Chat
Online
Chat now
17 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Elsősegély
192 hozzászólás
Segítség
9 hozzászólás
Diablo 3
1944 hozzászólás
Magyar Diablo III Klánok
91 hozzászólás
Az utolsó remény
153 hozzászólás
Diablo 4
2 hozzászólás
Diablo: Immortal
1 hozzászólás
Keresgélő
315 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Demon Hunter
85976 megtekintés
 
Diablo III - Barbár
85120 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
84748 megtekintés
 
Diablo III - Monk
79114 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
66917 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
65457 megtekintés
 
Minden a Legendary Gemekről
38820 megtekintés
 
 
Mi az a Diablo?
35739 megtekintés
 
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
114 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
72 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

kedveli a(z) Starter Guide 3. rész című cikket. 6 napja
 
 

Friss Diablo hírek

 
Általános 2012. július 19. 22 hozzászólás
 

A most következő cikkünkben a Magic Find működéséről találhattok egy hosszabb leírást. Lesznek benne érdekességek és olyan információk is, amelyeket eddig még magyar nyelven nem olvashattatok sehol. Lássuk, hogyan is működik az MF a Diablo3-ban.

Magic Find működése

Bevezetés

A Diablo3 egyértelműen arra épül, hogy minél jobb geareket szedjünk össze kedvenc karakterünk számára, ez teljesen megegyik az előző részekkel. Ha visszagondolunk Diablo 2-es élményeinkre (akinek volt ilyen), ott is már a felszerelésünk tökéletesítése és a szintünk növelése volt a cél. A legújabb Blizzard játékban a szint maximalizálva van, tehát itt a gearen van a legnagyobb hangsúly. Sokak bánatára a gear > skill állítás határozza meg a játékot. Azonban a Blizzard a kezünkbe adta az esélyt, hogy saját magunknak keressük össze a jobbnál jobb felszeréseket, vagy azoknak az árát. Ebben segítségünkre lesz a Magic Find (későbbiekben MF), nézzük hogyan is működik a mechanikája.

Magic Find maximum értékek, eloszlások és a Nephalem Valor

Nézzük meg miként lehetséges elérni a maximum MF értéket a játékban, mik adódnak hozzá és hogyan oszlik el, ha csapatban játszunk. Kezdjük a legegyszerűbbel, hogyan oszlik szét a MF értéke, ha csapatban játszunk. Ez valóban nagyon egyszerű és csak a matematikára lesz szükségünk, vegyünk egy group-ot, melyben a tagok MF értéke a következő 1. tag 200MF, 2. tag 150MF, 3. tag 50MF és a 4. tag 0MF, a játék mechanikája ilyenkor ezt a négy értéket átlagolja, vagyis (200+150+50+0)/4, az így kapott érték 100, tehát 100MF jut egy-egy főre a csapatban, ezért lehetséges, ha egy nagyobb MF-fel rendelkező játékos mellett megyünk, miközben nekünk 0% MF-ünk van, hogy jobb tárgyak esnek, mintha egyedül lennénk.

A követők értékei. Mint tudjuk a a segítőinkre is pakolhatunk MF%-os tárgyakat, ezeknek az értéke a mi MF%-unkra is hatással lesznek. Ilyen a D2-ben nem volt, ott a segítőkre felpakolt MF tárgyak értékei csak a segítő által megölt mobokra proccoltak. Most ez változik, a mechanizmusa a következő: a segítőn elhelyezett érték 20%-át kapjuk meg mi a saját értékeinkhez, vagyis ha a segítők 20% MF-fel rendelkezik, ebből mi 4% MF-et kapunk a saját statunkhoz. Természetesen, mikor csapatban játszunk a segítő eltűnik és vele együtt a plusz MF értékek is.

