahhoz, hogy úgy használjam a mágiát, ahogy õ, akkor valóban rendkívüli dolgokra lennék képes.

Cain-rõl
"Sometimes I think that Cain talks too much, but I guess that is his calling in life. If I could bend steel as well as he can bend your ear, I could make a suit of court plate good enough for an emperor!"

Néha Cain talán kicsit sokat dumál, de asszem ez az õ küldetése. Ha úgy tudnék bánni az acéllal, ahogy õ a szót csûri-csavarja, egy darab rozsdás vasból királyi páncélt készíthetnék!

Farnham-rõl
"I was with Farnham that night that Lazarus led us into the labyrinth. I never saw the archbishop again, and I may not have survived if Farnham was not at my side. I fear that the attack left his soul as crippled as, well, another did my leg. I cannot fight this battle for him now, but I would if I could."

Ott voltam Farnham mellett azon az estén, hogy Lazarus levitt minket a Labirintusba. Nem láttam többet az érseket, és lehet, hogy nem élem túl, ha Farnham nincs mellettem. Félek, hogy a támadás úgy összeroncsolta a lelkét, ahogy egy másik az én lábamat. Ezt a csatát már nem vívhatom meg helyette, bárcsak tehetném.

Gillian-rõl
"Gillian is a nice lass. Shame that her gammer is in such poor health or I would arrange to get both of them out of here on one of the trading caravans."

Gillian egy aranyos leányka. De kár, hogy az öreganyja rossz egészségnek örvend, mert különben szívesen elintézném nekik, hogy egy kereskedô karavánnal 
kijussanak innen.

Ogden-rõl
"The innkeeper has little business and no real way of turning a profit. He manages to make ends meet by providing food and lodging for those who occasionally drift through the village, but they are as likely to sneak off into the night as they are to pay him. If it weren't for the stores of grains and dried meats he kept in his cellar, why, most of us would have starved during that first year when the entire countryside was overrun by demons."

Kicsi a fogadós üzlete és csak kevéske profittal kecsegtet. A szélsõségeket hozza egy fedél alá azzal, hogy kosztot-kvártélyt ad a falu felé vetõdõknek, de épp annyian illannak el az éjszakában, mint ahányan fizetnek is szolgálataiért. Ha nem lettek volna azok a gabona- és szárított hús készletek a pincéjében, bizony mindannyian éheztünk volna azon elsõ év során, amikor a vidéket lerohanták a démonok.

Pepin-rõl
"A good man who puts the needs of others above his own. You won't find anyone left in Tristram - or anywhere else for that matter - who has a bad thing to say about the healer."

Egy jó ember, ki mindent megad mindenek elõtt a többieknek, amit csak akarnak. Senkit nem találsz a Tristram-ban maradottak között - vagy akárhol, ha márarról  van szó -, aki bármi rosszat mondana a gyógyítóról.

Wirt-rõl
"That lad is going to get himself into serious trouble... or I guess I should say, again. I've tried to interest him in working here and learning an honest trade, but he prefers the high profits of dealing in goods of dubious origin. I cannot hold that against him after what happened to him, but I do wish he would at least be careful."

Az a kölyök egyszer még nagy kalamajkába keveredik... már megint, mondhatom. Megpróbáltam fölkelteni az érdeklõdését, hogy dolgozzon, és tanulja ki a tisztességes kereskedelmet, de õt csak a gyanús eredetû árukon kereshetõ magas haszon érdekli. Többet nem tehetek érte azután, ami történt vele, de szeretném, ha legalább óvatosabb lenne.


 

Griswold: Mindenfélérõl

Kardokról
"Look at that edge, that balance. A sword in the right hands, and against the right foe, is the master of all weapons. Its keen blade finds little to hack or pierce on the undead, but against a living, breathing enemy, a sword will better slice their flesh!"

Figyeld ezen élt, ezen egyensúlyt! A kard, jó kezekben s a megfelelõ ellen, minden fegyverek királya. Fényes pengéje nem sok vágni, aprítani valót lel az élõholtakon, de az élõ, hús-vér ellenséget nincs, mi jobban szelné!

Buzogányokról
"If you're looking for a good weapon, let me show this to you. Take  your basic blunt weapon, such as a mace. Works like a charm against most of those undying horrors down there, and there's nothing better to shatter skinny little skeletons!"

Ha igazi jó fegyvert keresel, hadd mutassam meg neked ezt! Vegyük az alap ütõ fegyveredet, mondjuk egy buzogányt. Varázslatos a hatása a legtöbb élõhalott borzalom ellen, és semmi sem aprítja jobban azokat a filigrán csontvázakat!

Fejszékrõl
"The axe? Aye,  that's a good weapon, balanced against any foe. Look how it cleaves the air, and then imagine a nice fat demon head in its path. Keep in mind, however, that it is slow to swing - but talk about dealing a heavy blow!"

A fejsze? Hát, az aztán a jó fegyver, egyaránt alkalmas minden ellenséggel szemben. Figyeld, hogyan hasítja a levegõt, aztán képzelj egy szép kövér szörny fejet az útjába. Azért tartsd észben, hogy eltart egy darabig, amíg meglengeted - de nem akármekkora lendítésrõl beszélünk ám!

Javításról
"Your weapons and armor will show the signs of your struggles against the darkness. If you bring them to me, with a bit of work and a hot forge, I can restore them to top fighting form."

Fegyvereiden és páncélodon nyomot fog hagyni harcod a sötétség erõi ellen. Ha elhozod õket nekem, egy kis munkával helyreállítom eredeti állapotukat.


 

 
Morzan
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

5 éves a Diablo és a Diablo Hungary

Bár mi tegnap lettünk hivatalosan 5 évesek, a Diablo III viszont ma! Szóval Boldog születésnapot mind a kettőnknek!
június 21. - diablohungary.hu

Betekintés: Challenge Rift

Mi az a Challenge Rift és milyen kihívásokat állít felénk? A Blizzard betekintőjének következő részét ezen kérdések feltárásának szánta.
június 21. - diablohungary.hu

Necromancer kampány animáció

Percekkel ezelőtt gurult ki a hivatalos facebook oldalra az alábbi videó, amely az új karakter kampányához tartozik. Sötétnek sötét, erősnek erős, mi kell még?
június 21. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu