Chat
Online
Chat now
23 látogató
 
vissza az oldal tetejére

Diablo hírek

 

Partnereink

 

 

 

 

Diablo fórumok

 
Diablo 2
490 hozzászólás
Diablo Hungary
215 hozzászólás
Diablo 1
18 hozzászólás
Három szavas történet
249 hozzászólás
Magyar Diablo III Klánok
92 hozzászólás
Az utolsó remény
169 hozzászólás
Diablo 3
1959 hozzászólás
Trade
249 hozzászólás

Új Diablo játékosok

 

Kedvelt Diablo cikkek

 
Diablo III - Demon Hunter
95271 megtekintés
 
Diablo III - Barbár
94100 megtekintés
 
Diablo III - Wizard
93831 megtekintés
 
Diablo III - Monk
85604 megtekintés
 
Diablo III - Crusader
73970 megtekintés
 
Diablo III - Witch Doctor
73252 megtekintés
 
 
Minden a Legendary Gemekről
43085 megtekintés
 
Mi az a Diablo?
42397 megtekintés
 
 

Beszéd téma

 
Minden a Legendary Gemekről
114 hozzászólás
 
Patch 2.1.1 - Magyarul
91 hozzászólás
 
Minden a Kanai’s Cube -ról
72 hozzászólás
 
 
Indul a Lottó!
57 hozzászólás
 
 

kedveli a(z) Diablo II - Battle.net című cikket. 3 napja
 
 

Friss Diablo hírek

 
D3: Reaper of Souls 2014. március 16. 16 hozzászólás
 

Blood Marsh Története következik. Ez a Reaper of Souls második meghatározó helyszíne. Hogyan néz ki, milyen volt és mivé vált? Most megtudhatod

Blood Marsh: Első pillantásra

A szerves élet rothadó szaga megtámadja érzékeidet, ahogy a bűzölgő föld utadat adja lépésről-lépésre. Homályos víz buborékozik az elárasztott csapásokon és furcsa, erőszakos lények ólálkodnak ott, ahová a nap sugarai már nem érnek el. Az iszap rétegei alatt és ennek a barátságtalan lápvidéknek a mocskában található egy ősi rom, mely hatalmas erőt rejt. . . és még nagyobb rejtélyeket.

Üdvözöllek a Blood Marsh-ban, a második helyszín, mely reflektorfénybe került a hamarosan megérkező Reaper of Souls™ kiegészítőből. Rögtön miután kielemeztük Westmarch-ot az előző cikkünkben, szánjunk rá egy kis időt, hogy bepillanthassunk a mocsár nem túlságosan bizalomgerjesztő leple alá és beleáshassuk magunkat a csodálatos kincsek történetébe és felépítésébe, melyeket magában rejt.

Blood Marsh története

A Khanduras nyugati régióit beterítő Blood Marsh egy masszív mocsaras földrész, felszabdalva folyók és annak mellékágai által, melyeket kereskedelmi és utazási vonalaknak használnak. Eltekintve a jelenlegi rémisztő megjelenésétől, nem volt mindig borzongást keltő hely, egyszer régen ez a hely adott otthont Sanctuary civilizációi közül az egyik legnagyobbnak.

Corvus városa és Rakkis hatalomátvétele

Sokkal azelőtt, hogy Rakkis Király lábat vethetett volna e földön, melyet ma Westmarchként ismerünk, Blood Marsh volt az otthona az elmondhatatlan szépségű Corvus városának.

(Egy kíváncsi kalandor nagy óvatossággal fedezi fel a rejtélyes építményeket.)

Az ősi időkben, mikor a föld még Inarius és Lilith gyermekeitől nyüzsgött, Corvus volt az egyik elsőként megalapított város Sanctuary történelmében. A közösség, mely teljességében Nephalemekből állt kétségkívül egy csodálatra méltó látvány volt, és számtalan éven át virágzott. A Megtisztítás eseményei után (ahogy az Cain Könyvében meg van írva), Inarius áthangolta a Világkövet, hogy legyengítse a Nephalemek erejét. Ahogy az erejük apadt, az évek pedig teltek, a Nephalemek halandókká lettek, és elfeledték múltjukat. Így szállt tova velük együtt Corvus városának dicsősége is és az évek során, maga a város is történelemmé lett.

(A templomos lovag visszatart egy veszedelmes ellenfelet Blood Marsh számtalan barlangjának egyikében.)