Nephalem Valor működése. A D3 egyik legnagyobb újítása az NV stackek bevezétes volt. Ezek a stackek darabonként +15% GF-et és +15% MF-et adnak minden leölt champion és elite pack után. Ez az érték 5-ig stackelhető, tehát ezzel is plusz 75% MF érhető el. Azonban az NV stackek adnak még egy további bónuszt is, ha 5 NV stackkel ölünk meg egy elite pack-ot biztosan dob egy sárga (rare) itemet, ha 4 NV stackkel ölünk meg egy boss-t biztosan dob egy sárgát, ha ugyanezt 5 stackkel teszünk meg biztosan dob 2 sárga tárgyat. Érdemes megjegyezni, hogy ha 4 NV stackkel ölünk meg egy elite packot, az még a 4 NV szerinti dropot fogja produkálni és nem az 5 NV szerintit.

Maximum MF. Jelenlen nincs felső határa a MF%-ok gyűjtésének, egyedül a tárgyakban található maximum MF%-ok szabnak ennek határt. Itt a táblázat a jelenlegi maximum MF értékekről tárgyanként:

Táblázat

Gear slot
Max. lehetséges MF
Helm
20
Helm socket
31
Shoulder
20
Amulet
40
Gloves
20
Chest
20
Bracers 20
Belt 20
Rings 18 (x2)
Legs 20
Boots 20
Off-hand 20**
Összesen 267

Tehát jelenleg a megszerezhető MF% 267, de ez a táblázat nem tartalmazza az egyedi MF-fel ellátott kaszt specifikus fegyvereket, melyből 4 van jelenleg a játékban.

Segítőink maximum elérhető MF értéke a következő: 2 gyűrű, amulett és off-hand, ezeknek a maximum értékei 18*2+40+20 vagyis 96 MF, de ebből mi csak a 20%-át kapjuk meg, vagyis 19 MF adódik ebből a mi statunkhoz.

A Magic Find hatása a tárgyakra

Ez lesz talán a legmeglepőbb rész a leírásban, ugyanis sokan ezzel kapcsolatban tévhitekben élnek. Kezdjük ott, hogy Inferno fokozaton maximalizálva van a legkisebb item level, ami eshet. Ez a szám az 50, tehát ennél kisebb szintű item NEM esik Infernon. A következő tény a MF működésével kapcsolatban, ha valaminek 1% esélye van, hogy „kiessen”, akkor 100% MF mellett ennek az esélye 2%-ra nő meg, növelve az MF értéket a drop százalék esélye is lineárisan nő. Viszont amire a MF egyáltalán NINCS hatással, az a droppolt tárgyak mennyisége és azoknak a tárgy szintje (iLvl), tehát maximum MF% mellett sem fog több tárgy esni és azoknak az iLvl értéke sem lesz magasabb. Azonban amire hatással van a MF, az a tárgyak osztályai, vagyis nagyobb MF% mellett több esélyünk van adott szinten sárga (rare) vagy még magasabb osztályú legendary vagy set item találatra. Tovább nincs köze a MF-nek a chestek és egyéb tárgyak törésénél és nyitásánál kieső tárgyakra, vagyis magasabb MF mellett sem fog több vagy jobb item esni a chestekből és egyéb dolgokból, ezalól az Eventeknél eső tárgyak kivételek. Tisztázzuk le azt is, hogy a Blizzard által a játékban beállított drop százalékok item levelenként vannak meghatározva, vagyis csak azt adják meg, hogy mekkora esélyünk van arra, hogy adott Act-ban iLvl63-as tárgy fog esni, de az nincs megadva, hogy az az item milyen osztályú lesz, ezt a szerencsénk és a MF%-unk is befolyásolja. Továbbá a Treasure Goblin-okra nincs hatással az NV stackek száma, csak az MF értékünk növeli a Goblinokból kieső tárgyak szintjét, mennyiségét itt sem. Fontos még tudni, hogy az MF%-unk függvényében nő az esélyünk, hogy adott tárgynak mennyi plusz tulajdonsága lesz, vagyis ha magasabb MF-fel megyünk, nagyobb esélyünk lesz 4-6 tulajdonságú tárgyak találására. Nagyjából ennyi, amit a Magic Findról jelenleg tudni érdemes.