A dicsőséges felfedezéseknek velejárója, hogy vonzzák a figyelmet és mikor Rakkis átsöpört Nyugaton, az egyik legnagyobb fogása az ősi város romjai voltak. A Királyt elámították a Nephalemek és az ősi erő, melyet birtokoltak és az egyik legnagyobb vágyálmává vált, hogy kihasználja a lehetőségeket, melyet erejük rejt. A közelben megalapította Westmarch városát, hogy kielégítse kíváncsiságát és megszállottságát. A hallhatatlanság lehetőségének vonzereje meggyőzte Rakkist, hogy akár belőle is Nephalem lehet, viszont a sok eredménytelen év után, melyet a város maradványainak vándorlásával feltúrásával töltött, az egyetlen vigaszdíj számára az maradt, hogy maradványait a romok közt temették el.

Baloldalt: Corvus Romjai arra várnak, hogy felfedezzék őket. Jobboldalt: Egy korai rajz a Blood Marshról.

Idővel a Blood Marsh ősi titkait elfeledték, és a veszélyes védelmi rendszerek, melyeket a Nephalemek hátrahagytak, számos kalandor kedvét vették el attól, hogy bemerészkedjenek az ősi (és kétségkívül hatalmas vagyonokat rejtő) mélységbe.

A romlás terjed:

Ahogy már említettük, a Blood Marsh nem volt mindig olyan veszélyes mint manapság. Bár terület régen is egy hatalmas mocsár volt, a közelmúltban történt események (többek közt Malthael visszatérte) hozták ki a legrosszabbat a helyi élővilágból.

A Boganok például törzsekben élő teremtmények, melyek már az idők kezdete óta itt élnek, mostanában agresszívvé váltak, egyre alattomosabb csapdákkal védelmezik a fenségterületüket és primitív őrtornyokkal valamint kerítésekkel erősítették meg kunyhóikat. Ami egykor egy zöldellő lápvidék volt pillanatok alatt ellenszenves ingovánnyá változott és napról napra lakhatatlanabbá válik.

(A Boganok és ivadékaik (Boggitok) minden mit sem sejtő területsértőt megtámadnak.)

A romlást viszont nem mindenki tartja rossznak. Nem sokkal Bastion’s Keep ostroma után szóbeszédek kezdtek el terjedni egy hatalmas erőről ami a területre érkezett. A mocsár, mely hírnevét Corvus elveszett városáról kapta a Vér Mágia melegágya és csakis gonosz tettek juthatnak annak az eszébe, aki ki akarja használni ezt a szörnyű, ősi erőt.

Blood Essence (Vér esszencia): A Blood Marsh életre keltése

Egy alattomos lápvidék megalkotása, ami hídként szolgál két fantasztikus helyszín között (Westmarch és Pandemonium, az Act V. utolsó szintje) relatívan egyszerű, lényegre törő feladat lett volna. A készítők viszont, egy nem létező kihívást teljesítve, magasabb szintre emelték a Blood Marsh elkészítését, belemélyülve a terület tematikájába és fizikai felépítésébe.

A Téma megteremtése:

A legelső lépés, mikor egy terület felépítését elemezzük, az, hogy leszegezzük a környezetének fantáziavilágát, vagy témáját. Blood Marsh és a benne fekvő Corvus esetében a központi téma egy olyan dolog, mely szerves része a Diabló történetnek: a Vér.

(Az elveszett civilizáció még kilátszik az ősi bozótosból.)

Mikor egy süllyedő, rothadó mocsárvidéken gondolkoztak, az ötlet, hogy egy ősi civilizáció romjait felfedezhessük mélyen eltemetve a mocsok és a ganéj alá, egyszerűen túl jó volt ahhoz, hogy elvessék. Nemcsak, hogy ez az összeállítás jól illeszkedett a vér fizikai megjelenítéséhez (a színpaletta és a textúrák esetében), de lehetővé tette a készítőknek, hogy a környezet témájában a vér ne csak az egyértelmű alakját jelképezze, hanem… vérvonalat is.

A növényvilág tükrözi a Blood Marsh témáját, miközben elnyeli a megmaradt romokat.

A vérvonalakról:

Mindamellett, hogy a vér meghatározó Blood Marsh és Corvus romjainak külsejét illetően, a vér, mint téma fontos szerepet tölt be abban, ahogy a környezet kihat a hőseidre. Legfőképpen az örökségükre és vérvonalukra.

A történet ezen részére, már minden hős teljesen él a saját születésnél fogva őt illető jogával és már legalább halovány sejtelmük van róla, hogy miféle erőt tudhatnak magukénak. Ennek az erőnek hosszú történelme van, lehet, hogy régen azt hitték elveszett az idő tengerében, de nem feledték el. Ahogy felfedezed Blood Marsh régióját és a környező területeket a múlt távoli maradványai egyre jobban közelednek majd hozzád, reagálnak és válaszolnak a puszta jelenlétedre. Ne lepődj meg, ha az ősi ereklyék és védelmi rendszerek a te oldaladra állnak és segítenek utadon.

A múlt építése:

A vér és vérvonalak témája átnyúlik a Diablo sorozat történelmén. Például az egyik fő küldetésben amit teljesíteni fogsz az Act V-ben azt a feladatot adja, hogy találd meg az igazi bejáratot Corvus romjaiba. A veterán Diablo II játékosok, érezhetnek egyfajta hasonlóságot az egyig emlékezetes síremlék felfedező küldetéssel Act II-ből.

(A templomos bátran védi a temérdek rom egyikének bejáratát.)

Az egyik rangidős játékkészítő Michael Chu megosztotta velünk az egyik felhasználását a vér témájának, mely majdnem minden darabkájában jelen van e területnek.

„A külső megjelenés szempontjából láthatjuk ahogy a mocsár, a víz és az iszap a vér látványát kelti. Vannak ezek mellett Vér Gólemek és ellenségek, kiket vér mágiával teremtettek. Ha hátralépünk egyet, hogy áttekinthessük a változatos történetszálait a mocsárnak, észrevehető, hogy a vér ötletének behatása, a vérvonalak elképzelése és az összefüggések visszatérnek a hagyományokhoz.”

A Blood Marshot, szó szerint és képletesen is átitatja a vér. Legyen az vér, melyet a hódítás alatt ontottak, ami átsöpört e földön, vagy Sanctuary első lakosainak távoli vérvonala, maradványokat és emlékeztetőket fogsz találni minden egyes rothadt tuskóban, vagy az elárasztott csapásokon.

Az Út folytatódik…

Corvus romjai bepillantást adnak a múltba, miközben a Blood Marsh maga egy fáradtságos utat mutat, mely nephalem hőseink előtt áll. Vér, izzadtság és könnyek hullottak ezen az úton, és a veszteségek egyre csak nőnek. Hánynak kell még elesnie mielőtt a világon újra béke honolhat? Mi kell hozzá, hogy megállítsák Malthael mészárlását és, ami még fontosabb, meddig fogsz elmenni, hogy véget vess neki?

Felkészültél, hogy szembenézz az előtted álló kihívásokkal? Írd le nekünk, hogy mi számodra a legérdekesebb Blood Marsh felfedezésében kommentbe, de figyelmeztetünk: Az út nem a gyengeszívűeknek való!

Battle.net

 

 
Horker
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 15 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
SlipKnoTiaN666  Ha kint lesz az oldalon a videó amiben Morzan-nal beszélgettek tuti h visszanézem.:)


Hát igen, jobb nem is beszélni róluk, még a negatív reklámra sem méltók.:D

 

Annatar

ápr. 02., 14:15
Jelenleg csak teamspeaken tudom ezt vállalni :D
 
 
 
 
Annatar  Rendben :)

SlipKnoTiaN666   Hát igen kicsit olyan Mónika show-s lett a dolog azon az oldalon. Mesélhetnék majd erről is :D meg egyéb kellemességekről is.
 

SlipKnoTiaN666

ápr. 01., 23:36
Ha kint lesz az oldalon a videó amiben Morzan-nal beszélgettek tuti h visszanézem.:)


Hát igen, jobb nem is beszélni róluk, még a negatív reklámra sem méltók.:D

 
 
 
 
Morzan  Valóban? No ezt nem is tudtam. Amúgy várunk még segítő kezeket az oldalhoz, főleg ilyen veteránokat. :D Vagy egy szimpla TS beszélgetés is jó, hogy mi lett a Páholy sorsa stb.
 

Annatar

ápr. 01., 22:02
Rendben :)

SlipKnoTiaN666   Hát igen kicsit olyan Mónika show-s lett a dolog azon az oldalon. Mesélhetnék majd erről is :D meg egyéb kellemességekről is.
 