Összegzés

A fenti leírásban megtaláltok minden fontos információt és adatot a Magic Find működéséről a játékon belül. A legfontosabb tehát, hogy csak a tárgy osztályokra van hatással a magasabb MF érték, de a tárgyak mennyiségére és azoknak a tárgy szintjére (iLvl) nincs. Továbbá az MF nem ad pluszt a chestekre sem. A Goblinokra nincs hatással az NV stack. Maximalizált értéke nincs a MF-nek, csak a tárgyak határaitól függ ennek az értéke. A segítőink MF értékének a 20%-a hozzáadódik a mi értékünkhöz, illetve ha csapatban megyünk az MF%-ok értékei átlagolódnak. A NV stackeknek bónusz képességei is vannak amellett, hogy plusz MF%-ot és GF%-ot adnak.

Konklúzió

Egy szó, mint száz. A Blizzard kitalált egy olyan rendszert, amelyben senki nem szenved hátrányt. Nagyjából mindenkinek ugyanolyan esélyei vannak az értékes tárgyak megtalálására, akár 0% MF-fel akár 400% MF-fel farmolja a játékot. A NV stackek bónuszainak köszönhetően biztosan mindenki találni fog sárga (rare) itemeket. Reméljük, hogy ezzel a leírással is tudtunk Nektek segíteni és sok új információt kaptatok tőlünk újra.

 

 
mucsesz
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Starter Guide 3. rész
Sok idő eltelt a legutóbbi Starter Guide óta, 2020-ban igyekszem a még hátralévő "alap" dolgokat feldolgozni, addig is beszéljünk az egyik legnagyobb részéről a Season-ökről
0 hozzászólás
 
Eddig 21 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
Bazsi  Közbe csak eszembe jutott még valami.

Ebben a pachben a Nephalem Valor kihat a goblinra?

 

mucsesz

szept. 20., 08:31
Szia! Ez a leírás még az 1.0.4 előtti időkről szól. :) De ha jól tudom csak az MF értéke hat ki a Goblinokra, a Valor stackek nem.
 
 
 
 
noavatar

Bazsi

szept. 19., 23:07
Közbe csak eszembe jutott még valami.

Ebben a pachben a Nephalem Valor kihat a goblinra?

 
 
 
 
noavatar

Bazsi

szept. 19., 21:24
Köszi a választ! Ezt jó tudni!

Ha lesz még kérdésem úgy is írok.

 
 
 
 
Bazsi  Köszönöm a gyors választ!

Még esetleg annyi kérdésem lenne, hogy publicba ugyan úgy átlagolja az mf-et?

ha olyan személlyel játszok akinek nincs mf-je akkor átlagolva neki több nekem meg kevesebb mf-m lesz?

 

Morzan

szept. 19., 20:35
Nem már nem. 1.0.4 -el ez is javítva lett. Már nem átlagolódik az MF érték. Mindenkinek annyi van amennyi eredetileg. :)
 
 
 
 
noavatar

Bazsi

szept. 19., 20:34
Köszönöm a gyors választ!

Még esetleg annyi kérdésem lenne, hogy publicba ugyan úgy átlagolja az mf-et?

ha olyan személlyel játszok akinek nincs mf-je akkor átlagolva neki több nekem meg kevesebb mf-m lesz?

 
 
 
 
Bazsi  Nekem az lenne a kérdésem, hogy az új 1.0.5 -ös pachben nincs maximalizálva az mf?

Akár 500% ra is felvihetem NV-vel + paraponnal?

Mert úgy halottam hogy csak 375 % -ig érdemes gyűjteni, mert csak eddig számolja az mf-et. Nekem jelenleg 410% van amit ki is ír, de nem tudom hogy ebből nem-e csak 375 % ot használ. Amúgy érdekes a cikk köszi 

 

Morzan

szept. 19., 19:56
Ez egy régebbi cikk, még a paragon előtt íródott. Azóta már maximalizálták az MF értéket 375% -ra - ahogy írtad is. Szóval 100 -as paragon + NV -vel.
 