 
 
 
Annatar  Pénteken délután készséggel állok a rendelkezésedre 5 óra után team speaken Morzan :)
 

Morzan

ápr. 01., 22:00
Rendben! Majd írok. :)
 
 
 
 
Morzan  Valóban? No ezt nem is tudtam. Amúgy várunk még segítő kezeket az oldalhoz, főleg ilyen veteránokat. :D Vagy egy szimpla TS beszélgetés is jó, hogy mi lett a Páholy sorsa stb.
 

Annatar

ápr. 01., 21:58
Pénteken délután készséggel állok a rendelkezésedre 5 óra után team speaken Morzan :)
 
 
 
 

SlipKnoTiaN666

ápr. 01., 14:48
Az sztem többeket is érdekelne.:)
 
 
 
 
Annatar  A Páholy alapítók tagjainak egyike voltam :D Csak más néven.

Morzan drága barátom :) nem vedd sértésnek kérlek, de ne legyél ennyire naiv. Az az oldal és a szerkesztőik, soha nem a kreativitásukról volt híres. A Korrektségéről már nem is beszélek. Egy ottani ismerősöm aki lány, képesek voltak kiutálni csak azért mert a leányzó nem használt skypeot, meg ts-t mert konkrétan nem volt kíváncsi a sok gyökérre. Erre elkezdték őt fikázni meg, hogy szerintük pasi a tag. A Vicc az egészben annyi, hogy többször is volt alkalmam beszélni vele személyesen is és más normális embernek is. Nem értem mit voltak úgy meglepődve azon hogy nem süllyedt le az ilyenek szintjére :D. Gondolom más nő is ezt tette volna.
 

Morzan

ápr. 01., 14:40
Valóban? No ezt nem is tudtam. Amúgy várunk még segítő kezeket az oldalhoz, főleg ilyen veteránokat. :D Vagy egy szimpla TS beszélgetés is jó, hogy mi lett a Páholy sorsa stb.
 
 
 
 
Annatar  A Páholy alapítók tagjainak egyike voltam :D Csak más néven.

Morzan drága barátom :) nem vedd sértésnek kérlek, de ne legyél ennyire naiv. Az az oldal és a szerkesztőik, soha nem a kreativitásukról volt híres. A Korrektségéről már nem is beszélek. Egy ottani ismerősöm aki lány, képesek voltak kiutálni csak azért mert a leányzó nem használt skypeot, meg ts-t mert konkrétan nem volt kíváncsi a sok gyökérre. Erre elkezdték őt fikázni meg, hogy szerintük pasi a tag. A Vicc az egészben annyi, hogy többször is volt alkalmam beszélni vele személyesen is és más normális embernek is. Nem értem mit voltak úgy meglepődve azon hogy nem süllyedt le az ilyenek szintjére :D. Gondolom más nő is ezt tette volna.
 

SlipKnoTiaN666

ápr. 01., 14:17
Az enyém a megtiszteltetés akkor.:)


Igazat adok abban amit Morzan-nak mondtál, elképesztő dolgok mennek ott, a fórumot meg a hírek kommentjeit már nem is néztem amikor néha felnéztem arra az oldalra mert mindig volt vmi ami miatt ölték egymást az emberek.

 
 
 
 
SlipKnoTiaN666  Az utóbbi időben elég ellenszenvesek lettek az ottani adminok/moderátorok/szerkesztők stb.

Diktatúra volt amikor nyáron írtam még oda is, kb. nem lehetett vitázni vagy kijavítani a vezetőket mert akkor fogjam be a pofám volt.


Morzan-nak:


Ez az oldal sokkal lazább sztem, mármint nem veszitek véresen komolyan, elhülyéskedtek a streamekben is mindig, egy szóval jó az alap hangulata az oldalnak, és idővel ennek az oldalnak lesz nagyobb a rajongó bázisa (fb alapján) remélem. Kicsit a Páholyra emlékeztet.:)

 

Annatar

ápr. 01., 13:51
A Páholy alapítók tagjainak egyike voltam :D Csak más néven.

Morzan drága barátom :) nem vedd sértésnek kérlek, de ne legyél ennyire naiv. Az az oldal és a szerkesztőik, soha nem a kreativitásukról volt híres. A Korrektségéről már nem is beszélek. Egy ottani ismerősöm aki lány, képesek voltak kiutálni csak azért mert a leányzó nem használt skypeot, meg ts-t mert konkrétan nem volt kíváncsi a sok gyökérre. Erre elkezdték őt fikázni meg, hogy szerintük pasi a tag. A Vicc az egészben annyi, hogy többször is volt alkalmam beszélni vele személyesen is és más normális embernek is. Nem értem mit voltak úgy meglepődve azon hogy nem süllyedt le az ilyenek szintjére :D. Gondolom más nő is ezt tette volna.
 
 
 
 
Annatar  jut eszembe a diablo3.hu oldal mintha lopná ezeket a történeteket erről az oldalról nem volt erőm végig olvasni de egy ottani cikk író nagyon hasonlóan posztol ugyan ilyen dolgokat.
 

SlipKnoTiaN666

márc. 31., 22:09
Az utóbbi időben elég ellenszenvesek lettek az ottani adminok/moderátorok/szerkesztők stb.

Diktatúra volt amikor nyáron írtam még oda is, kb. nem lehetett vitázni vagy kijavítani a vezetőket mert akkor fogjam be a pofám volt.


Morzan-nak:


Ez az oldal sokkal lazább sztem, mármint nem veszitek véresen komolyan, elhülyéskedtek a streamekben is mindig, egy szóval jó az alap hangulata az oldalnak, és idővel ennek az oldalnak lesz nagyobb a rajongó bázisa (fb alapján) remélem. Kicsit a Páholyra emlékeztet.:)

 
 
 
 
Annatar  jut eszembe a diablo3.hu oldal mintha lopná ezeket a történeteket erről az oldalról nem volt erőm végig olvasni de egy ottani cikk író nagyon hasonlóan posztol ugyan ilyen dolgokat.
 

Morzan

márc. 31., 20:13
Lehet, hogy ugyan abból a forrásból dolgoztak. :)
 
 
 
 

Annatar

márc. 31., 20:05
jut eszembe a diablo3.hu oldal mintha lopná ezeket a történeteket erről az oldalról nem volt erőm végig olvasni de egy ottani cikk író nagyon hasonlóan posztol ugyan ilyen dolgokat.
 
 
 
 

Annatar

márc. 23., 17:19
Nagyon szépen meg írtad :) Emlékszem Diablo 2-ben is volt Blood Marsh csak az még nem így volt meg csinálva :)
Oh Diablo2 Act 2 The seven tombs küldetés :) Találd Meg Tal Rasha igazi sírboltját.
 
 
 
 

Horker

márc. 17., 15:24
Köszönöm :)
 
 
 
 

kolli01

márc. 17., 08:58
hát ez igen jóra sikeredett. Ezek szerint három helyszín lesz az act 5-ben?
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Diablo videók

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

Diablo képekben

 
 

Diablo a facebookon

 

A Diablo hírei

 

5 éves a Diablo és a Diablo Hungary

Bár mi tegnap lettünk hivatalosan 5 évesek, a Diablo III viszont ma! Szóval Boldog születésnapot mind a kettőnknek!
június 21. - diablohungary.hu

Betekintés: Challenge Rift

Mi az a Challenge Rift és milyen kihívásokat állít felénk? A Blizzard betekintőjének következő részét ezen kérdések feltárásának szánta.
június 21. - diablohungary.hu

Necromancer kampány animáció

Percekkel ezelőtt gurult ki a hivatalos facebook oldalra az alábbi videó, amely az új karakter kampányához tartozik. Sötétnek sötét, erősnek erős, mi kell még?
június 21. - diablohungary.hu

Minden amit a Season -ről tudni kell

Számos cikkben írtunk már arról, hogy mit is tartogat számunkra a 2.1 -es patch; volt már szó a season-röl is hírmorzsák keretében. Most azonban egy csokorba foglalva részletesen megnézzük miről is szól valójában és mi mindent tartogat számunkra.
január 30. - diablohungary.hu

Crusader Karakterbemutató

Üdvözöllek Kalandor! Ebben a bemutatóban megismerkedhetsz a Crusaderrel! Teljes leírást olvashatsz a Reaper of Souls új kasztjáról, amibe beletartozik története és összes eddigi skillje. Mindez teljesen magyarul. Frissítve a 2.1 -es javításnak megfelelően
január 30. - diablohungary.hu