 
 
 
noavatar

Bazsi

szept. 19., 19:41
Nekem az lenne a kérdésem, hogy az új 1.0.5 -ös pachben nincs maximalizálva az mf?

Akár 500% ra is felvihetem NV-vel + paraponnal?

Mert úgy halottam hogy csak 375 % -ig érdemes gyűjteni, mert csak eddig számolja az mf-et. Nekem jelenleg 410% van amit ki is ír, de nem tudom hogy ebből nem-e csak 375 % ot használ. Amúgy érdekes a cikk köszi 

 
 
 
 
mkd  Nagyon ígérik, meglátjuk mi lesz...tényleg tudjuk már mikor is?
 

Morzan

júl. 24., 11:03
Amint lesz róla valami info, azonnal kikerül. 
 
 
 
 

mkd

júl. 24., 10:26
Nagyon ígérik, meglátjuk mi lesz...tényleg tudjuk már mikor is?
 
 
 
 

mucsesz

júl. 23., 16:06
Azért D2-ben is voltak durva "tól-ig" érték eltolódások. Igaz ott többet értek a legendary itemek még így is. Reméljük, hogy az 1.0.4-es patch változásokat hoz ebben is.
 
 
 
 

mkd

júl. 23., 15:56
Köszi a cikket, klassz összefoglalása a "varázslatnak".
Nekem ami igazándiból nem tetszik az a tárgyak teljesen random értékei, sajnos rendszeresen esik olyan ilvl63 tárgy ami a statjai alapján alig használható valamire és megy a vendorhoz vagy bontásra.
Szóval jó dolog ez az MF meg nem is, mert egyenlőre ok, hogy sok sárga esik de ha annak a nagy része kuka akkor valóban a gold=>ah tűnik jobb megoldásnak.
Nyilván "eshet" valami szuper is, de a tárgyak teljesen random értékei miatt azért ez felér egy lottó ötössel.
(ha valaki emlékszik d2-ben tól-ig értékek voltak, így az esetleg low is jó volt, csak volt sokkal jobb is)
 
 
 
 
Lewyy  Hali. Lenne pár kérdésem a GF-al kapcsolatban.

Haverom felhúzta 310re NV nélkül az MF-ját, elmentünk Inferno Act1et farmolni. nekem 0az MF értékem, hiába voltam vele patyba nem kaptam és neki se csökken. ezt a részt lehet félreértem de ha minden igaz feleződnie kellett volna az övének vagy nem? A másik. addig oké hogy minden act-nak megvan %ban hogy pl ilvl63 item mekkora eséllyel eshet. Abban viszont van különbség actonként hogy az itemeknek milyen statja lesz? pl ami act1en esik lvl63as item rendelkezhet ugyanazzal a stattal ami act4en esett? Köszi előre is a választ

 

mucsesz

júl. 20., 08:29
Első kérdésedre a válasz (ha jól értelmeztem a kérdésed), ketten mentetek 310+0 MF volt a két játékosnál, ennek az átlaga 155, tehát ennyi MF rating jutott egy-egy játékosra, de ettől függetlenül a saját statjaid között Te csak a saját értéked látod, nem kapod meg "látványosan" az értéket. Ez az átlagolt MF átlag rejtve marad, de a dropokat a 155% MF szerint kapod Te is és a társad is. A második kérdésedre a pontos választ nem tudom, de az biztos, hogy magasabb Act-okban nagyobb alap stattal rendelkező itemek esnek, de ez nem jelenti azt, hogy jobb is lesz. Act1-ben is esett már nekem is 1200+ DPS kétkezes, vagy 1000+ DPS Bow. Szerencse kérdése is persze. De pl. Act3-ban nagyobb esélyed van a nagyobb DPS fegyverek találására.
 
 
 
 
noavatar

Lewyy

júl. 20., 06:20
Hali. Lenne pár kérdésem a GF-al kapcsolatban.

Haverom felhúzta 310re NV nélkül az MF-ját, elmentünk Inferno Act1et farmolni. nekem 0az MF értékem, hiába voltam vele patyba nem kaptam és neki se csökken. ezt a részt lehet félreértem de ha minden igaz feleződnie kellett volna az övének vagy nem? A másik. addig oké hogy minden act-nak megvan %ban hogy pl ilvl63 item mekkora eséllyel eshet. Abban viszont van különbség actonként hogy az itemeknek milyen statja lesz? pl ami act1en esik lvl63as item rendelkezhet ugyanazzal a stattal ami act4en esett? Köszi előre is a választ

 
 
 
 
Liteon  Egy kicsit okosabb lettem. Tehát ha 0MF szintem 10-ből talán 1x esik sárga, de ha max. akkor 10-ből 5x eshet. Jó értem a dolgot?
 

mucsesz

júl. 19., 21:39
Nagyjából, de nem teljesen. Magas MF mellett a nagyobb class esély nő, ez igaz. De az osztályok drop aránya rejtett.
 
 
 
 

Liteon

júl. 19., 20:24
Egy kicsit okosabb lettem. Tehát ha 0MF szintem 10-ből talán 1x esik sárga, de ha max. akkor 10-ből 5x eshet. Jó értem a dolgot?
 
 
 
 
noavatar

takeit007

júl. 19., 16:51
na gyenge elmém így már felfogta :D
 
 
 
 

mucsesz

júl. 19., 16:37
És igen, az MF egyértelműen csak a tárgyak osztályára vonatkozik. Mennyiségben és item levelben nem számít mennyi MF-ed van. Hiába van 400% MF-ed, attól még nem fog csak ilvl63 item esni 100 darab, ugyanannyi ilvl63 esik, mint 0% MF mellett, csak a tárgyak minősége (értsd tulajdonságai) javulnak.
 
 
 
 
takeit007  most olvastam el, de számomra ezt azt jelenti, hogy akkor azon kívül hogy nagyobb esély van rare+ cuccot találni (kb. max 3%-ot ér egy 267% mf gear) értelmetlen az mfre gyúrni? akkor inkább gf-re kell és csókolom?
 

mucsesz

júl. 19., 16:34
Kicsit félre értelmezted. A MF a drop százalékos esélyét növeli, tehát ha mondjuk 10% esélyed van egy 6 tulajdonságú ilvl63-as item találásra, egy 100%-os MF mellett ez a szám 20%-ra ugrik fel, tehát kétszer annyi esélyed lesz erre. De ez nem azt jelenti, hogy esni is fog, mert még mindig ott van a 80% esély, hogy nem esik! :D Így érthetőbb?
 
 
 
 
noavatar

takeit007

júl. 19., 16:32
ja és kösz az infót :D
 
 
 
 
noavatar

takeit007

júl. 19., 16:31
most olvastam el, de számomra ezt azt jelenti, hogy akkor azon kívül hogy nagyobb esély van rare+ cuccot találni (kb. max 3%-ot ér egy 267% mf gear) értelmetlen az mfre gyúrni? akkor inkább gf-re kell és csókolom?
 
 
 
 

mucsesz

júl. 19., 15:24
Srácok, aktivizáljátok magatokat! Legyen hozzászólások, vélemények. Mindenki kuka?
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 
kép 38
 
 
kép 76
 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

5 éves a Diablo és a Diablo Hungary

Bár mi tegnap lettünk hivatalosan 5 évesek, a Diablo III viszont ma! Szóval Boldog születésnapot mind a kettőnknek!
június 21. - diablohungary.hu

Betekintés: Challenge Rift

Mi az a Challenge Rift és milyen kihívásokat állít felénk? A Blizzard betekintőjének következő részét ezen kérdések feltárásának szánta.
június 21. - diablohungary.hu

Necromancer kampány animáció

Percekkel ezelőtt gurult ki a hivatalos facebook oldalra az alábbi videó, amely az új karakter kampányához tartozik. Sötétnek sötét, erősnek erős, mi kell még?
június 21. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu